Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

snaduzdost

16. 1. 2011 15:02
Pravda a láska nezvítězí!

Ale vítězí a zvítězí, vy mudrolíne. Ale určitě ne ta, do které mnozí její vytrubovači jen halí svou nenávist a pomluvy.

0 0
možnosti
PV

Pytlík

16. 1. 2011 14:47
Jeden moudrý citát

Aby zlo triumfovalo stačí, aby slušní lidé nic neudělali.

0 0
možnosti
L

libor.tinka

16. 1. 2011 13:27
Pravda a lež

No podle mne "nezvítězí" ani jedno. Protože prava a lež jsou jako yin a yang. Kdyby všude vládla pravda, přece jen se najde nějaký ten had v rajské zahradě. Kdyby všude vládla lež, takový systém by se zhroutil, protože by do něj prosakovaly skutečnosti o jeho neudržitelnosti.

Kdo žije v harmonii se sebou, tak pomáhá žít lépe i svému okolí a je klidný, byť by se svět kolem něj utápěl ve lžích. Život takového povzneseného člověka je jedno velké vítězství. Ale není to vítězství nad někým - je to jediné pravé vítězství, a to vítězství nad sebou samým.

0 0
možnosti
SN

kuča

16. 1. 2011 13:01
Pěkně napsáno.....

:-) nůžky mezi bohatými a chudšími (schválně nepíši chudými), se rapidně rozevírají a bude hůř. Je to džungle, kde třetina ze státních zakázek ročně jde do soukromých kapes. A všichni se zaklínají pravdomluvností. A profláklý Íčko zahraje v televizi při rozhovoru s moderátorem hereckou úlohu srovnatelnou s hercem z Národního!!! ;-O;-O

0 0
možnosti
OK

Kurri22

16. 1. 2011 12:48
Kde jste na to přišel?

Kde jste přišel na to, že na tzv. projekty EU (ty u kterých je ta modrá plachta) se skládali Němci ze svých daní? Já vůbec netuším, kde se tady vzala ta iluze, že se na ty nesmysly, které se u nás staví za tou plachtou, skládají občané jiných států.

0 0
možnosti
MMS

Miflonides

16. 1. 2011 12:09
Vzdálený horizont je o hodně víc, než penzijní reforma.

Nejsem si tak zcela jist zda je vhodné hovořit o "současné české ideologii". Nehodlám nabízet jiný pojem; nehodlám se pohybovat ve světě slovíček a větiček. To není nic proti autorovi.

Ideologie neideologie, česká či jakákoli jiná. Jde o to, jak se vyvíjí a k čemu směřuje naše společnost. Nehodlám teď vyslovovat svoje osobní soudy, a nechci se ani nechat ovlivnit tónem nejrůznějších blogů a reakcí na ně. Ptám se veřejně a s plným vědomím, že budu napadán: Zajímá se někdo o to, jaký vliv mají dnešní reálie na utváření hodnotových žebříčků dnešní mladé generace? Tvrdím: tato vláda to není, a nebyly to ani ty předcházející. A ještě jedno tvrzení. Vzdálený horizont je o hodně víc, než penzijní reforma.

0 0
možnosti
MM

Vosiczka

16. 1. 2011 11:59
Jo - pravda a láska...

To jsou libě znějící slůvka. Problém je, že každý si pod nimi představuje něco jiného...

0 0
možnosti
MC

sualk

16. 1. 2011 11:53
Jste opravdový snílek.

Proto je velmi dobré, že jste učitelem. Myslím si ovšem, že pravda a láska jsou dvě naprosto různá slova. Pravdu máme každý tu svoji a lásku mnohdy mnohý nepozná za celý svůj život.:-)

0 0
možnosti
LS

Jednoho krásného dne ...

16. 1. 2011 11:52
no tak zaprvé si najděte, kolik přispíváme do EU a

kolik se nám vrací, zjistíte, že většina jsou stejně naše peníze ponížené o cezení přes EU byrokracii a těch německejch už moc není.

a jak si jako představujete vyhodnnocovat efektivní snažení jako nárok na důstojný život? že by nějaká osvícená komise rozhodovala kdo se snaží efektivně a kdo méně efektivně? anebo je objektivnějším měřítkem efektivity vlastní výsledek? mě se při snaze odměńovat za snahu ježí všechyny chlupy ("šéfe já jsem se snažil, ale zkrátka smůla, není to hotové, já za to nemůžu, a prémie budou?")

0 0
možnosti
RL

Lionel.r

16. 1. 2011 11:47
Přes slzy dojetí ani nevidím na klávesnici.

;-(Rv;-D

0 0
možnosti