Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

hafusak2

23. 3. 2011 12:46
Další který by rád poskytl

bratrskou internacionální pomoc, jaké se před léty dostalo i nám. A prosím Vás: Nějaký zvací dopis už dorazil? Už nějakých alespoň 99 pastevců velbloudů projevilo obavu o další osud země?Rv

0 0
možnosti

Zani

24. 3. 2011 11:25
Re: Další který by rád poskytl

Teda já se nějak nepamatuju, že by u nás Bilakovci obsadili skoro všechna města a potom co na ně Dubček poslal tanky ho přišli rusáci podpořit. Jestli to nebude tím že mi bylo 7. :-)EU

0 0
možnosti

dohlib

23. 3. 2011 10:26
Proč nejsme rozumní

0 0
možnosti

dohlib

23. 3. 2011 10:28
Re: Proč nejsme rozumní

jako třeba Švýcarsko a další země a nemícháme se do toho ? Je to vše jen o lobby a kdo komu do kapsy a patolízalství. Lidem u nás to vůbec nic nepřinese, jen si někdo utuží nahoře své korýtko třeba i do EU.

0 0
možnosti

pgjed

23. 3. 2011 10:14
Pane Cempírku, jste hlupák

Myslím, že byste těžko hledal jinou zemi, která se do mezinárodních mírových akcí zapojuje humanitárně i vojensky tak, jako ČR. Jenomže z těch našich dle vás banánových gripenů ty,které můžeme uvolnit, hlídkují trvale nad pobaltskými republikami, což jsou naši spojenci v NATO, kteří nemají letectvo. Navíc, jak jste si jistě všimnul, nemáme letadlové lodě a gripeny nejsou způsobilé pro vzlety a přistání z lodí a doletová vzdálenost 20 min z nejbližšího pozemního letiště je pro bojovýlet příliš dlouhá.

Je, bohužel typickým, projevem nedostatku sebeúcty a plané švejkovsko - bolševické kritičnosti mnohých z nás. že si spíše všímají zdánlivých vad a prohřešků nás samých ale toho, že třeba Francie hloupě 14 dnů blokovala zahájení zásahu, dnes brání ustavení řádného velení akce a bojově uskutečnila CELÉ 2 BOJOVÉ LETY!!!  zato Sarkozy se naparuje jako velitel vesmíru, toho si jaksi moc nevšímáte. 

0 0
možnosti

dohlib

23. 3. 2011 10:06
Do Libye NE !

S naší invazí do Libye zásadně nesouhlasím z těchto důvodů :

- jsme 1,5 bilionu v minusu a proto si nebudeme hrát na světového četníka

- je to vměšování bez žádosti o pomoc od cizí země

- kvůli populismu našich politiků, kteří rozhazují, kde mohou a nechávají předražovat státní zakázky ?

-necítím se dobře v zemi, která leze do p..... EU a amíkům a NATO. Jsme ještě vůbec suverénní stát ?

0 0
možnosti

dohlib

23. 3. 2011 10:06
Re: Do Libye NE !

Komu vlastně máme pomáhat ? Kadáfímu nebo povstalcům ? V našem

případě je to asi jedno. Pak se postavíme na tu stranu, na kterou nám

řeknou amíci či EU a NATO.

0 0
možnosti

strycek-Joe s.r.o.

23. 3. 2011 9:20
Humanitární jatka

nemají s Arnoldem Schwarzenbergem nic společného. To není nic pro Vás, tam neexistují padouši a kladní hrdinové. Prostě přiletí bomba a puf, Cempírek má utrženou hlavu. Již chápete, proč rozumní lidé  masakry tzv. spojenců odsuzují ?

0 0
možnosti

boojum

23. 3. 2011 9:33
Re: Humanitární jatka

Jaká jatka proboha? Civilisti vraždí jen Káddáfiho žoldáci z Čadu! NATO bombarduje jen vojenská zařízení, především PVO aby mohla zajistit bezletovou zonu. Proč každý b*b, který o tom nic neví hned spěchá pochlubit se svoji hloupostí na net?!

Neb lze snad nezlance potvažovat za "rozumného" člověka?

