Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

SYETEY-KOTZOUR

20. 3. 2011 10:29
nemám levicovou lůzu rád

...ale zde uznávám, že Zeman byl o řád lepší než kdokoli jiný v místnosti

0 0
možnosti
ZK

SID09

20. 3. 2011 10:37
Re: nemám levicovou lůzu rád

Souhlas -R^  přidám, že Zeman byl o několik řádů lepší, než ostatní.

Taková nepřipravenost a naprostá neznalost zástupců státu a důchodové  reformy je víc než trestuhodná. Měli by být okamžitě vyhozeni na dlažbu, se zákazem zaměstnání ve státních službách na doživotí. ;-D!!

0 0
možnosti
OK

Kurri22

20. 3. 2011 0:23
Reforma

Důchodový systém jde řešit pouze dvěma způsoby: a) zvýšením odvodů, b) snížením budoucích penzí. Žádné jiné způsoby neexistují.

Já bych byl tedy proto, aby mi vláda vypočítala, jakou penzi budu zhruba brát z průběžného systému (nějaký násobek ekvivalentu současné prům. mzdy). A o tom, jak si budu spořit, si rozhodnu sám.

Ta volovina, kterou vymysleli, neřeší vůbec nic. V čem je tam ta reforma? Chce mi snad někdo říct, že ten otřesný demografický vývoj (jak nám vláda prezentuje) se dá vyřešit nějakými třemi procenty?

0 0
možnosti
JV

Jan.Vesely

20. 3. 2011 1:15
Re: Reforma

Není to tak jednoduché, jak se snažíte naznačit. Třemi procentnimi body z 28%. Pokud si budete muset dvě procenta připlácet, mohla by být vaše penze 28-3 ze státního a 3+2 soukromá, vy výsledku tedy poměr 25:5 čili  5:1.

Celá šestina penze by mohla být tedy nestátní.

0 0
možnosti
S

sorki

19. 3. 2011 23:51
je poučné

pro myslícího člověka přečíst si od oranžovorudého bolševika o pořadu, který také viděl. Dozví se až komické interpretace a pochopí, že komu není shůry dáno..myslím, že Zeman je jen torzo bývalého "provokatéra" a výrazně se už na něm podepsal věk a chlast..

0 0
možnosti
LC

jáša

20. 3. 2011 2:13
Re: je poučné

přečíst si hodnocení pořadu a jeho aktéru od dvou různých hodnotitelů. Hned je vidět na kterou stranu patří. A hlavně , když nehodnotí objektivně. Já mám za to , že bývalý premier ukazal , že takový Drábek na něj ani zdaleka nemá. Drábkovy argumenty , to byla ubohost , kolovrátek , který břínkal pořad stejnou písničku .Pane " sorki ", ono i to torzo p.Zemana  by vás v jakekoli diskusi argumentačně rozcupovalo.

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

19. 3. 2011 18:55
Milý středoškolský učiteli

a občane České republiky, já nevěřím ani povinným "soukromým" fondům se státní licencí ani průběžnému systému. Politici můžou jít k čertu s tím i oním. Spravedlivé by bylo kdyby stát lidi do ničeho nenutil, neorganizoval jim životy ani se o ně nijak nestaral /alespoň ne o ty co po tom netouží/ a nenutil je robotovat na nevyžádané služby mizerné kvality. Stát je organizovaný zločin a proti našim politikům /jakýmkoli/ je Kaddáfí ušlechtilým dobrodincem.

0 0
možnosti
DH

objektivnibanikovec

19. 3. 2011 17:49
Může mi někdo vysvětlit,

proč se jednoduše neudělá průběžný systém s jakýmsi minimálním důchodem stejným pro všechny (ve výši třeba 130% aktuálního životního minima) a to, zda si lidé budou spořit na stáří nebo ne a jakou formou už nechat na nich?

0 0
možnosti
ZNT

zírám na to

19. 3. 2011 18:01
Re: Může mi někdo vysvětlit,

To by si mafiáni v soukromých fandech moc nepolepšili. Kam by se vrtnul Kalousek až mu jeho ctěné voličstvo prohlédne a nakope? ;-D

0 0
možnosti
ZNT

zírám na to

19. 3. 2011 16:57
Jen zírám na tu síťovčičku.

