Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ráj hazardu jménem Česká Republika

Nezlobte se na mě, ale heren je už moc a automaty se vtírají dokonce i na benzinové pumpy.  Snad každý dospělý čech zná jiného, který má potíže s gamblerstvím. Pro gamblera samotného se život stává noční můrou. Co na plat, stát z nějakého důvodu raději prodělává na sanaci škod způsobených tím, že společnost je vystavena nadměrnému množství snadno dostupného nebezpečného hazardu, ktery dokáže být silně návykový.

Gamblerství je svým způsobem velmi zvláštní závislost. Mezi náma žije mnoho lidí, kteří jí čelí den co den a poslanci jen počítají a tiše přerozdělují tučné balíky špinavých peněz z lidského neštěstí. Nechci tu moralizovat ale zdá se Vám to správné?

Pohyb po některých městech je pro návštěvníka trochu jako pohyb zmateného joudy. Chodí, nakukuje za rohy, nadává si pro sebe a vsteká se. Řeknete si, je to cvok ale on jen hledá obyčejný obchod s potravinami. Potraviny ale v centrech mnohých měst nenajdete ovšem pokud hledáte hernu, je jich tu plno.

Říkám si že na lidské blbosti se bohatlo vždycky. Na lidském neštěstí taky ale má to tak být? Copak se Vám Vaše město plné heren kolem kterých pobíhají smažky líbí? Líbí se Vám to, že jste přišli o měděné okapy, nové kola a o cokoli co má hodnotu protože ukrást to je pro zoufalého gamblera vracejícího se se sevřeným žaludkem něco jako pud sebezáchovy motivovaný faktem, že nemá ani na cestu domů natož na nájem.

Jenom kasin je v ČR údajně okolo 4 000. K tomu všechny ty herny, bary, restaurace, bufety a benzinové pumpy. Opravdu se dá říct že česko je rájem hazardu. Zákon který reguluje videoloterijní terminály se přes všechny negativní dopady na společnost nedaří přijmout. Zákonodárci tiše dělají, že regulaci na tomto trhu naše země nepotřebuje. Prokaztatelné škody, které to způsobuje se zalepí jak jinak než z pujčených peněz. tohle se v politice neřeší. Umím si ale představit tučné všimné od velkých hráčů na trhu. Proto je stále ticho.

Ti, kteří této závislosti propadli, přišli nejen o svoje věci, přišli i o svoje postavení ve společnosti, o svoji práci, rodinu a děti. Už nikdy to nevezmete zpět a čím víc vám to jako gamblerovi dochází, tím jsou myšlenky temnější. Neví si sám se sebou rady, když nic nemá, říká si že tentokrát už tu výplatu neprohraje, pak přijde den výplaty. Řekne si :"dám si pivko a hodím si tam 2 stovky" Ráno se sune zelený jak stěna z herny rovnou do práce. 

Na internetu se v poslední době rozmáhá hraní za virtuální peníze. tyto hry provozovatelé velkoryse nabízejí zadarmo. Problém je, že je nabízejí všem a tudíž i dětem. Tyto hry jsou graficky stejné jako hry na terminálech ovšem vyhráváte mnohem častěji. Krásně se tak buduje podvědomá závislost a probíhá výchova nových hráčů. Myslím si že v blízké budoucnosti to bude velký problém.

V zemích okolo nás jen tak automaty nepotkáte. Najdete je pouze v hernách, hry jsou regulovány ze zákona a stát si hlídá, aby se tento špinavý byznis rozmáhal. Tento byznis přitahuje pochybné lidi kteří často perou špinavé peníze právě přes takové podniky. V mnoha hernách koupíte drogy. Pohled do některých heren je u nás v česku opravdu nářez.

Autor: Radek Čelechovský | úterý 30.7.2013 7:43 | karma článku: 16,41 | přečteno: 638x
  • Další články autora

Radek Čelechovský

Jakou si zvolíme budoucnost?

