Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Václave, všechno nej a buď dál svůj

Protože Václav Klaus patří do politiky, co si ji pamatuju, je normální, že se mi zapíše nějakým způsobem do paměti. Pravda je taková, že většinu svého života jsem v jeho hodnocení nebyl spravedlivý, protože jsem neměl tolik informací, jako dnes. Někdo říká, že nechal republiku rozkrást v kuponové privatizaci, ale není to zase tak úplně pravda. Kdyby lidi nebyli zloději, nestalo by se to. Za železnou oponou totiž už kroužili supi, kteří se připravovali na další naivní porevoluční příležitost, jak tu mrtvou socialistickou republiku rychle rozdrásat.

Dnes jsem jeho zastánce a neodradilo mne ani to slavné Chillské pero. I když ruku na srdce: Když si ho vzít mohl, tak to měl udělat po konferenci a ne při jejím zahajování. Jediné, jak by se to snad dalo vysvětlit je že pak neměl čas a rušit tím v úvodu by bylo snad ještě trapnější. Navíc kdybych mohl já, vzal bych si jej taky, a nebo bych řekl Schwartzenbergovi, ať mi ho vezme, jak tam bude podepisovat.

Pojďme ale k tomu podstatnému, čím se zapsal do paměti mě. Když probíhala kuponová privatizace, tak jsem ještě tahal kačera. Takže první věc, kterou si pamatuju byla opoziční smlouva s Milošem Zemanem. To byl v krátké politické historii české verze demokracie jediný moment, kdy fungovala i přes názorové rozdíly koalice ODS a ČSSD. Proč říkám české verze? přece proto, že jí předcházelo sametové převlékání kabátů, kterého se nikdy nemusel Klaus účastnit. Ale zpět k panu prezidentovi...

Myslím si, že právě Václav Klaus se v prezidentském křídle Pražského Hradu viděl, co vstoupil do politiky. A taky se tam dostal. Při volbě prezidenta na druhé období se plně ukázalo, jakou bandu idiotů ve vládě naše daně živí. Uznejte, že to je mazec. Hlasovat o tom, jestli prohlasují hlasování, to už je fakt silná káva.

I za to, že nám hlasování ukázalo, jak hluboce sahá politická blbost v našich končinách, mu děkuji. Bodejť by nesahala, jsou to soudruzi, jejich děti a příbuzní, část z nich se netají soudružností dodnes, jmenuje se KSČM. To je další věc, ktere si na Klausovi vážím a to jeho zásadovosti v morálních otázkách.

Nemá za sebou žádný skandál ani rodinný, ani společenský, byl vždy profesionální, zřejmě se tak už probouzí. Nikdy to nebyl komunista, který otočil a jestli to někdo tvrdí, tak ať. Je to závist. Další věc, kterou si u mě velmi polepšil, je jeho otevřená kritika EU i Lisabonské smlouvy. Video, které ukazuje, co tím mám na mysli, je k dispozici zde. Jsem rád že je to náš prezident a myslím si, že až skončí jeho prezidentování, budou jeho knihy teprve ostré jako břitva.

Určitě na něčem pracuje už dnes a těším se, až do toho budou eurohujeři šťourat. Ať už se jedná o globální oteplování nebo proces integrace evropské unie. Jak řekl mnohokrát Nigel Farage" "Thank you, mr. president."

I já chci poděkovat za to, že Klaus se nebojí být kritikem i ve věcech, kde není kritika moc žádoucí, kde je vnímána spíše negativně, za což do jisté míry vděčí i nedostatku prostoru v médiích.

S knihou "Modrá, nikoli zelená planeta" popudil spousty ekologů. I mě, jako člověka hlásícího se k ochraně přírody, tato kniha nejdříve naštvala, ale to se změnilo nedávno, když jsem zjistil fakta o celém tom globálním oteplování. Mluví o něm jednoduše proto, aby se mohlo šmelit s emisními povolenkami, dokonce jsem v projevu Barosa, Merkelové a Bushe na youtube zaznamenal prohlášení o tom, že se zvažuje plošné zavedení daně z CO2.Takže je jasné, odkud vítr vane. Je to zase z nenažraných kapes...

