Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Zamyšlení nad státem

Státní aparát prostě šetřit neumí. Jen si to vemte: Stát utratil za uplynulých 11 měsíců o 77,9 miliardy korun více, než kolik vybral ALE před rokem to bylo 125,9 miliardy. Stát je podivuhodný tvor. Žije na deficitních schodcích a jak naši mocní utrácí se i se schodkem rychle propadá do hlubin neřešitelných dluhů. Jednou se to na nás sesype a tíhu tohoto zadlužování poneseme na zádech. Vlastně, co to plácám, pomaličku mám již nakládají dluhy na hlavy. Kojenec, nekojenec, všem se přisuzuje dluh přesahující 55 tisíc a jako jackpot Sportky i on stále stoupá....

Tak blízko obíháme a přesto je energie slunce drahá. Není to absurdní?

Spořivá vláda má díky úctě k tradici složitou pozici. Ví, že musí šetřit ale současně nechce přijít o možnosti zadlužování v rámci Eurosvazu. Výše uvedená informace mě nutí se zamyslet nad tím nesmyslem, jako je vláda. Vládnoucí činitelé nemají za rostoucí dluh osobní zodpovědnost. Kdyby manažeři ve firmě dělali to samé co poslanci v parlamentu, byli bychom svědky bleskového zániku. Manažery bychom velmi brzi potkali na lavici obžalovaných a celá záležitost by tím byla uzavřena. Paradoxně nás ale nutí si myslet, že stát koná správně a život na dluh je v pořádku.

Projevy mnohaletého zadlužování jsou tak ve společnosti stále citelnější. Aby se plnila státní kasa a bylo z čeho splácet úroky, máme tady jednu z nejvyšších spotřebních daní. Benzín je drahý hlavně kvůli této dani stejně jako cigarety a alkohol. Pokud si to uvědomujeme, dávají všechny ty teorie o potlačování alternativních technologií samozřejmě smysl. Kdyby se nekupoval benzín, nebylo by na splátky a nastává problém.

Stát vč. pana Kalouska si je toho jistě vědom a proto tiše razí politiku která říká že nové pohony nezávislé na komerčních palivech jsou ohrožením ekonomiky státu. Jedinou věcí, kterou by však tyto technologie ohrozily je vysoký životní standard našich činitelů.

Benzín je jen jeden ze způsobů, jak nás stát ždímá. Další způsob je výroba a distribuce elektřiny neboli ČEZ. Způsob výroby i distribuční síť se za posledních 100 let nijak výrazně neproměnily. Tepelná a jaderná elektrárna jsou obří rychlovarná konvice, které vyrábí páru a ta roztáčí parní turbínu.

Když se objevila fotovoltaika, co udělali naši mocní? Naprosto ji zdiskreditovali a energie slunce je dnes nejdražší, protože pár lidí má obrovské plochy s panely, které vyrábí elektřinu na prodej za garantovanou vyšší cenu. Ano, zbytek světa tu garanci díky závislosti na elektrické energii musí tak jako tak zaplatit a kdo je za tuhle situaci osobně zodpovědný? Nikdo, jak jinak...

Společnost je tak v silném stresu a farmaceutický průmysl chrlí oblbováky, protože už nám z toho šibe. Bodejť by ne, vždyť i to je jedna z věcí, kterou stát podporuje, chce, abychom se z toho všichni zbláznili a jedli prášky co nás otupí. Otupělé stádo je přece snem každého politika.

Autor: Radek Čelechovský | úterý 25.12.2012 14:12 | karma článku: 28,26 | přečteno: 1490x
  • Další články autora

Radek Čelechovský

Jakou si zvolíme budoucnost?

Viděli jste někdy filmy z 60. a 70. let, které ukazovaly, jak si lidé představovali život ve 21. století, musíme se často pousmát. Je smutnou ironií, že nic z těch skvělých věcí jako lety do vesmíru pro obyčejné lidi, revoluční zdroje elektrické energie a technologie využívající vodíku, elektromobily atd. se neujalo. Místo toho tady máme samé čipy na sledování pohybu, hračky v podobě mobilů, u nichž nikdo přesně neví, jak moc nám zasahují do soukromí. Máme tady videoloterijní terminály a nemocnice se špičkovou technologií ale bez funkční medicíny, která je na západě zase jen ohavným byznisem.

15.8.2012 v 21:34 | Karma: 13,83 | Přečteno: 1004x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Agresivní centralizovaná totalitní Amerika čili A.C.T.A.

