Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

xaverbrixi

18. 1. 2011 15:31
Tak, tak, ...

Cempírek Jaroslav  nar. 18.7.1951

Kandidát tajné spolupráce - registrační číslo: 16931 - krycí jméno:  Jarda

Agent - registrační číslo: 49115 - krycí jméno: Holgert

viz Archiv bezpečnostních složek (http://www.abscr.cz/)

Rv

0 0
možnosti
K

kaktusak

15. 1. 2011 19:43
A já v těch seznamech nebudu

;-D

0 0
možnosti
B

bofums

15. 1. 2011 16:25
Žalujte MV,

máte-li čisté svědomí a víte jistě, že jste nebyl s StB  " zapleten ". Máte naději

na omluvu a odškodné. Proč je tak málo těch, kterým ta " spolupráce " vadí?

Možná jim to tak vyhovuje- co kdyby ??Co Vy na to, pane profesore ?

0 0
možnosti
SG

strycek-Joe GmbH

15. 1. 2011 11:22
A jak jste zdůvodnil svůj nevstup do KSČ p.Cempírku

to jste jako řekl, že tu žádost za Vás podepsal někdo jiný ?

0 0
možnosti

ellukas

15. 1. 2011 9:10
Opravdu jste tak nevinen

když dobře víte, že "vím totiž velmi dobře, že lze lhát na základě pravdivých faktů" ?

Můžete mi laskavě vysvětlit, jak je možné lhát například o této skutečnosti, za  předpokladu, že se jedná o popis pravdivého děje: Maminka mi nabančila, protože jsem zlobil.  

0 0
možnosti
PH

petrph

15. 1. 2011 8:53
možná byla chyba

že jste z Kafkovi tvorby četl právě Proces.Zkuste si přečíst spíš jeho Zámek.Pak možná pochopíte co myslel skutečně  Havel tím,že "Když někdo žije v totalitě, musí s ní spolupracovat".

Neboli,zůstaneme-li na platformě Zámku,ta hrůza totality nespočívala v jejím násilnostech,ani bezpráví.Ale v naprosté ztrátě identity jedince a ztrátě možnosti najít sám své místo a účel ve společnosti.

Kafkův "zeměměřič"(byl-ji jím)přichází do vsi po zámkem s pocitem že zde bude konat svou užitečnou práci.Jenže čím dál tím víc lidí kolem mu dává najevo,že tato práce mu sice byla "ze zámku svěřena",takže jí má konat ale vlastně o ní nikdo nestojí,je zbytečná a nikdo nechápe její smysl.Ba dokonce když se pokouší spojit se s někým ze zámku,kdo rozhoduje,stále jen naráží na hradbu mlčení těch,kteří mu jen pasivně předávají vzkazy a rozkazy.Nakonec zůstává sám,obklopen těmi,kteří přijali pasivně svou kolaborující  roli a tím alespoň trochu získali pocit jistoty,smyslu a své identity v této děsivé společnosti

0 0
možnosti

ellukas

15. 1. 2011 9:15
Je to opačně

V totalitě si každý svou identitu musí denně obhajovat a uvědomovat, aby tu totalitu mohl přežit. Není lepšího prostředí pro formování osobnosti než totalita, si musí každý uvěddomit svou odlišnost, aby  věděl, co je jeho zájem.  Právě proto třeba vznikají za totality hodnotná umělecká díla, protože jsou vyvzdorována. Viz dějiny československého filmu.

0 0
možnosti
K

kubíkjansů

15. 1. 2011 8:32
mno

Mě bylo v 89 pouhých 6 let, takže jsem tehdejší dobu ještě moc nechápal a názor si na ní vytvářel (a stále vytvářím) zpětně. A problém všech těhle seznamů vidím v tom, že v nich jsou z velký části buď lidi, který se do nich dostaly bez svojí aktivní spoluúčasti, kdy si řídící důstojník prostě potřeboval udělat čárku, nebo lidi, kteří museli různym způsobem spolupracovat, aby zachránili život sobě a svojí rodině. Takový seznamy pak byly předhozený veřejnosti, která nad nima mohla - a stále může - lamentovat a ukazovat prstem, kdo byl jakej komunista a fízl. Nicméně skoro všichni v těch seznamech jsou malý ryby. Chyběj v nich právě ty řídící důstojníci a další sv.ně, který seděli u zdroje a svoje složky stihli včas skartovat. A právě to je ta skupina lidí, který měli v 89 viset na lampách kolem cest.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