Co by prý byla poloprázdná. ;-D

Nedejmarxi:-/

0 0
možnosti
PZ

killian

19. 3. 2011 15:17
......

Já bych se jenom chtěl zeptat proč tam byli ti lidé před důchodovým věkem, když se jich důchodová reforma vůbec netýká. Ten mladíček mě celkem štval, ale měli tam dát lidi od 30-40 let s různými názory, kteří by se k tomu vyjádřili, jelikož to jsou právě oni, kteří tento systém budou využívat. (polemizuji jen na výběrem lidí z lidu)

0 0
možnosti
SN

kuča

19. 3. 2011 14:55
Na ten pořad v televizi.....

:-) s Jílkovou a Zemanem jsem se díval. Zemanovi jsem vždycky fandil, od té doby, co jsem v r. 1989 četl jeho velmi slušné zhodnocení tehdejší hospodářské a politické situace (Myslím T 77, nebo podobně). Šlo to z ruky do ruky. Dost mě rozčil Špidla, který zamezil jeho zvolení presidentem. To bychom se bavili a bylo by aspoň veselo. Se současným vrtošivým staříkem moc humoru neužijem.

Zeman je prostě hlava, řekl bych, že je v mnohém lepší jak Klaus. To ho Drábka, který furt dokola mele stejnou mantru, která nemá hlavu ani patu, pěkně dusil! ...a vo tom to je.....! Bylo to perfektní! Dnes i nás rozhodují blbečci, kteří hlavně myslí na svoje výdělky v budoucnosti.

Vláda, která neví co bude zítra, ví co bude za 3O - 5O roků. Asi mají nějakou novou věštkyni Libuši!

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

19. 3. 2011 12:07
Tak průběžný penzijní systém se nedá

rozkrást prakticky proto že v každém jednom okamžiku rozděluje to co zrovna vybere jeho příjemncům.

Problém je že to kolik zrovna vybere není příliš jistá částka.

V podstatě řečeno současný demograficko-ekonomický vývoj evropy nemůže přežít ŽÁDNÝ penzijní systém. Za 30-40 let už žádné starobní důchody nebudou, pro nikoho.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

19. 3. 2011 12:10
Re: Tak průběžný penzijní systém se nedá

Průběžný důchodový systém je podvodem pro mou generaci, Lidé kteří ještě platí na důchody současným seniorům ale už nedostanou nic protože prostě nebude práce (ikdyž náhodou budou lidi) která by zaplatila důchody.

0 0
možnosti
LS

Leontynka 73

19. 3. 2011 12:05
Máte slovo, jsem též shlédla

Pan Ing. Zeman perlil , vše vystihl tak , jak je , bez okolků , věcně a přímo.

Pan Drábek ,,stále dokola jedno a to samé, nebyl ochoten připustit si , že lidi prostě na spoření na důchod nemají, platí si nemocnici, plat po dobu nemoci malý , platí si návštěvy u lékaře -u zubaře je to pomalu leckdy na půjčku.  Podpora rodinám  s dětmi téměř žádná, vše drahé ....Platy 1/4 jak v sousedním Německu či Rakousku, ceny stejné ....(A bohužel kvalita potravin a spotř. zboží je nižší než v o něch dvou státech.)

Pan Rod, katastrofa , namyšlený 25 ti letý mladíček nám bude dávat moudra do život....Ke koci pořadu pochopil tento pán , že nad panem Zemanem nemá šanci , že jeho znalosti a schopnost rétoriky je velmi malá ..ale nebojím se o něj ten se otřepe a pojede dál ...sebevědomí mu nechybí a ostré lokty též ne..taková ikona mladých.Pán  z Nervu , de facto druhý pan Drábek...

Závěrem :Viděla jem tam dva lidi ze selským rozumem a  to pana Zemana a pana

řidiče autobusu.  

0 0
možnosti