Reformy znamená nechat se okrádat státem?

Tak nám začíná reformní rok 2012. Kalousek posílený nějakou tou štamprličkou vymýšlí v kuloárech s ostatními lišáky z jeho týmu řešení složité slovní úlohy. Je to ministerský příklad toho, jak to dopadne, když národ sežere myšlenku nepřímé demokracie a s důvěrou odevzdává rok co rok svoje těžce vydělané peníze do státní kasy. Peníze se ztratí přes různé netransparentní zakázky a na chod státu si prostě stát roky půjčoval a půjčuje si dodnes. Takže zatím co my platíme dluhy staré, oni dělají dluhy nové? Tož tomu říkam bordel, co vy?

Vzpomínáte si určitě všichni na to, jak do nás tlačili naši ministři že mít deficitní rozpočet je normální, že žádné dluhy nemáme tak proč si po vzoru vyspělého západu taky nějaké nenasekat? Jeden rok to vysvětlovali a najednou je to normální dělat schodky...

Každoroční rozpočet se tak více méně točí okolo deficitu. 160 miliard, 120 miliard, šup sem šup tam a už se vezeme. Centrální banka jenom vyčkávala na okamžik, až bude evidentní že její dlužníci nemají šanci dluhy splatit. To je nezodpovědné vůči vlastnímu kapitálu ale nejsem naivní. Nemorální vypočítavost.

Teď si říkáte, to je ale bordel, vidíte? A to jsem ještě neřekl perličku.

Když jste domácnost a máte dluhy, nezbývá vám nic jiného než žít skromněji a dluhy splácet. Jděte si na to pujčit do banky a uveďte se takhle nějak: "Hele banko, já jsem švorc, děcka jsou švorc. pracuje jenom jeden starší syn a já. Dřeme a prd za to máme, rozumíš, je nás moc. Nasekali jsme si dluhy a jsme před bankrotem, to tys nám půjčovala, půjčíš nám ještě ať to můžeme zamáznout a jak děcka děcek dorostou, budeš to mít zpátky."

Pokud vás nevyvedou se soucitným poklepání po rameni a totalním výsměchem, odvezou vás jako blázna členové bezpečnostní stráže. Pokud budete moc přehrávat, rozbijou vám držku.

Proč po vás chci tu šílenost? No protože s trochou fantazie si tak stojí řecko se svým dluhem vůči centrální bance. Zatím co my bychom dostali v bance prd, stát jako celek si vede líp.  Státu ECB ráda půjčí aby se dluhem splatil dluh, hlavně že přirůstá ten astronomický úrok. Když je EU tak tupá instituce, že nevidí nesmyslnost toho pomáhat se snižováním zadluženosti tvorbou dalšího dluhu, kde to akceptujeme vlastně žít? Díváme se, jak Řecko krachuje,jak je to kvůli dluhům a pomoc přijde v podobě dalšího dluhu. Tož to je ten Globalizovaný Kocourkov.

Teď si představte, že jste Rotschildovic spratek. Jeho rodina má pod dohledem většinu národních bank na světě takže to u jejich nohou končí ten největší kus masa. Mne si ruce a říká si: "Tak vy zkorumpovaní idioti, a teď jsem si koupil Řecko. Díky Baroso, i tebe jsem si koupil..."

Někdy mám pocit, že zkoušejí, jak velcí idioti vlastně jsme a tak se objevují stále absurdnější teorie a zprávy. Např. absurdní historka o 11. září, pokračovalo to tak, že při tažení na Bin Ladena si odskočili k Saddámovi aby ho potupným způsobem popravili. Pokračuje to jak? Vždyť to vidíte sami. V Íráku to za Saddáma fungovalo, je to národ co potřebuje tvrdou ruku. Západ se jim tam nasere s celým tím svým konzumním neonovým šílenstvím, casíny, pornem, stylem a fast foodem. Jen aby si nahrabaly takové společnosti, co mají na tak rozsáhlou expanzi, takže nadnárodní, že jo. Vrcholem pak bylo bombardování Libye na ochranu civilistů. To je turbo-kravina, kravina s novým rozměrem.

Myslím si, že co je nadnárodní, to je problém. Když jsem o tom psal asi před rokem, byl jsem označován za konspiračního fanatika co věří úplně všemu. Psal jsem tehdy o cenzuře, o tom že média drží nadnárodní skupiny investorů a skladba pořadů musí být v souladu s přáním majitele. Pokud má ale majitel přátele v politice, dostává to zcela nový rozměr. Dělá to z nich mocný nástroj propagandy, která je dnes mnohem důmyslnější a člověk ji vnímá nějak podvědomě. Dnes už se ví, že TV, aby nepřišla o dotace investorů, jim jde prostě na ruku. No co, nemusí lhát, jen se o něčem nemluví, něco zesměšní a basta.

Proto jsme pořád v bludném kruhu a volíme stále ty samé blbce, co to tu kazí už hezky dlouho. Mají prostor v médiích. Jsou vidět, jsou nalíčení a nasvícení a i ze zrůdičky se dá v maskérně vytvořit příjemně vypadající politik. Z billboardů na Vás civí nějaký nový politik, pak se podíváte pořádně a on je to Paroubek s vyretušovanou bradavicí tak, že je to roztomilá bradavička.

No a šup zpět na koně, a jde se znovu krást.

Občané se s takovou asi půjdou brzo pást.

Autor: Radek Čelechovský | sobota 14.1.2012 14:47 | karma článku: 30,74 | přečteno: 1699x