Ve skutečnosti se Země otepluje asi sto let a slunce pomalu zvyšuje aktivitu, což se projevuje teplejším podnebím. Na to taky poukazuje. CO2 tvoří atmosféru z několika málo procent, a je proto zanedbatelný pro život i atmosféru jako celek. Navíc z něj vytváří rostliny fotosyntézou opět kyslík. Ten je naopak bez smýchání s dusíkem v poměru 20/80 jedovatý, v kombinaci s Acetylenem se s ním dá řezat i velká ocelová traverza. To ale dnes mnoho lidí ani netuší, což je katastrofa. I ti, co tyto věci vědí, s nima díky školství založenému na biflování, neumí logicky pracovat.

Klaus je výborný logik, jeho předvídavost a schopnost se na věci dívat z odlišné perspektivy, jsou v dnešní době vzácné vlastnosti a je dobře, že jej tu máme. Otázkou, která mne znepokojuje je to, koho nám sem budou chtít protlačit. V žádném případě, proboha, nevolte někoho, kdo se z ničeho nic objeví a za chvilku se přes média stane žhavým kandidátem.

Pamatujete ještě Švejnara a jeho vynoření se odnikud. To jsou praktiky, které se sem dostaly z USA a které jsou spíše než demokratickou hrou snahou elitní kriminální organizace s šílenou ambicí mít všude svou osobu. Myslete si co chcete, já vím svoje. Švejnarovo stejně jako Schwartzenbergovo propojení se skupinou Bilderberg je evidentní.

Proto bych volil Klause i potřetí, protože vím, že jeho morální stabilita zaručí, aby se ono hujerství vůči velkému bratru nikdy neuhnízdilo na Pražském Hradě. Protože dnes v mediokracii, jak to nazval pan Hájek, kdy je masáž opravdu vypilována k takové dokonalosti, že i po deseti letech věříme pohádkám o terorismu,není nic jisté. Jen takoví lidé, jako je pan Klaus, kteří jsou natolik hrdí, že se nemůžou poslušně podrobit lži, jsou pro mě cenní. Nikdy by nepropagoval něco, co je v rozporu s jeho silným demokratickým smýšlením, takže je jistota, co od něj očekávat. Kritiku na kontroverzní témata, Klausovsky podanou, která umí pěkně říznout do živého.

On vidí demokracii jako málo který západní politik. Nezdeformovanou konzumním životem a ryze peněžním žebříčkem hodnot, který je podle mě nechutný. Takže tolik bych tedy asi řekl o našem panu prezidentovi, je to borec.

Autor: Radek Čelechovský | čtvrtek 16.6.2011 0:28 | karma článku: 26,65 | přečteno: 1698x
  • Další články autora

Radek Čelechovský

Korona aneb nástroj, jak nás obrat

Nestačím se divit, co se kolem děje v souvislosti s koronavirem. Klíčovým tématem je očkování, proočkovanost a podmínky cest do zahraničí. Koronavirus a jeho PR jedou na plné pecky.

16.7.2021 v 7:00 | Karma: 17,53 | Přečteno: 426x | Diskuse| Ekonomika

Radek Čelechovský

Situace na Ukrajině a na divokém západě

Zdá se mi, že celá Amerika spolu s EU chtějí pro Ukrajinu řešení, které se ovšem samotným ukrajincům moc nezamlouvá. Ukrajinci vědí mnohem přesněji, že nechtějí být součástí uskupení, ve kterém vždycky zastávali pozici levné pracovní síly a kriminálníků. Jak je všeobecně známo, kriminalitu vytváří samotný systém, ve kterém žijeme a je to tedy projev systémové chyby. Ono je ale takových chyb mnohem více, které dohromady produkují napětí ve společnosti a zdánlivě bezvýchodnou situaci.