Vítejte v krásném novém světě, kde je vaše duševní vlastnictví věcí, která ničí lidské životy. Copyrightový průmysl získal s ratifikací ACTA větší pravomoci než má policie. Mohou Vás zcela odstřihnout od vašich příjmů, mohou shromažďovat IP adresy uživatelů a odpojit je od internetu jakmile začnete moc remcat. Kdyby taková opatření přijali před lety, mohli jsme mít úžasný nový svět dávno. Nemusel jsem nic z toho, co najdete na blogu psát a měl bych zajištěné ubytování v některém z úžasných nových zařízení, které jsou tak kulturně pestré a bohaté, že je museli obehnat vysokým napětím, plotem a ostnatým drátem, pochopitelně protože se tu chtějí rekreovat i jiní lidé co nemají peníze. Koupili si písničky v Bontonu a snaží se přelézt plot protože jsou švorc. Mají tam svoje blízké v blahobytu tak si chtějí pujčit ještě na jídlo když už je co poslouchat.

17.4.2012 v 23:48 | Karma: 16,47 | Přečteno: 1026x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Z posypu se osypu a slepicím nasypu

Bojím se, co po aféře s posypovou solí přijde příště. Rtuť v dětské výživě? Úplavice z exotického ovoce nebo nějaká zmutovaná E-coli jako loni se Španělskou okurkou? I letos, zdá se, z nás budou dělat okurky. Ale nebude se nám dobře růst, nebudeme lepší než okurky co jsou v supermarketech - hnusné a plné chemie. Z potravin za tak výhodné ceny se do nás dostane toxických látek víc než dost. K tomu připočítejme všechna ta svinstva co nám padají na hlavu, vedlejší účinky léků, nadužívání antibiotik lidmi a jejich podávání zvířatům spolu s hormony a musí být jasné všem, že je tu něco sakramentsky špatně. To nebudou zdravé dobré okurky...

1.4.2012 v 13:34 | Karma: 13,48 | Přečteno: 858x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Lidem jako Roman Týc soudy neslouží

Umělec, který byl poslán do vězení za projekt s panáčky na přechodu pro chodce, byl propuštěn po měsíci na svobodu. Co dokazuje jeho odsouzení? Ze společnosti se vytrácí smysl pro humor. Mě osobně by takový panáček vůbec nevadil. Představte si skupinku Japonských turistů která se rozesměje pokaždé, když jí blikne zelená stejně jako červená. Divím se, že na tohle nikdo nepomyslel. Mohli jsme z toho vytěžit, stát se po neblahé pověsti kapesních zlodějů národem recesistů, a jestli to někoho pohoršuje, tak by se nad sebou měl zamyslet.

25.3.2012 v 10:12 | Karma: 24,93 | Přečteno: 1341x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Čemu prospěla střelba ve Francii

Už je to tady zase, tzv. osamělý vlk s muslimskou vírou se jednoho dne rozhodl, že se pomstí celé té hnusné západní ideologii, vezme zbraň a začne kolem sebe bezhlavě střílet. Jeho plán byl plán úplného blbce, který si něco takového vůbec ani nenaplánoval. Tento idiot se potom zabarikádoval v bytě, kde dělal 30 hodin blbce z policistů. Proč ho odtamtud nevykouřili slzným granátem? V bytě měl snad plynovou masku nebo co? Prezident Szarkozy chtěl toho parchanta živého, ale prý to nešlo, asi tam ten granát nikdo z francouzských elitních týmů nedohodil.

23.3.2012 v 9:30 | Karma: 15,57 | Přečteno: 1354x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Americký podmořský dron inspirovaný rejnokem už není jen vize, prošel testy

2. května 2024  19:28

Americká společnost Northrop Grumman dokončila testy podvodního plavidla bez posádky (UUV) s...

Vlak bez strojvůdce ujel několik kilometrů, pak vykolejil. Řítil se stovkou

2. května 2024  14:51,  aktualizováno  19:28

Na železniční trati mezi obcemi Čisovice a Měchenice v okrese Praha-západ vykolejil vlak. V...

Jako v komunistickém Československu. Britský novinář obviňuje vlast z cenzury

2. května 2024  19:20

Velká Británie má problémy se svobodou slova, lidé se bojí říkat nahlas názory o kontroverzních...

Škodlivé ruské aktivity mimo jiné v Česku nás znepokojují, uvedlo NATO

2. května 2024  19:12

Severoatlantickou alianci znepokojují nedávné škodlivé aktivity na území členských států bloku,...

  • Počet článků 166
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2140x
web counter