Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

Host8

15. 3. 2011 12:39
Stále se tu hledá třetí cesta

Je škoda, že si nevezmeme příklad z ekonomicky silných zemí, kde to funguje. Severské státy, Švýcarsko,  Německo. Hledáme tu třetí českou cestu založenou na ekonomických teoriích. Pokus, omyl, žádná zodpovědnost politiků. Země se mění v neustálý experiment.  Vždy se jen dovídáme nejsou zákony, něco se přehlédlo , korupce, nehospodárnost, dańové úniky se nedají stíhat, nikdo za nic neodpovídá aj.  Právo nám nefunguje také. Absolutní nevymahatelnost práva. Tak už by snad bylo na čase zavést standartní společnost odpovídající prostoru, ve kterém žijeme, a přestat vymýšlet české cesty.

0 0
možnosti
JV

Jan Vrana

12. 3. 2011 13:37
Jsou jen tri pripady

Stat muze byt (trvale) bud prosperujici nebo socialni nebo ani jedno ani druhe. Nas stat smeruje do te treti kategorie, nebot zavrhl prvni a pokousel se o druhou.

0 0
možnosti
F

Fan7

10. 3. 2011 17:39
Otázka

Pročítám Vaše články a jsem nadšen Vaší touhou po spravedlnosti a snaze obnovit tradiční morální základy společnosti. Zvláště mě těší jejich vlastenecké ladění, to je skutečně obdivuhodné.

Do Vámi navrhované "mafie slušnosti" jsem hotov ihned vstoupit. Málokdy se vidí vzdělanec, který dokáže bojovat za slušnost, aniž by užíval frází a otřepaných výroků.

Chtěl bych se Vás zeptat, jak se stavíte k problému zneužívání středoškolských studentek jejich učitelem? Či k zákonem trestanému, ale obecně promíjenému sexuálnímu styku, který učitel provozuje s osobami svěřenými jeho pedagogickému dozoru?

Věřím, že jako slušný občan a hlasatel tradiční morálky mi dokážete, že nejsem jediný, kdo tyto věci odsuzuje jako oplzlost.

S pozdravem Váš oddaný čtenář Radek

0 0
možnosti
E

echo.3

9. 3. 2011 18:32
Pěkný článek

Jenže, národ je prozatím stále nepoučitelný. Lidé schovaní za bukem, případně za pecí, živě plkající po hospodách a chytající moudra od svých spolustolovníků, ústa od pivní pěny.

       :o))

To se to pak vládne, to se to podvádí, krade a tuneluje!

Stádečko jen bečí nebo mlčí.

0 0
možnosti
E

ESKADOMI

9. 3. 2011 18:02
Nikdo z nas

nemuze slozit ruce do klina a ocekavat automatickou pomoc (se starani). To prece vubec nikdo nechtel. A ted, kdyz muzeme neco opravdu udelat, kazdy sam neco postavit na nohy, tak se krici - kde je stat at neco dela! Maly krucek zpet - Zdravotnictvi!  Priklad: v Nemecku v 70tych letech zaopatreni postizenych spoluobcanu byla Katastrofa. I Televize udelala porady ( 3x9) a jine, ve kterych Kandidati soutezili  a penize sly na Ucet ze ktereho byly financovany Stavby a veskere pomucky co byly potreba. A lide dali radi, nikdo nikdy nemuze vedet, kdy sam takouvouto pomoc bude potrebovat. Chopit se veci je dulezite a ne kricet jenom po State, ten se ma starat. Ne ne, kazdy jedinec ma prispet. Kazdy tak, jak muze.V

0 0
možnosti
E

ESKADOMI

9. 3. 2011 17:47
Co na to rict?

Vzdyt tu pravdu nikdo z Cechu nechce slyset!  Zalezi na kazdem jedinci! Nikdo, ale vubec nikdo nemuze ocekavat, ze za nej nekdo neco bude dela a rozhodovat, tak jak to delal minuly system.  Tim je mysleno, ze kazdy musi zacit u sebe! 

0 0
možnosti
JN

xRocky

9. 3. 2011 16:44
kurs

Jak je mozne ze kurs meny te neperspektivni, zkorumpovane, rozkradene, spalene ........ zeme s naprosto nechopnymi politiky setrvale stoupa prave proti kursum men onech zemi kde to udajne umi mnohel lip ??

0 0
možnosti
JV

Vosta Jindra

9. 3. 2011 16:43
Přeháníte na obě strany

Česko je stagnující, nikoli však zaostalá země. Čeští politici nestojí za nic, jsou krátkozrací, snadno koupitelní a až na výjimky špatně vzdělaní nebo prostě hloupí. Je to tím, že Češi přišli téměř o celou elitu po Bílé hoře, a když se z toho po dvou stech letech vzpamatovali, přišla nacistická okupace a rok 48, které elity opět zdevastovaly a co zbylo, dokonala normalizace. Za takové situace není namístě zoufat ani být optimistický. Prostě si to budem plácat tak nějak dál. Není to dobré, ale žít se v tom dá. Co by za to naši předkové dali:-)

0 0
možnosti
K

kikinka

9. 3. 2011 16:39
Pokud lidi jako vy učí naše děti,

0 0
možnosti
AK

adua

9. 3. 2011 16:24
optimismus

Váš článek se mi líbí. Dávám mu R^.Reakce v diskusi na mne působí dost pesimisticky. Proč? Vždyť žijeme v demokracii,máme možnost pokud se nám něco nelíbí, změnit. Teď např. důchodovou  reformu, zvyšení DPH. Nemusíme si nic nechat vnucovat. Můžeme vyjít do ulic. Vzpomeňme na to,jak se náš národ semkl v roce 1989 a to bxyl totalismus. Proč to nejde teď? Přitom je to daleko snadnější. Zamysleme se nad sebou, máme určitě všichni děti, už pro jejich  lepší budoucnost!!

0 0
možnosti
D

dampfer

9. 3. 2011 17:02
Re: optimismus

protože i člověk s nízkým IQ podvědomě si není úplně jistý, že vláda neblafuje a má na konec pravdu

0 0
možnosti