Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Vyřeší levice problém jménem krize?

Naše pravicová vláda Petra Nečase je dostačujícím motivem, aby společnost dala svůj hlas levici. Důkazem toho je fakt, že v drtivé většině krajů vítězí ČSSD a v některých dokonce KSČM. Levicové zadky tak brzy zasednou v krajských zastupitelstvích. Bohužel se ale domnívám, že to zdaleka není cestou ven z této krize. Jak řekl guvernér ČNB, tato krize je systémová. Je vygenerována systémem který je špatný. 

Richard Sulík by měl být vzorem politika. Namísto toho byl nucen odstoupit.

Dnes žijeme v makroekonomických a mikroekonomických bludech o vlastnostech trhu ale všechny jsou pouze teoretické protože v nich není zakomponován lidský faktor. To konkrétní osoby mají své osobní zájmy. 

Naše vnímání světa je takové, že jednotlivec vždy preferuje svoje zájmy před zájmem společnosti. Pokud jdeme nahoru po společenském žebříčku, bohatneme na úkor těch, co jsou pod námi. Když v roce 2008 přišla krize, člověk, který to měl na svědomí na tom vydělal 50 000 000 dolarů. Vrcholoví manažeři si rozdělili tučné odměny a nikdo nebyl vyšetřován. 

To, co zde máme nyní je zase vinou politiky EU. Nevolení nadpolitičtí byrokrati si krok za krokem zlegitimovali obrovskou moc nad členskými státy. Vrcholem je pak imunita všech eurokomisařů. Jejich beztrestnost je skandální protože je jasné kam to s celou unií dotáhnou. 

Namísto přiznání si faktu, že horkou jehlou se měnová unie ušít nedá založili tzv euroval. Do něj jsme povinni odvádět miliardy na záchranu ostatních zemí. Tak se postupně dostanou všichni do ještě hlubšího zadlužení a jednoho dne bude celá EU jedním obrovským dluhem u ECB. 

Richard Sulík, slovenský exministr financí byl jedním z mála, kdo poukázal na nebezpečí spojená s přijetím tohoto opatření. Celý jeho projev si můžete sami poslechnout. Odkaz naleznete na konci tohoto článku. 

Jeho slova dokazují jak nebezpečná je politika Bruselu a jak diletantská je vláda nejen u nás doma. Tady doma se dál vysávají lidi, kterým z dluhu 1000 korun naroste částka na 60 000 jen díky nepřiměřeným odměnám právníků a exekutorů. Senátní návrh na omezení těchto odměn neprošel. Není v zájmu Nečasovy vlády bránit občana před hyenismem který zde popisuji. 

Pokud ale přijde ke schválení prasárna typu Euroval, vše se přijíma nějak automaticky a nikdo to snad ani nečte. Model je tedy následující: stát ožebračuje lidi a Unie bude ožebračovat stát. Vše v zájmu bankovních institucí, pochopitelně. 

Do toho přicházejí ještě církevní restituce které vysají další miliardy ze státu a rozdělí je mezi ty, co mají žít v pokoře a odpuštění. Ano ale jen dokud nedojde na majetková vyrovnání a na peníze. Pak jde skromnost i pokora do háje a nic není prominuto.

Dnes již není možné si postavit dům a mít při tom děti aniž bychom se zadlužili na desítky let. Není to tak dávno, kdy mi matka mého kamaráda říkala že když se vdávala, měla plat 1500 Kč, manžel měl necelé 2 000 Kč. Přesto mohli postavit dům, nechat vystudovat dceru vysokou školu a ještě mít hospodářství doma. Dnes je problém financovat i to hospodářství natož pak stavět dům.

Nejhorší novodobý omyl je, že všechno před rokem 89 bylo špatné. Špatného je toho dost i dneska v tzv. demokracii. Pominu-li fakt že je to spíše kapitalismus nebo korporatokracie, musím se pozastavit nad tím v čem vidím marnost celého toho tyátru okolo voleb. Jde o to, že bez zásadní změny systému řízení státu budeme stále řešit korupci a dluhy. 

Současný systém založený na lobbingu a kamarádíčkování korupci generuje jako logickou součást celé hry. Věřit tomu, že ke korupci nedojde je naivní. Tam, kde jde o velké peníze je i korupce. Dokud nebudeme řešit tuto skutečnost a nepřizpůsobíme tomu svůj postoj k vládě jako takové, je těžké cokoli změnit. Je potřeba věnovat se inovacím a na vědu a výzkum dávat podstatně větší peníze. Současný svět je sešněrovaný ropným kartelem a technologie jsou potlačovány. 

Jestli tomu nejste ochotni uvěřit tak je to důsledkem nezájmu o věc, protože pokud začnete trochu pátrat, zjistíte že mám pravdu nebo je ve Vašem zájmu tyto věci zpochybňovat. Nikdo ve vládě se ale nevěnuje tomu, jak lidem ulehčit život. Jde jen o to, jak z lidí vytáhnout co nejvíc. Proto zvyšování DPH, proto doplácení na solární panely, proto tak vysoká spotřební daň.  Konečným důsledkem toho všeho není nic jiného než prázdné kapsy a obavy. Za stávajících podmínek jsou totiž jedině obavy skutečně na místě.

 

Projev slovenského exministra R. Sulíka k eurovalu

Autor: Radek Čelechovský | neděle 7.10.2012 16:31 | karma článku: 26,61 | přečteno: 1471x
  • Další články autora

Radek Čelechovský

Jakou si zvolíme budoucnost?

