Ropa v Mexickém zálivu a účel havárie

Jak to tak vypadá, je únik ropy něco víc, než "jen" největší katastrofou svého druhu. Alespoň to tak vyplývá z pořadu Konspirační teorie s Jesse Venturou. Jde údajně taky o depopulaci tamních oblastí, které musí dnes kvůli strachu z otravy opouštět svoje domovy v Louisianě. K likvidaci, která přišla poté, co ropa několik měsíců unikala, bylo totiž použito vysoce toxických látek.

Jakkoli šílené se to zdá, Jesse Ventura, bývalý guvernér a voják US Navy SEAL, nyní prošetřuje spolu se svým týmem různé neoficiální teorie. V pořadu Konspirační teorie s Jessem Venturou zachází v šílenosti celého tvrzení ještě dál. Video s českými titulky najdete na Youtube. Zpracování je sice bulvární ale fakta jsou zde předkládána na základě tvrzení získaných od zainteresovaných osob se kterými jsou zde rozhovory. Je to vážně šok!

Jedním z takových lidí, kteří mluví o depopulaci mexického zálivu je i Doktorka Reevesová. Ta tvrdí, že má na starosti právě to. Na otázku, zda skutečně od vlády USA dostane na tento projekt postupně 40 miliard dolarů, řekla, že není oprávněna na něco takového odpovědět. Názor si tedy může udělat každý sám.
Dále se zjistí, že k likvidaci ropné havárie byl použit jedovatý dispersant zvaný Korexit. Je to jed všech jedů jehož užití potvrdil i mluvčí BP. Vyjmenujme si jen některé hlavní složky tohoto dispersantu:
Arsen, Cadmium, Rtuť, Chrom, Kyanid, Olovo....
Tuto látku povolil EPA, tedy americký úřad pro ochranu životního prostředí, jak jinak že? Nejvíce mě fascinoval arogantní až drzý přístup, jakým společnost BP oil zareagovala na výzvu vlády USA, ať zastaví používání této látky.Vláda se akorát dočkala vztyčeného prostředníku, a BP tomuto nařízení neuposlechla. Čili "Fuck you, government."
Obyčejný člověk a ani já tomu nemohu uvěřit, ale Ventura se dopátral zjištění, že jde o depopulaci tzn. vylidnění celého Mexického zálivu, aby zde mohla vzniknout obrovská ropná rafinerie. Takové jsou dle tohoto dokumentu závěry, ke kterým se Ventura se svým vyšetřovacím týmem dopracoval.
Jako důkaz devastujícího účinku Korexitu na lidi kteří s ním přijdou do styku je použita havárie tankeru Exon Valdez u Aljašky, ke které došlo v r. 1989. Zde byl na likvidaci nasazen zkušebně, a všichni likvidátoři, kteří byli jeho působení vystaveni, jsou dnes mrtví. Smutnější o to víc, že to pravděpodobně bude taky osudem lidí, kteří tam pracovali v uplynulých měsících. 
Depopulace? Vypadá to tak...
Obyvatelé Louisiany se nechávají slyšet, že mají z celé situace dojem, jakoby na ně byl spáchán chemický útok. Na dně oceánu leží ropa zreagovaná s korexitem, který ji roztříští na kuličky a ty pak klesnou ke dnu. Nic se tedy neodstranilo z vody, naopak se vše ještě mnohem více zhoršilo. Tato znečištěná ropa totiž pomalu uvolňuje některé jedy zpět do vody a do ovzduší.
Golfský proud, díky kterému se Evropa těší z mírného počasí, rychle slábne. Jeho proudy studené vody, které proudí u dna oceánu, totiž nestačí v Mexickém zálivu vystoupat a ohřát se, protože jsou zastaveny ropou ležící na dně. Pokud zanikne, čeká nás v Evropě malá doba ledová.
To ale není to nejhorší, to je celá zvrácenost plánu. Prý se blíží doba temna, nesouhlasím. Blíží se doba světla. Pravdou zůstává, že neexistuje nikdo, kdo by tyto parchanty dokázal zastavit, je to jen síla davu.
Operační sídlo BP, které vzniklo na pobřeží, je chráněno gardou, policií i armádou – všichni tedy pracují pro ně, nikoli pro občany. Práv se v Americe po schválení Patriot Act nedovoláte. Policie je vůči jakýmkoli protestům velmi nekompromisní a brutální.
Svírá se mi srdce z rozsahu té katastrofy a z dopadu, který to má pro celou planetu. "Jak jenom mohli!?" ptám se a jsem plný vzteku. Kdo jim dal právo? Proč nemají nikdy dost a potřebují pořád víc a víc, kam až je necháme zajít, kdo se jim postaví? Vždyť to je více než hazard, to je šílenství, posedlost absolutní mocí, posedlost myšlenkou všechno ovládat. Přírodu, která ovládnout nelze, se tito ne-lidi rozhodli nemilosrdně vykořistit, zničit a vydrancovat. Hnus
Stále věřím ve zvrat, jsem znechucen, zděšen, vystrašen z toho, kdo nám vládne. Oni považují svět za obrovské akvárko, které je baví tím, že sadisticky a nemilosrdně drancují náše životy i naši planetu. Jako obyvatel planety země, jako zástupce nejmocnějšího druhu na planetě vyzývám všechny aby zastavili tohle řádění.
Ať jste kdokoli, třeba i policista, jste taky člověk. Člověk, který má morální zásady, nemůže souhlasit s tím, co bylo a je pácháno na přírodě v souvislosti s firmou BP. Pokud jste lidé, poslechněte svá srdce a dejte se na naši stranu, tady na naší straně jsme si všichni rovni. Poslechněte vnitřní hlas, ne jejich brutální rozkaz...
Nebraňte dobru ale přidejte se k němu..
zdroj: Video o katastrofě v Mexickém zálivu s Jesse Venturou, Youtube, cz tit.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Radek Čelechovský | středa 8.6.2011 17:15 | karma článku: 15,46 | přečteno: 2497x