Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Cemper, ty jsi neuvěřitelný hlupák! Neberu ti, že nemusíš mít rád právě Štětinu, ale omílat dávno vyvrácené nesmysly a napadat člověka bez ověření výmyslů vlastních svědčí o dost bídném stavu vlastní duše! Navíc uvádět článek slovy antisemity a kavárenského levičáka Chomského je už jen nechutnost ...

1 0
možnosti
Foto

Chomský - toho nebudu ani komentovat, ale jen jeden malý příspěvek: totiž, oni "disidenti" v latinskoamerických zemí mohli, na rozdíl od těch východoevropských, klidně emigrovat, když už jim teklo do bot, což bylo málokdy. Dokonce je ani nikdo z práce nevyhazoval, pokud nějakou měli. Hlavně, z nich tisíce, např. Chilanů, vizáží spíše Indiánů, mělo dost peněz na letenky do Evropy, kde se o ně zase velmi dobře postarali tehdejší socialistické režimy, hlavně Palmeho Švédsko.

1 0
možnosti
ZH

Možná by to teda měli disidenti napravit, a nechat si alespoň dodatečně trhat nechty. Nebo jako co? Disidenti jsou u nás ,snad mimo Havla, dávno na vedlejší koleji, převálcováni komunistama, kteří převlekly kabáty.

0 0
možnosti
TJ

Uvádíte:"Východoevropští disidenti si v sobě utvrdili pocit, že oni byli ti jediní utlačovaní na celém světě." Je to ovšem v rozporu se slovy barmské disidentky Su Ťij, která řekla, že v roce 1991 získala Nobelovu cenu za mír díky tomu, že bývalý český prezident Václav Havel nepřijal nominaci a namísto toho navrhl ji. Su Ťij v proslovu vyjádřila díky Havlovi za podporu, kterou vyjadřoval barmské opozici po dobu vlády vojenské junty.

4 0
možnosti
JC

J88i44r91i 72C26e67e

6. 6. 2014 15:17

Chomsky vždycky vystupoval proti zvěrstvům a bezpráví, ať k nim docházelo kdekoliv. Chomského výroky na tiskové konferenci v Olomouci, které tak rozčílily Alexandra Vondru jako nekritického prosazovatele amerických zájmů v České republice jsou faktograficky zcela přesné.

Zejména za husákovské éry byl útlak disidentů v Československu až na malé výjimky opravdu fešácký. Na rozdíl od zemí Střední a Jižní Ameriky, kde režimy podporované a financované Spojenými státy, často vraždily desetitisíce lidí, nezabil Husákův režim snad kromě Pavla Wonky vlastně nikoho.

Mimo jiné to bylo i proto, že Gustáv Husák byl sám v padesátých letech v Československu nespravedlivě vězněn, a tak na samém začátku normalizace rozhodl, že za jeho režimu nikdo nebude vražděn a tvrdě mučen.

5 3
možnosti
Foto

J77a45k13u62b 28R96o78t51h

6. 6. 2014 15:28

"Chomsky vždycky vystupoval proti zvěrstvům a bezpráví, ať k nim docházelo kdekoliv." Opravdu, jo? To víte nebo doufáte? Protože je to nesmysl. Zločiny jeho ideových genosse jej vždy nechávaly chladnými, pokud je ovšem nekomentoval podobně cynicky, jako nyní.;-€

5 1
možnosti
Foto

J86a23k25u74b 81R76o46t68h

6. 6. 2014 14:48

Zase kecáte, pane. Štětina nikde netvrdí, že byl disidentem. Ale jednoduše nemůžete překousnout, že idol salónních levičáků řekl něco pitomého a Š. na to reaguje. Inu inu.:-/

5 2
možnosti
Foto

J93a21n 53C37e56m59p91e77r

6. 6. 2014 15:58

"Byl jsem vyslýchán Státní bezpečností  v souvislosti se svou disidentskou činností čtyřikrát."

http://denikreferendum.cz/clanek/1958-nikdy-jsem-nespolupracoval-s-stb

4 1
možnosti
Foto

Člověk, co s vážnou tváří hledá někde čerty, je vždycky podezřelý...

3 1
možnosti
MK

Žádná novinka. Disident Štetina, s jeho povahou by za normálních okolností lezl celý život jen do jedné zadnice, ale pokud se režim změnil musel hlavu vyndat a zabořit jinam, dělá to stejně jako dříve, maximalisticky a hlučně

11 2
možnosti