Viděli jste někdy filmy z 60. a 70. let, které ukazovaly, jak si lidé představovali život ve 21. století, musíme se často pousmát. Je smutnou ironií, že nic z těch skvělých věcí jako lety do vesmíru pro obyčejné lidi, revoluční zdroje elektrické energie a technologie využívající vodíku, elektromobily atd. se neujalo. Místo toho tady máme samé čipy na sledování pohybu, hračky v podobě mobilů, u nichž nikdo přesně neví, jak moc nám zasahují do soukromí. Máme tady videoloterijní terminály a nemocnice se špičkovou technologií ale bez funkční medicíny, která je na západě zase jen ohavným byznisem.

15.8.2012 v 21:34 | Karma: 13,83 | Přečteno: 1004x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Agresivní centralizovaná totalitní Amerika čili A.C.T.A.

Vítejte v krásném novém světě, kde je vaše duševní vlastnictví věcí, která ničí lidské životy. Copyrightový průmysl získal s ratifikací ACTA větší pravomoci než má policie. Mohou Vás zcela odstřihnout od vašich příjmů, mohou shromažďovat IP adresy uživatelů a odpojit je od internetu jakmile začnete moc remcat. Kdyby taková opatření přijali před lety, mohli jsme mít úžasný nový svět dávno. Nemusel jsem nic z toho, co najdete na blogu psát a měl bych zajištěné ubytování v některém z úžasných nových zařízení, které jsou tak kulturně pestré a bohaté, že je museli obehnat vysokým napětím, plotem a ostnatým drátem, pochopitelně protože se tu chtějí rekreovat i jiní lidé co nemají peníze. Koupili si písničky v Bontonu a snaží se přelézt plot protože jsou švorc. Mají tam svoje blízké v blahobytu tak si chtějí pujčit ještě na jídlo když už je co poslouchat.

17.4.2012 v 23:48 | Karma: 16,47 | Přečteno: 1026x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Z posypu se osypu a slepicím nasypu

Bojím se, co po aféře s posypovou solí přijde příště. Rtuť v dětské výživě? Úplavice z exotického ovoce nebo nějaká zmutovaná E-coli jako loni se Španělskou okurkou? I letos, zdá se, z nás budou dělat okurky. Ale nebude se nám dobře růst, nebudeme lepší než okurky co jsou v supermarketech - hnusné a plné chemie. Z potravin za tak výhodné ceny se do nás dostane toxických látek víc než dost. K tomu připočítejme všechna ta svinstva co nám padají na hlavu, vedlejší účinky léků, nadužívání antibiotik lidmi a jejich podávání zvířatům spolu s hormony a musí být jasné všem, že je tu něco sakramentsky špatně. To nebudou zdravé dobré okurky...

1.4.2012 v 13:34 | Karma: 13,48 | Přečteno: 858x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Lidem jako Roman Týc soudy neslouží

Umělec, který byl poslán do vězení za projekt s panáčky na přechodu pro chodce, byl propuštěn po měsíci na svobodu. Co dokazuje jeho odsouzení? Ze společnosti se vytrácí smysl pro humor. Mě osobně by takový panáček vůbec nevadil. Představte si skupinku Japonských turistů která se rozesměje pokaždé, když jí blikne zelená stejně jako červená. Divím se, že na tohle nikdo nepomyslel. Mohli jsme z toho vytěžit, stát se po neblahé pověsti kapesních zlodějů národem recesistů, a jestli to někoho pohoršuje, tak by se nad sebou měl zamyslet.

25.3.2012 v 10:12 | Karma: 24,93 | Přečteno: 1341x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Čemu prospěla střelba ve Francii

Už je to tady zase, tzv. osamělý vlk s muslimskou vírou se jednoho dne rozhodl, že se pomstí celé té hnusné západní ideologii, vezme zbraň a začne kolem sebe bezhlavě střílet. Jeho plán byl plán úplného blbce, který si něco takového vůbec ani nenaplánoval. Tento idiot se potom zabarikádoval v bytě, kde dělal 30 hodin blbce z policistů. Proč ho odtamtud nevykouřili slzným granátem? V bytě měl snad plynovou masku nebo co? Prezident Szarkozy chtěl toho parchanta živého, ale prý to nešlo, asi tam ten granát nikdo z francouzských elitních týmů nedohodil.

23.3.2012 v 9:30 | Karma: 15,57 | Přečteno: 1354x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  18:53

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Poslanci rozhodují o podmínkách prodeje některých lehčích drog

3. května 2024  10:38,  aktualizováno  10:54

Přímý přenos Politici rozhodují o tom, zda umožní za pevně daných podmínek prodej některých lehčích drog jako je...

Zkouška z češtiny? Proti dřívějšku to byla dávačka, hodnotí maturanti

3. května 2024  8:24,  aktualizováno  10:46

Studenti posledních ročníků maturitních oborů v pátek ráno znovu usedli k písemné části společné...

Poslanci kývli na zákaz prodeje zemědělské půdy cizincům ze třetích zemí

3. května 2024  5:16,  aktualizováno  10:30

Vyšší ochranu nejkvalitnější zemědělské půdy schválila Sněmovna. Nemají na ní do budoucna vznikat...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  10:27

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 166
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2140x
web counter