Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Dalibor62

2. 2. 2011 12:37
I já jsem si Egypt prožil, ale nejotravnější tam byli Rusové

a hlavně Rusky. Hluční k nesnesení. To Egypťané se chovali skvěle. No problem.

0 0
možnosti
C

cestra

2. 2. 2011 10:57
Arabové dokážou zneuží vše

ve svůj prospěch. Při mém pobytu poblíž Assuánu nás zavedli do nomádské vesnice na ukázku školy. Před školou stála malá dívenka s nataženou ručkou a naučeným "bakšiš" se doprošovala milodarů. Ve skupině nás bylo asi 40. Při pohledu na ni nezůstalo jedno oko suché. Eura se jen hrnula do nastavené ručky. Někdo jedno, jiný dvě další pět. Můj odhad byl: za deset minut plus mínus 100e. Poté následovala prohlídka školy. Taková hezká, jen mi tam něco chybělo. Bylo 20.září, pondělí, ale žádné děti. Při odchodu nás čekal opět bakšišový rituál, nyní ale do školní kasičky. Opět jedno, dvě.pět, deset e. Před branou stále stála ta holčička, ručku nataženou. Opět se někdo slitoval. V dálce vidím další výpravu... Jaké bylo mé překvapení, když jsme procházeli vesnicí, a z postranní uličky vybíhaly dítka ve stejnokrojích s aktovkami na zádech! Odkud běží? Škola byla prázdná. Pak mi to došlo. Vše bylo jen divadlo pro turisty. Malé děti jako výrobní prostředek, fiktivní škola také. Výdělek zaručen.

0 0
možnosti
L

laduk

2. 2. 2011 9:35
hm...

zpřátelil .. a středoškolský

0 0
možnosti
PS

Petr-007

2. 2. 2011 9:24
Učitelská logika?

Do republiky by neměl být vpuštěn nikdo kdo vypadá jako mafián. Mafián se pozná podle tlustého krku a zlatých řeťezů.

Jinak s tou totalitou je to složitější. Totalita v podstatě není už pouze v Somálsku, v některých částech Afghánistánu, Sibiře a na Antarktidě. Vzhledem, k tomu, že tato místa nejsou často vyhledávanými emigračními destinacemi, na rozdíl od totalitních Spojených arabských emirátů kde cizinci tvoří 80% obyvatelstva nebo částečně totalitních USA, kde proudí davy Mexičanů, tak si myslím, že to zda je stát více či méně totalitní není až tak moc důležité.

0 0
možnosti
PNAPMP

posledni nick a pak me polibte

2. 2. 2011 9:10
arabacum pomuze jenom valka

a redukce obyvatel alespon na polovinu..

Bohuzel, nemaji jine reseni a do Evropy se stejne nevejdou, ikdyby se levicovy vygumovanci snazili jak chteli...

Navic, prijme-li Evropa treba i polovinu arabacu, na puvodnim miste jich vubec neubyde a v Evrope zacne ten samy problem, na ukor Evropanu..

Ten vlastne uz zacal, diky vymastene levicacke luze .

0 0
možnosti
BM

BořekŠikula

2. 2. 2011 8:55
Nikdy není tak zle, aby nemohlo být hůř

Jednu takovou odstraněnou totalitu známe, to byl íránský šáh, a to, co následovalo, bylo a je daleko horší - pro všechny zúčastněné.

Tak jo, Mubarak to má spočítané, a co dál?

Muslimské bratrstvo, co jiného. Takže konec turistiky a možná i konec Suezu. Co tohle udělá s egyptským hospodářstvím? Takže nakonec ti, co nemají pořádně co do huby, budou mít ještě míň, ale budou pěkně zticha, protože by s nimi jinak zatočili podle práva šaríja.

Pro nás to v nejhorším bude znamenat o 14 dní opožděné lodní zásilky z Asie, nebo konečně uvedou do provozu kontejnery přes sibiřskou magistrálu. A somálští piráti uhynou hlady.

0 0
možnosti
MB

buxus

2. 2. 2011 8:54
Jo je to tak ...

Ovšem na druhou stranu sdílím obavy autora, že ti co přijdou po svrženém režimu lepší nebudou - spíš horší. Příjmy země z turistiky asi dost poklesnou a návrat do původního stavu bude zdlouhavý. Takže na převratu Egypťané spíš prodělají.

0 0
možnosti
AA

Saša

2. 2. 2011 8:37
Základní sebeobrana turisty

spočívá ve výběru cílové země: rozumné je nejezdit tam, kde se píše obráceně, tedy zprava do leva. Oni tímto obráceným postupem pozorují a vnímají všechno (což je logické) a mají tak obrácené myšlení.

Odlišný směr psaní způsobuje zásadní intelektuálněempatický a kulturní antagonismus.

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

2. 2. 2011 8:36
já se v Egyptě masírovat nechal.

Egypťanem. Během masáže mi vypravoval, že atentátníci jsou hrdinové, přijdou do lepšího nebe a kdyby na to přišlo, ani on.... Masíroval mi tělo i mozek a ruce, které mi visely dolů, mezitím vysávali egyptští komáři.

0 0
možnosti
  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2113x
Středoškolský učitel, občan České republiky