Viděli jste někdy filmy z 60. a 70. let, které ukazovaly, jak si lidé představovali život ve 21. století, musíme se často pousmát. Je smutnou ironií, že nic z těch skvělých věcí jako lety do vesmíru pro obyčejné lidi, revoluční zdroje elektrické energie a technologie využívající vodíku, elektromobily atd. se neujalo. Místo toho tady máme samé čipy na sledování pohybu, hračky v podobě mobilů, u nichž nikdo přesně neví, jak moc nám zasahují do soukromí. Máme tady videoloterijní terminály a nemocnice se špičkovou technologií ale bez funkční medicíny, která je na západě zase jen ohavným byznisem.

15.8.2012 v 21:34 | Karma: 13,83 | Přečteno: 1004x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Agresivní centralizovaná totalitní Amerika čili A.C.T.A.

Vítejte v krásném novém světě, kde je vaše duševní vlastnictví věcí, která ničí lidské životy. Copyrightový průmysl získal s ratifikací ACTA větší pravomoci než má policie. Mohou Vás zcela odstřihnout od vašich příjmů, mohou shromažďovat IP adresy uživatelů a odpojit je od internetu jakmile začnete moc remcat. Kdyby taková opatření přijali před lety, mohli jsme mít úžasný nový svět dávno. Nemusel jsem nic z toho, co najdete na blogu psát a měl bych zajištěné ubytování v některém z úžasných nových zařízení, které jsou tak kulturně pestré a bohaté, že je museli obehnat vysokým napětím, plotem a ostnatým drátem, pochopitelně protože se tu chtějí rekreovat i jiní lidé co nemají peníze. Koupili si písničky v Bontonu a snaží se přelézt plot protože jsou švorc. Mají tam svoje blízké v blahobytu tak si chtějí pujčit ještě na jídlo když už je co poslouchat.

17.4.2012 v 23:48 | Karma: 16,47 | Přečteno: 1026x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Z posypu se osypu a slepicím nasypu

Bojím se, co po aféře s posypovou solí přijde příště. Rtuť v dětské výživě? Úplavice z exotického ovoce nebo nějaká zmutovaná E-coli jako loni se Španělskou okurkou? I letos, zdá se, z nás budou dělat okurky. Ale nebude se nám dobře růst, nebudeme lepší než okurky co jsou v supermarketech - hnusné a plné chemie. Z potravin za tak výhodné ceny se do nás dostane toxických látek víc než dost. K tomu připočítejme všechna ta svinstva co nám padají na hlavu, vedlejší účinky léků, nadužívání antibiotik lidmi a jejich podávání zvířatům spolu s hormony a musí být jasné všem, že je tu něco sakramentsky špatně. To nebudou zdravé dobré okurky...

1.4.2012 v 13:34 | Karma: 13,48 | Přečteno: 858x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Lidem jako Roman Týc soudy neslouží

Umělec, který byl poslán do vězení za projekt s panáčky na přechodu pro chodce, byl propuštěn po měsíci na svobodu. Co dokazuje jeho odsouzení? Ze společnosti se vytrácí smysl pro humor. Mě osobně by takový panáček vůbec nevadil. Představte si skupinku Japonských turistů která se rozesměje pokaždé, když jí blikne zelená stejně jako červená. Divím se, že na tohle nikdo nepomyslel. Mohli jsme z toho vytěžit, stát se po neblahé pověsti kapesních zlodějů národem recesistů, a jestli to někoho pohoršuje, tak by se nad sebou měl zamyslet.

25.3.2012 v 10:12 | Karma: 24,93 | Přečteno: 1341x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Čemu prospěla střelba ve Francii

Už je to tady zase, tzv. osamělý vlk s muslimskou vírou se jednoho dne rozhodl, že se pomstí celé té hnusné západní ideologii, vezme zbraň a začne kolem sebe bezhlavě střílet. Jeho plán byl plán úplného blbce, který si něco takového vůbec ani nenaplánoval. Tento idiot se potom zabarikádoval v bytě, kde dělal 30 hodin blbce z policistů. Proč ho odtamtud nevykouřili slzným granátem? V bytě měl snad plynovou masku nebo co? Prezident Szarkozy chtěl toho parchanta živého, ale prý to nešlo, asi tam ten granát nikdo z francouzských elitních týmů nedohodil.

23.3.2012 v 9:30 | Karma: 15,57 | Přečteno: 1354x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 166
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2140x
web counter