Proč se zpozdil prezident Zeman? "Všechny lety byly odbavovány podle plánu," tvdí letiště

Česká delegace v čele s prezident Zemanem a exprezidentem Klausem dnes nestihla začátek státního pohřbu exprezidenta slovenské republiky Michala Kováče.

Mluvčí hradu Jiří Ovčáček zareagoval na dotazy ostře a nazval jejich přístup za buranský. "Buranským novinářům je Michal Kováč absolutně ukradený, Celý pohřeb jen opět zneužívají k antizemanovským útokům. Ostuda," napsal mluvčí hradu na svůj Twitter. Následně své prohlášení poupravil: "Důvodem zpoždění bylo špatné počasí při letu do Bratislavy.

Napsal jsem tedy mluvčí bratislavského letiště Veronice Ševčíkové. Podle ní veškeré dnešní lety proběhly v pořádku a podle letových plánů. "Všechny lety na letišti BTS byly dnes vyřizovány podle letových plánů. Nezaznamenali jsme absolutně žádné nestandardní povětrnostní podmínky," píše v e-mailu Ševčíková.

I podle radarů vypadá, že po trase letu nevládly žádné zvlášť nestandartní podmínky. Podle radaru vypadá, že jen na jihu Moravy lehce mrholilo a vítr se pohyboval do 8 metrů za sekundu.

Situace na radarech v 10:45

Vypadá to, že Pražský hrad naplánoval přílet pozdě. Usvědčují je z toho vlastní internetové stránky. Zatímco exprezidentovi Kováčovi se ostatní státníci klaněli již od 10:30, česká delegace měla příjezd naplánována na 11:35.

Plán kanceláře republiky

 

Autor: Jan Cemper | čtvrtek 13.10.2016 16:17 | karma článku: 43,47 | přečteno: 9646x