Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

CART09

19. 10. 2011 9:49
Rozpor

Máte tam docela rozpory. Sám píšete, že se jedná o sportovní, profesionální činnost. Ta činnost je profesionální díky tomu, že existují různé kluby. A peníze ty kluby získávají tím, že hrají zápasy, které nějak zaujmou emoce diváků. Neshazujme emoce - ruku na srdce, šel byste do divadla na Romea a Julii, kde se Montekové a Kapuleti poplácávají přátelsky po ramenou?

A ať se vám to líbí, nebo ne, na odlišnosti a tím i rivalitě je celý ten sport postaven, a nebýt jich, nejsou ani peníze, a díky nim ani to trenérské pracovní místo, o kterém mluvíte.

Takže teď neberte divákům právo být rozezleni ve chvíli, kdy jim před očima mizí jeden z hlavních důvodů, proč na ten fotbal chodí...

0 0
možnosti

strycek-Joe LLC

19. 10. 2011 8:42
Jde o protest proti síle peněz

a má to svou logiku

0 0
možnosti

pedr64

19. 10. 2011 7:59
to není o fair play po česku

ale o jedné konkrétní osobě. kdyby přišel kterýkoliv hráč či trenér, který kdy prošel Spartou do Slavie, takové emoce by to nevzbudilo. Teda ještě asi Chovanec. Ale ke Strakovi. On se te´d zaklíná profesionalitou, ale sám se jako profesionál nechoval. Před derby se Slávií podával hráčům tatarák ve tvaru slavistické hvězdy, dušoval se, že ve Slavii teda fakt nikdy. Sám sebe pasoval na sparťanskou ikonu, kvůli které nesnášeli sparťané Hřebíka. teď se ve stejné situaci ocitl on sám. Jistě, je starší, moudřejší, možná už podobné excesy dělat nebude. Ale jen sklízí ovoce své vlastní mediální propagace.

0 0
možnosti

Edmund Černá Zmije

19. 10. 2011 6:50
Jste fanoušek nějakého klubu? Chodíte na fotbal?

Zjevně nerozumíte tomu, co fanouškovství znamená. A neuvědomujete si, že fotbal se hraje pro fanoušky. Vyjadřujete se k tématu, o kterém nemáte páru. Smutné na tom ovšem je, že ani současný management Slávie na tom není o mnoho lépe, vidí fotbal jako byznys a ne jako hru pro fanoušky. Jenže bez fanoušků by fotbal v současné podobě neexistoval.

-

Klubová rivalita prostě existuje a ignorovat jí znamená popírat podstatu soupeření. Derby Sparta - Slavia jsou tak populární právě kvůli této rivalitě. Samozřejmě, trenér by měl být profesionál. Jenže Straka je prostě Sparťan a těžko to změní, dokonce ani kvůli prachům ne.

-

Možná pochopíte příměr k milostnému životu. Věrnost klubu je podobná jako věrnost v lásce. Fanoušek spíš snese prohru než zradu. Je to jako by vám manželka řekla, že kvůli vašemu sexuálnímu selhání si najímá na tuhle práci souseda, kterého nemůžete vystát. A že není důležité "srdíčko", ale výsledky. Co byste pak dělal? Přál byste si, aby měl soused "sportovní" úspěch?

0 0
možnosti

MAXIMUS PERMAGNUS

19. 10. 2011 11:44
Re: Jste fanoušek nějakého klubu? Chodíte na fotbal?

možná Vám trochu uniklo,že autor se pozastavuje především nad vulgárností a animální nesnášenlivostí.

"Fandi - ale zůstaň člověkem ...."

0 0
možnosti
  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2113x
Středoškolský učitel, občan České republiky