10.4.2014 v 13:45 | Karma: 23,71 | Přečteno: 3810x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Proč je válka standardem a krize realitou?

Život je to jediné, co ve skutečnosti na světě máme. Umí být nesnesitelný a těžký, což taky pro mnoho lidí dnes bohužel i je. Český národ to v minulosti nikdy neměl moc snadné a asi proto se tato tíha bytí přenáší jako nechtěné dědictví i do života lidí. Česko je srdcem Evropy a bývaly doby, kdy jsme na to mohli být hrdí. Dnes jsme vhodní jako místo pro rozmístění raket NATO, pro Americký radar, ani na jedno z toho ale časem hrdí nebudeme. Nesmíme podlehnout tlaku, naopak bychom se měli ztotožnit s principy, jaké prosazují humanisté a velikáni našich dějin. Tito lidé v Česko a jeho sílu skutečně věřili. Přitom ale musíme oddělit zrno od plev, abychom se nedopustili stejných chyb, jako porevoluční naivita mající za následek rozkradení republiky. Musíme se zaměřit na samotnou esenci svobody, pravdy a míru, která se topí v propagovaném světonázoru.

13.3.2014 v 20:36 | Karma: 18,17 | Přečteno: 768x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Problémy které nás ničí

Svět je na konci se silami a s možnostmi, jak jej dále vést tímto sebevražedným směrem a všichni víme, co mám na mysli. Je toho tolik, že si každý snadno doplní pár důvodů, proč si myslet, že situace je vážná. Mnozí mají pocit, že jedna epocha je u svého konce a že je na čase zúčtovat. Účtovat ve světě, který utopil sám sebe v dluzích, je o to těžší, o kolik vyšší dluhy jsou, bohužel ale ty největší dluhy penězi nevyčíslíme.

11.3.2014 v 9:02 | Karma: 19,12 | Přečteno: 641x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Co mi vadí na celém tom divadle jménem Ukrajinská krize.

Kyjevské odtržení od Ukrainy se nakonec vyhrocuje čím dál víc a USA si libují v dobře natrénované přípravě na válku, rozjíždí mediální dezinformační kampaň. Zda to válkou skončí, to je na každém z nás. Pravdou je že mezi námi nežije dostatek pamětníků války. Ti by se tak klidně na svět rozhodně nedívali, jsme ukolébaní. To co naši rodiče považovali za otravné vyprávění o chudých časech, je pro nás natolik vzdálené, že si představujeme celou věc dočista jinak. Jako bychom si chtěli zase hrát se sirkama na slamníku.

6.3.2014 v 15:50 | Karma: 34,14 | Přečteno: 6730x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Oslavili nejdéle trvající manželství v Německu, dohromady jim je 200 let

18. května 2024  15:22

Manželský pár ze západního Německa oslavil 80. výročí svatby. Stal se tak nejdéle sezdaným párem v...

Gruzie je podbřišek Ruska. Ale hru o ni už částečně prohrálo, říká expert

18. května 2024  15:04

Podcast Gruzie se potácí mezi Ruskem a Západem. Parlament v úterý přijal zákon o zahraničním vlivu, který...

Střet vlaku s člověkem zastavil provoz na trati mezi Olomoucí a Prostějovem

18. května 2024  14:31,  aktualizováno  14:59

Na trati mezi Olomoucí a Prostějovem srazil po sobotním poledni vlak člověka. Provoz na trati mezi...

Střelec na Fica jde do vazby. Premiérův stav se lepší, převoz ještě není možný

18. května 2024  11:09,  aktualizováno  14:44

Slovenský premiér Robert Fico, kterého ve středu postřelil atentátník, je ve stabilizovaném, ale...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 166
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2140x
web counter