15. 1. 2011 8:49
Re: mno

Věšením se nic nevyřeší, Rumuni si zapopravovali a o nic líp na tom nejsou. :-/

-

Velké ryby? No to byli přece komunisti ve vysokých funkcích. Celá StB byla jen prodlouženou rukou KSČ, jejich nástrojem, který používali k udržování totality. Proč se zabývat nejen konfidenty StB, ale i důstojníky StB, když KSČ přejmenovaná na KSČM zůstává legální politickou stranou? Její zástupci sedí v parlamentu chráněni politickou imunitou a dávají nám morální lekce.

-

"Na rohu ulice vrah o morálce káže..." některé věci se nemění. :-(

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

15. 1. 2011 8:21
Lidé se dělí jen na dobré a špatné.

Vyskytují  se všude, jen jejich poměr kolísá. Komunismus by byl krásný. Kdyby byli lidé jen dobří. Kapitalismus by byl také krásný. Kdyby byli lidé jen dobří.

0 0
možnosti
PH

picky

15. 1. 2011 10:44
Re: Lidé se dělí jen na dobré a špatné.

R^ Do zlata zasadit, ale víte, ono zde platí to pořekadlo o perlách a samicích vepřového. Většina si stejně vybere, co se hodí, a neuvědomují si, že se tím řadí do stejné linie těch, které by nejraději pověsili. A víte proč? Protože jim to někdo řekl.

0 0
možnosti
MF

falm

15. 1. 2011 8:17
Dva Vaše omyly za všechny

1. "Seznamy mi také pomohly rozluštit otázku, kdo je kdo. Kdo je zbabělý, kdo je zrádný, kdo je škodolibý, kdo je bezcharakterní."

*** A to Vám pomohly rozlišit tut otázku i ohledně Vaší osoby? ;-) Když sám tvrdíte, že jste v tom nevinně, jak víte, že ti ostatí kteří tam jsou, nejsou na tom podobně jako Vy? To je poněkud pokřivená myšlenková konstrukce, to co píšete, nemyslíte?

2. "A k těm soudcům? Jsou to dnes šedesátníci, už skoro o nic jim nejde, v chudobě v důchodu oproti většině národa žít nebudou. Aby nebyli zkorumpovaní, dostali hned na rozdíl od lékařů vysoké platy, takže jim jde jen o jejich čest."

*** I Vy naivko! Peněz není nidky dost! I kdyby jste jim dal milion měsíčně, vždycky si řeknou, že nějakých těch sto tisíc se vždycky hodí od lumpa, kterému za to zmírní rozsudek. V reálu bývají ty sumy občas přesně obráceně.

Tak si to užijte, vy naivní modrý ptáku s růžovými brýlemi.

0 0
možnosti
BH

gentlastwo

15. 1. 2011 9:00
Jedná se opravduz o naivního pisálka,

ono dnes lidé  souzeni za majetkovou  trestnou činnost  jsou  stavěni na  úroven  Julia  Fučíka,   doktora  Kriegla a podobně..

  Ten člábnek by se měl  stornovat !!!

0 0
možnosti
S

Seniorintelektualka

15. 1. 2011 8:12
TenVáš modrý pohled na svět...

byste mohl  trochu korigoat. Někomu komunisté ublížili, někomu ne,.

  Faktem zůstává, že v koncentračních táborech za Hitlera byli vedle sebe  národní socialisté, komunisté  atd...

  Po Mnichovu  nás jaksi západ odkopl. Tak nastal   jakýsi příklon k Východu a tím směrem se orientovakla politila..

  Snad byste si měl něco přečíst..

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

15. 1. 2011 8:38
Re: TenVáš modrý pohled na svět...

Západ nás odkopl, zato Východ nás držel jak klíště. ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2113x
Středoškolský učitel, občan České republiky