0 0
možnosti

Gašpo

23. 3. 2011 9:03
Človeče na tej fotke vypadáte relatívne normálne

a netipoval by som Vás na také jednoduché myšlienkové pochody.:-P

Poviedky o zlom a tyranovi a úbohých poddaných patria do ríše rozprávok. Skutočnosť nebýva čiernobiela. Je úžasné ako sa dokážete postaviť bezvýhradne na jednu stranu na základe pár fotiek z médií. Eufória spravodlivosti, toť ópium!

To Vás fakt nenapadlo trochu o tom premýšľať?

Tak schválne, aký je podľa Vás cieľ Líbyjského povstania okrem "zvrhnutia nenávideného diktátora" ?

0 0
možnosti

ajsek1

23. 3. 2011 8:49
Dobrý den,

může mi prosím někdo (autor či ten kdo s ním souhlasí) vysvětlit :

1) jak se pozná "tyran"; plukovník rozhodně není můj šálek kávy, ale neobjímaly se s ním v posledních letech špičky světové politiky ?

2) pokud by měl být argument "střílel do odpůrců", chci připomenout, že střílel do  po zuby ozbrojených odpůrců, nikoliv proti pokojným demonstrántům;

3) proč současní ochránci svobody nepomáhali při genocidě ve Rwandě, kde byly pobity miliony bezbraných lidí ? byli to snad lidé nižší kategorie, ptám se ? škoda, že mi tu nemůže odpovědět humanitární bombarďák osobně, opravdu by mne jeho pohled na tento rozpor zajímal....

0 0
možnosti

marek,voksay.idnes

23. 3. 2011 8:52
Re: Dobrý den,

přesný zásahR^

0 0
možnosti

fryč

23. 3. 2011 8:37
Co Vy jste

to všechno semlel páté přes deváte/hlava nehlava/? Útočící státy jsou všechno státy, které byly a nebo spolu bojovaly o koloniální nadvládu nad Lybii. Jestliže naše republika budovala nějaké celky a dodávala technologii, musela se chovat jako obchodní partner! Stejně tak se chovali i dnes bombardující. Italové odebírají 95% produkce Lybijské ropy, s výhradami poskytli základny, ale neútočí. Němci taky dali ruce pryč - proč asi generále???

0 0
možnosti

rachitico

23. 3. 2011 8:36
Pane Vokšaj, rachitida je způsobena

deficitem vitamínu D, vitamín D nemá vliv na intelekt. Nespojujte můj nick s nějakou vadou intelektu.Když už jsme u vitamínů, vy na mně působíte, jako byste se v poslední době živil jen játry ledního medvěda a prodělal akutní intoxikaci vitamínem A.

Játra Knuta raději nechte na pokoji. A pozor i na šílené krávy.......

..... není zač ;-DR^

0 0
možnosti

marek,voksay.idnes

23. 3. 2011 8:45
Re: Pane Vokšaj, rachitida je způsobena

je naprosto irelevantní, čím je rachitida způsobena. Já psal o rachitidě intelektu . Děkuji, že jste potvrdil můj názor, když nejste schopen pochopit přirovnání. Rv

0 0
možnosti

petrph

23. 3. 2011 8:33
přesněji řečeno

Ani samo NATO v tom nemá docela jasno a udržuje si kompromisní odstup.V době kdy už americké,francouzské i další bombardéry ničí a zabijejí,prohlašuje NATO cosi o dodržování zbrojního embarga a zajišťování bezletové zóny.Což se samozřejmě, v budoucích diplomatických jednáních i s arabskými státy,patřičně zdůrazní.Takže s tím bych jednání ČR neviděl v rozporu.Kdyby tam místo jednoho Grippena poslala třeba polní nemocnici pro ošetřování raněných,udělá pro oběti bojů i věhlas ČR ve světě mnohem víc.

Mimochodem,když už vzpomínáme na Mnichov-možná si vzpomenout na české legionáře,kteří i právě za tu Francii bojovali a umírali v 1.světové válce.Nemluvě o těch v Rusku,kteří ovládali sibiřskou magistrálu a stačilo aby západní státy dotáhli intervenci proti bolševikům do konce,a komunismus se vůbec nemusel zrodit.Nestalo se,západní spojenci se (po patřičně výhodných dohodách s Leninem) z Ruska stáhli a naše legionáře tam nechali ve štychu.Stejně jako celou republiku o 20 let později v Mnichově

0 0
možnosti
  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2113x
Středoškolský učitel, občan České republiky