Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Nemá žádný smysl vyzývat k "zákazu propagace terorismu", protože to je jako "chodit s dřívím do lesa". Zákaz propagace hnutí směřujících k potlačení práv a svobod občanů již existuje, a docela přesně definuje, co je takovým hnutím myšleno.

Dilema spočívá v tom, že islám v řadě aspektů naplňuje definici hnutí, které směřuje k potlačení práv a svobod občanů, ale zároveň jde o náboženství, které lze zahrnout pod princip svobody vyznání.

Například nacismus je hnutí, které jednoznačně směřuje k potlačení práv a svobod občanů, proto je naprosto vyloučeno, aby bylo možné vyznávat (praktikovat) nacismus v rámci svobody vyznání.

Ale co islám? Například islámské právo šaríja je v naprosto zřejmém rozporu s Listinou základních lidských práv a svobod a poměrně názorně naplňuje definici hnutí, které směřuje k potlačení práv a svobod občanů, přesto u nás nikdo nestíhá lidi, kteří se k principům šaríji hlásí a propagují je. Je nutné si také uvědomit, že Korán je pro muslimy zároveň zákonem, který je nadřazen jakýmkoli jiným právním systémům, a to včetně Listiny lidských práv a svobod. Bez tohoto principu nadřazenosti není islám islámem. Přesto jsme svědky stavu, kdy tato zřejmá skutečnost je tolerována, respektive ignorována, přehlížena.

Oprávněná kritika islámu je v tomto ohledu označována za "islamofobii", dokonce za radikalismus a vidíme i snahu odpůrce islámu kriminalizovat, čímž je vytvářeno prostředí strachu, ve kterém existují obavy odpovědných osob nazývat věci pravými jmény.

Vpodstatě je to určitá forma sebemrskačství zastánců multikulturalismu (včetně Vás), kteří jsou ochotni bránit právo násilníka páchat násilí.

Dáváte nám za příklad Pákistán, kde je stav lidských práv na doslova katastrofální úrovni. Ale souhlasím s Vámi, že "terorismus je podle mě jeden a je jedno v jakém jménu je páchán." Tak tedy zkuste tímto nezávislým pohledem zhodnotit islám jako systém zcela konkrétních hodnot. A možná pochopíte, proč se právě muslimský svět zmítá v nezměrném marastu násilí.

1 0
možnosti
JA

J55o20s89e40f 22A47n12t54o67š

23. 1. 2015 15:14

...sabotuje rozumné kompromisy, na který by byli paradoxně ochotni přistoupit i někteří lidé islámské víry.... tenhle úryvek v plné nahotě odhaluje nesmířlivost Islámu s okolním světem.

2 1
možnosti
AK

Cempere, měl by ses nad sebou zamyslet. Pokud jediný pozitivní komentář dostaneš od podobné křivule, jako jsi ty- tedy od Maruškinové, tak to je hluboká krize!

Mimochodem,když říkáš a), tedy :"zákaz propagace islámské víry v ČR a víru jako takovou je absolutně nesmyslný a rozporoval by úmluvám o lidských právech, vč. mezinárodní listiny lidských práv a tudíž takový to požadavek je absolutně mimo realitu", měl bys říci i b), tedy :"Koncepce Listiny je založena na tom, že základní práva a svobody nemají v zásadě absolutní povahu a za stanovených podmínek je možné je omezit zákonem, je-li to v demokratické společnosti nezbytné z některého ze stanovených důvodů – nejčastěji bezpečnost státu, ochrana veřejného pořádku, ochrana práv a svobod druhých."

2 1
možnosti
Foto

I95v82o 81C75i57l65i44c54h

22. 1. 2015 19:37

Odporuje snad úmluvám o lidských právech zákaz propagace nacismu nebo komunismu? 8-o

5 1
možnosti
PK

jistě že odporuje... ale to sluníčkovému estabilismentu nevadí.

3 1
možnosti
MR

M43i43l36a95n 43R35a30d48e15k

22. 1. 2015 18:36

nechapu proc to rikate nam, jdete to hlasat do mesit, nebo jeste lepe, do muslimskych zemich, co takhle delat osvetu v chalifatu?

0 0
možnosti
Foto

V tom je háček, v Chalífátu shazují homosexuály z věží, a pan Cemper se v jednom článku doznal k homosexuální orientaci...

0 0
možnosti
BM

B33ě73t64k53a 40M14a59l19á

22. 1. 2015 16:26

Pokud vím, pane Cempere, dost se angažujete v "obraně" homosexuálů. Moc mi to nejde dohromady s obranou islámu. Vy jste prostě obranář celé množiny multikulti i za situace, že jsou podmnožiny vzájemně neslučitelné ;-D

8 1
možnosti
EP

Svoboda vyznání (nebo spíš islámu) je pro někoho nadřazena zcela všemu.

3 0
možnosti
MK

Ani pro muslimy neexistuje pořádný manuál k výkladu Koránu. Mnozí znalí, i muslimové, uznávají, že řada veršů měla JEN DOBOVOU PLATNOST, ale na sednutí si ke kulatému stolu nemají odvahu, neb m.j. jim to právě ten Korán zakazuje. Jak jsem již napsal ve svém článku, každý si v Koránu najde to své; i teroristi v IS.

 Dokud se neprovede časová revize Koránu, řídí se všichni muslimové jednou knihou a nedivte se veřejnosti, že má obavy a ač mnozí nechtějí, musí je házet do jednoho pytle.

2 0
možnosti
Foto

Terorismus je metoda šíření islámu. Jak chcete zakázat metodu??? ;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D Pane, vy jste mešuge!

10 2
možnosti
MK

Ano, jinak než násilím se islám nešířil; síla slova neúčinkovala. Jsme v 21. stol. a je potřeba (jak píši výše) to změnit.

1 0
možnosti
Foto

"Budeme usilovat ještě více o to, aby probíhala správná obroda islámské ummy a následně islamizace naší společnosti "

Převzato z http://sharia4czechia.com/. Už jenom název této islámské platformy by podle vás musel být důvodem k zákazu islámu u nás.

6 1
možnosti
KM

Ach jo, fobové. Dokážete vy vidět jednou barvu než černou a bílou? Asi ne.

1 10
možnosti