Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
N

Nero

28. 6. 2011 10:32
Žádat jdu o radu,...

Pane středoškolský učiteli,prosím,mohl by jste mi odepsat,kolik procent naturantú propadlo z němčiny,ale z těch,kolik jich z němčiny maturovalo?

Nemohu to nikde najít,jako by to bylo tajné.

Asi byl někdo "květnatě přemoudřelý." Za informaci děkuji.

0 0
možnosti
RW

Kyr

28. 6. 2011 8:36
Co je to za učitele

Učil jsem jen krátce, ale troufnu si říct, že učitel který si "mne ruce" nad tím, že má ve třídě přes třicet žáků a tak se do školy "sypou penízky" je špatný učitel. Ten rozdíl 24/30 žáků ve třídě zajistí dostatek času na individuální přístup k žákům a je to srovnatelné jako by měly jeden den školy v týdnu navíc (zadarmo, při stejném úsilí). Ta zmiňovaná korelace je totiž úplně OBRÁCENÁ - Klaus ml. nemá takové výsledky, protože dělá poradce, ale poradce dělá právě proto, že má výsledky - jak prosté Watsone...Rv

0 0
možnosti
OF

rachitico

28. 6. 2011 9:43
Re: Co je to za učitele

Správně. Třeba já. Nikdy jsem neučil a proto nemohu dělat porádce.A navíc můj genotyp i fenotyp mě předurčují k úplně jiné práci.Třeba k práci vyhazovače nebo barmana.....komu není zhůra dáno, v apatice nenakoupí. Pán profesor Cempírek to však nechápe ;-D;-D;-DR^

0 0
možnosti
MP

MAXIMUS PERMAGNUS

28. 6. 2011 8:05
dobře napsáno

R^

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

28. 6. 2011 8:04
V prvé řadě bych se zamyslel

nad těmi školami, kde neuspělo nejvíce studentů. Požadavky na maturitu byly dopředu dlouhodobě známy, dokonce proběhly i maturity nanečisto. Pokud jediným kritériem pro školu je co možná nejvyšší počet studentů ve třídě a ostatní kritéria jsou jaksi v útlumu, dá se předpokládat, že při celostátně stanovené zkoušce spousta studentů neuspěje. Je jasné, že státní maturity mají celou řadu chyb. Ale konečně byl stanoven určitý limit pro to, aby člověk mohl udělat maturitu a pokud některé školy nebudou tento limit splňovat, tak raději ať zaniknou. Bude to jenom ku prospěchu školství a vzdělanosti jednotlivých lidí, protože v současné době byla maturita devalvována na úroveň občanského průkazu. Má ji skoro každý.

0 0
možnosti
N

NewDorianGray

28. 6. 2011 8:02
Četl jsem mnoho příspěvků snižujících úspěch

PORGu tvrzením "to se jim to učí, když dostávají tolik darů". Ano, to je pravda. Na druhé straně na PORGu se platí školné. PORG si vybírá z přebrané hromady studentů. Ti nejlepší si zvolí Helichovku nebo jiné podobně prestižní státní gymnázium, dary, nedary. Vítězství mnoho neznamená, stačila jedna, dvě dvojky a PORG mohl o vítězství přijít. Při směšné úrovni státních maturit není počet dvojek úplně objektivním kritériem, ale to zoufalé hledání spiknutí, autore, to je poněkud nedůstojné. Co takhle pogratulovat a říct, příště, příště vás porazíme, na to vemte jed...

0 0
možnosti
PM

horác

28. 6. 2011 8:04
Re: Četl jsem mnoho příspěvků snižujících úspěch

to není o darech, viz příspěvky pod vámi

0 0
možnosti
PH

petrph

28. 6. 2011 7:53
ta korelace zase není tak těžká

Především,metodika porovnávaní je naprosto známá a byla zveřejněna dlouho předem,byly to totiž dosažené výsledky státní části letošních maturit.Otázka je zda se v ní nějakým koeficientem zohlednilo zda  student skládal lehkou nebo těžkou.Patrně ne a zase by to nemělo hrát roli,protože i úkoly té těžší varianty byly poměrně lehké a hluboko pod tím, co by skutečně kvalitní SŠ měla studenty naučit.

V tom je celý ten problém,na SŠ je učeno velké množství předmětů, teoretických i odborných,ale SM hodnotila jen  pár vybraných.Na SŠ se učí i v těch vybraných předmětech velké množství látky,ale SM testovala jen určitý výběr z ní. A poměrně zjednodušeným způsobem.Stačilo už někdy na začátku 4.ročníku říct ,učte (se) a drilujte hlavně na novou státní maturitu,všechno ostatní můžete nechat plavat.Klaus Jr.jako poradce ministra,určitě  dostal v patřičném předstihu, jako první z ředitelů, jasnou politickou informaci že letos ta státní maturita už skutečně bude.

0 0
možnosti
PM

horác

28. 6. 2011 7:51
o tom si myslím,

ta státní maturita asi není tak špatně postavena, neboť hned za gymplem p. K. jsou církevní školy, které neznaly obsah a nemohly si upravit osnovy, výuku.

0 0
možnosti
JD

pedr64

28. 6. 2011 7:50
kdybyste si přečetl včerejší rozhovor

tak byste věděl, že na PORG je asi 7násobný převis uchazečů. To pak asi není ani na placeném gymplu problém vybrat takové studenty, kteří se zvládnutím maturity nebudou mít problém.

1 0
možnosti
S

snaduzdost

28. 6. 2011 7:43
Výsledky Klausova gymnázia svědčí o něčem jiném

Cempírek, kdo umí, umí a dělá. Kdo neumí, čumí a kecá. A ve vašem případě nesmysly! Těch jsou vaše příspěvky plné!

0 0
možnosti
MP

Martin V2

28. 6. 2011 7:32
Neuvěřitelné

Korelace je jednoduchá - ty děti prostě umí a jsou chytré.

0 0
možnosti
  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2113x
Středoškolský učitel, občan České republiky