Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

mojo

1. 12. 2009 0:57
osmdesátky na maloměstě...

Bohužel vaše vlastní angažmá a váš vlastní "komunistický" příběh a mindrák jsou z toho příspěvku až příliš zřetelně cítit. Napsané je to ovšem tak, že ti, kteří vás neznají, by vám i přitakati mohli...

0 0
možnosti
J

janmaro

9. 8. 2009 12:54
Hledat omluvy a výmluvy je směšné

Každý soudný lověk, který si tu dobu prožil, dobře ví, co je Karel Gott zač a jak s komunisty spolupracoval. Dnes je velmi laciné říkat::"Já jsem chtěl jenom zpívat."

A ani dnes to nepřizná. Proč taky, když se s polečnost s komunisty dál přátelí.

0 0
možnosti
D

Dennys

29. 7. 2009 17:00
Nemam co dodat

Karel Gott byl a stale je Pan nekdo a muzeme byt radi, ze ho mame. Kdo jiny z nasich zpevaku je i za Rozvadovem tak znamy a stale popularni jako Karel Gott ??? A statu ze svych valutovych honoraru odvedl vice nez dost. Pamatuji vtip o tom, ze Karel vydelava statu vice valut nez Skodovka. :-)

0 0
možnosti
ZH

Zuzana Hejná

29. 7. 2009 16:38
jestli fešácká a inteligentní....

to si tedy nejsem jistá. Ale řada lidí dělala horší podrazy a vlastně kvůli prdu. Na druhou stranu ne každý, kdo říkal, co si myslí, byl trpící hrdina. Ono taky nejít do prvomájového průvodu není zas takové hrdinství...Stačilo být dostatečně bezvýznamný a zrovna nic nepotřebovat.

0 0
možnosti
MP

admiral666

29. 7. 2009 13:40
ouchyl

Na aktualne o Gottovi psali, ze pry ho vydirali skrzeva nejakou jeho ouchylku. No stejne mu to bylo k prdu, kdyz to dnes prasklo tak jak tak,

0 0
možnosti
W

wencap

29. 7. 2009 11:01
nejsem a nebyl jsem schizofrenik

Za komunistů jsem se nepřetvařoval. Říkal jsem vždy co si myslím - i komunistům. Nemyslím si, že bych byl schizofrenikem. Jasně, režim nedovoloval prakticky nic, pokud jsem komunistům nelezli někam. Ale já jsem ani o nějaké výhody v tomto režimu nestál.

0 0
možnosti
B

babka_080

29. 7. 2009 16:24
Re: nejsem a nebyl jsem schizofrenik

Pro pána krále,kde jste pracoval?Vy jste tedy frajer,mě je 80 let a pracovala jsem 40let v jedné firmě kde nás do strany také nikdo nenaháněl ale co tu cintáte vy jste také jedním z těch co nevolili?Mě to připafá že jsem tu žila sama,Jasně to píše autor blogu tak to bylo v v devadesáti procentech pravda a jinak jsme doma mluvili a jinak museli mluvit děti vě škole a věřte že to byla fuška,Výhody měli samozřejmě jen straníci tak o čem to tu plácáte?Jste hrdina když jste říkal komunistům do očí že je to pranárod a pracoval jste dál,Bože radši už mRvoc nepište,bohatýre!Rv;-O

0 0
možnosti
OK

Obcasnykomentator

29. 7. 2009 9:50
Volby a osudy

Ještě poměrně mladý Gott se musel rozhodnout. Z různých důvodů, jež nezasvěcenec nedokáže plně posoudit, volil být velkou rybou v malém rybníce místo mřenkou ve velkém. Něco tím získal (mimořádné postavení), něco ztratil (z oblasti morálky a sebeúcty). V daném režimu věcí podle všeho na české poměry ještě poměrně slušně. Ovšem z morálního hlediska nic ke chlubení.

Kritizovat ho mohou nejenom ti, kdo v době prověrek nesvěsili ocas a byli postiženi pracovně, existenčně, i jejich rodiny a děti, nýbrž i ti, kdo tehdy zvolili emigrační verzi nejistoty v cizině. Také oni mnohdy měli svou práci, kterou chtěli dělat, mnohdy vzdělání, odbornost (na rozdíl od vyučeného elektrikáře Gotta).

Myslím, že je dobře ukázat dilemata a rozporuplné osudy lidí v té době, a tím i odpornost bývalého režimu.

0 0
možnosti
OK

Obcasnykomentator

29. 7. 2009 9:52
Re: Volby a osudy

"V daném režimu věcí SI podle všeho VEDL na české poměry ještě poměrně slušně."

0 0
možnosti
J

jenjan

29. 7. 2009 8:56
Zavidíte Gottovi?

Uff teda! Mě přijde, že mistr je karikatura, která překonává bez většího hnutí věky. Božský Kája je totiž představitel mas, mas s růžovými sny o úspěchu a slávě, rozjuchaných a roztančených mas, které už ze své podstaty normalizují. A jak se nám zde po většinou "pravicoví" přispěvatelé a velcí bojovníci proti komunismu najednou čepíří. Že by stesk po skutečném domově a místě kam patříte?

Btw. pane Cempírek vaše věta: "Karel Gott volil fešáckou inteligentní cestu, a tak se samotnými komunisty nejlépe vyběhnul a ještě mu tleskali." dokazuje, že jste opravdu nevídaně hloupé jelito. ;-)

0 0
možnosti
JK

Terrurek

29. 7. 2009 8:37
:))

ježišmarja šoupli tam i nohavicu... je to stejná lůza jako s horákovou... potřebujou svoje kauzy a slyšet že jejich nicnedělání bylo mnoham morálnější než činy lidí který něco dokázaly... vsak i Hitler se Stalinem jsou podradny bezdomovci... jako by ovladnout pul sveta umel kazdou ko**t akorat je na to prilis moralni :)))

0 0
možnosti
N

Nero

29. 7. 2009 8:22
Janečka už zvolili,tak co.

Teď už mohou Rejžkové opět vše.Na zprávy se včera nedalo dívat.

A ke Kájovi:Tak MUSELI lidé kteří chtěli  něco dokázat v komunismu žít.jinak to nešlo.

Hanba patří KOMUNISTŮM.

0 0
možnosti
J

Josef.cyrany

29. 7. 2009 8:27
Re: Janečka už zvolili,tak co.

 

S tím bych s dovolením  nesouhlasil. Člověk  je v každé době a zřízení vystavený tomu , že musí odolávat pokušení si svůj život díky své poslušnosti a lokajství, zařídit pohodlně a bezproblémově.

0 0
možnosti
  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2113x
Středoškolský učitel, občan České republiky