Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Č

český_vesničan

5. 11. 2011 11:29
To ještě neznamená že Němci jsou chytřejší než my.

0 0
možnosti
8

837

5. 11. 2011 9:36
Úsměvné je jedno

že právě ti co nás normální častují těmi nadávkami homofob, romofob, islamofob, zkrátka všehofob, to jsou právě ti co tou skutečnou patologickou fobií sami trpí a místo aby si s tímhle zašli k psychiatrovi tak obtěžují nás ostatní.

Osobně neznám normálního člověka který když ráno vstává tak  hned pomyslí na to že by mohl zahynout při jaderné havárii v Dukovanech nebo Temelíně, kdo tímhle trpí tak to je opravdu klasická psychická nemoc zvaná fobie.

Normální člověk mívá strach jen z věcí reálných, třeba vážného onemocnění, dopravní nehody atd.

0 0
možnosti
V

vendis.j

4. 11. 2011 15:07
Záleší s kým v Německu mluvíte!

Rozdílné zdůvodnění odstupu od jádra vám podá Němec - laik a Němec, který ze zabývá energetikou. Měl jsem možnost mluvit s energetikem z EnBW a jeho vysvětlení - s jádrem v Německu končíme, protože to po nás veřejnost (a politici) chce. Němečtí energetici nejsou většinou velcí odpůrci jádra, ale je jim jasné, že přes veřejné mínění a politiky jádro prostě neprotlačí.

!!A k čemu to v Německu vede ? - síťaři ustoupili od kritéria (n - 1) !!! !!

Pokud autor tohoto blogu neví jaká rizika z toho plynou, ať se raději k energetice nevyjadřuje. Dogmatický přístup se prostě v energetice praktikovat nedá (ať už směrem k OZE či k jádru).

0 0
možnosti
V

vendis.j

4. 11. 2011 15:20
Re: Záleší s kým v Německu mluvíte!

Omlouvám se, v nadpise má být "záleží" - překlep :-)

0 0
možnosti

dva mraky

4. 11. 2011 14:17
a jsou hloupi Japnci

Kdyz nechali Fukusimu v provozu? Takze mate pocit ze mame delat vsechno jako v Nemecku? No tak se tam odstehujte oni se rozhodli pro nejakou vizi energetiky a podporuji ji. Cesi podporuji jinou koncepci.

0 0
možnosti
V

villík

4. 11. 2011 13:12
Pokud nejste ekolog, ani fyzik, raději prosím o tom nepište!

0 0
možnosti
AA

Saša

4. 11. 2011 11:54
Vůbec nic jste nepochopil.

Francie má 80 % energie z jaderných elektráren a toto číslo hodlá zvyšovat.

Německý ústup od jaderné energetiky není nic jiného než důsledek obchodní dohody s Francií o odstranění konkurence v energetickém oboru, známe však jen její půlku: Německo nebude konkurovat Francii na trhu s elektřinou a naopak bude od Francie elektřinu kupovat. Které pole vyklidila Francie Německu, to zatím nevíme. Po tom pátrejte místo hloupého mudrování o chytrých Němcích a hloupých Češích.

1 0
možnosti

mamina2

4. 11. 2011 11:02
Jaké ovce?

Část mládeže atomovou energii dokonce aktivně podporuje, to jsou podle vás taky ovce?

1 0
možnosti
H

habit-.!..

4. 11. 2011 10:55
... máte možnost postavit se po bok...

... odpůrcům jaderné energie - kupte si v rakousku filtr, který k vám pustí jen energii z čistých zdrojů a tu jadernou pošle zpátky, takže temelín bude nahranej, když nikdo nebude brát jejich elektriku - pak budete stejně inteligentní jako průměrný němec nebo rakušák, čili úplně bl...

... když němci řekli A, měli by říct i B - pokud se tak bojí kombinace zemětřesení a tsunami, měli by urychleně začít ve vnitrozemí stavět vlnolamy a zpevňovat tektonické zlomy... a taky zastavit rotaci země a nasměrovat ji tak, aby evropa byla pořád natočená ke sluníčku... nebo začít trénovat situaci, až elektřina bude jen od svítání do soumraku... a to jen vyjímečně, protože většina jí padne na výrobu dalších obnovitelných zdrojů...

... pokud tohle učí naše děti, tak opravdu nevidím budoucnost růžově...:-/Rv

0 0
možnosti
AA

Saša

4. 11. 2011 11:57
Merkelová se ničeho takového samozřejmě nebojí.

Merkelová je fyzička a nějakými ekožvásty se ošálit nedá. A veřejné mínění u zmatených Němců využila k dohodě s Francií, byla to báječná záminka k vyklizení části trhu, za což oe Francie určitě také něco dostane (přinejmenším ještě větší vliv v zákulisí EU).

0 0
možnosti
MJ

Heisenberg

4. 11. 2011 10:40
Kde je ten rozdíl?

No protože u nás se technické vzdělání cení i ve společnosti. Lidé se učí fyziku a spousta lidí studuje technické obory. V celém západním světě začaly převládat humanitní obory a podle toho to taky vypadá. Právě do ČR spousta firem přesunuje výzkum a vývoj, protože tady máme nejenom levné, ale dobré techniky, které jejich práce BAVÍ. A ti technici mají rodiny a známé. A protože se zajímají o techniku celkově a nejenom o svůj obor, tak nevěří v jaderné zlo, ale přistupují k výrobě energie naprosto racionálně. A právě toto své přesvědčení dokáží prezentovat před svými známými a svůj postoj obhájí logickými argumenty. A co dělají nebo nedělají Němci, to je všem jedno, podle nich se zákony logiky ani fyziky neřídí.

5 0
možnosti
S

stepulka

4. 11. 2011 11:02
Re: Kde je ten rozdíl?

R^

0 0
možnosti
AL

nechci vyrusovat

4. 11. 2011 10:31
Reprezentant středoškolských učitelů ?

Demagogický způsob psaní blogů a obávám se, že kromě toho, že ohlupuje své žáky, má i řidičský průkaz.Rv

;-D;-D;-D

0 0
možnosti
ZK

SID09

5. 11. 2011 8:29
Re: Reprezentant středoškolských učitelů ?

R^!!;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2113x
Středoškolský učitel, občan České republiky