Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

projev Miloše Zemana v Poslanecké Sněmovně

Musím se přiznat že jsem spokojen s projevem, který pronesl Miloš Zeman v PS. Měl sice části, které se mi jako euroskeptikovi nelíbily, i tak ale věřím, že Miloš je ta nejlepší volba. Pobavil mě při probouzení Karla Schwarzenberga i závěrečnou větou: „...a pokud jste chtěli úředníka, který příjde, bezmyšlenkovitě podepíše vše, co mu tam přistane aniž by to četl, dobře se naobědvá a pak usne tak jste se měli zvolit někoho jiného.“

schwarzenberga jeho komise proti solárním baronům probudila..

Když jsem poslouchal projev Miloše Zemana, souhlasně jsem pokyvoval. Jako vůbec první projev prezidenta v Poslanecké Sněmovně Miloš asi vstoupil do dějin. Jeho přátelská diskuse, jak sám svoje vystoupení nazval, byla plná vynikajících nápadů a myšlenek. Přitom však dokázal rozdělit vše do tří priorit, které se musí řešit.

1. Korupce a rozkrádání majetku
2. Nezaměstnanost
3. rostoucí nedůvěra v ústavní instituce.

 "Mé priority jsou tedy tři, kdo má deset priorit nemá žádnou a kdo nemá priority není politik." 

 Řekl bych, že právě díky jeho schopnostem a faktu, že pracoval v prognostickém ústavu, kde získal schopnost postihnout jádro problému přesně vystihl důvody proč se jednotlivé problémy ve společnosti vyskytují a navrhl i vynikající postupy, jak tyto potíže řešit.

 Například komise mající za úkol postihnout solární barony se mi velice líbí. Myslím, že spoustě politiků zamrazilo protože jeho vyšetřovací komise po nich půjde. Všimnul jsem si např. Karla Scharzenberga který při tomto tématu vypadal dost rozčileně. Nedivil bych se tomu, kdyby použil svůj knížecí majetek a jedním z baronů byl on. Jaký problém by bylo právě pro něj zaplatit obrovské projekty které mají nejasnou vlastnickou strukturu?

 Když vznikal zákon o dotacích na solární energii, byl členem strany Zelených, která tento zákon předkládala aby tak vláda podpořila obnovitelné zdroje. Tato šílená politika stála do této chvíle české podniky 165 miliard a domácnosti 35 miliard. Jedná se tak o největší tunel v dějinách ČR.

související návrh na schválení zákona o prokázání původu majetku je velice praktický.

 Dál se mi líbila část o řešení nezaměstnanosti. Souhlasím s ním v tom, že se dnes preferuje spotřeba na úkor investic. Česká Republika je hluboce podinvestována. Přesně popsal kde je problém protože se toho sám účastnil ´když byl předsedou. Za Zemana se ale tak nesmyslně republika nezadlužovala. Podporuje zvýšení korporátní daně s čímž musím rovněž souhlasit.

 Za hezké gesto pak považuji fond, do kterého se zavázal odvádět 30% platu což dělá 60 tisíc. Tentoi fond má být použit na splácení státního dluhu a vyzval další politiky aby se k němu přidali. Jednoduchým výpočtem nám vychází, že jeho plat se pohybuje okolo 200 000 korun. Pokud bude svoji funkci plnit tak, jak nastínil, tak si ty peníze zaslouží. 

Je předčasné soudit jeho proevropskou politiku. Jeho představa hluboké integrace je dnes, kdy británie i další členové zvažují referendum o EU protože obyvatelstvo není se stavem spokojeno. EU je tak, jak vypadá dnes, těžkopádný a neudržitelný charakter kde se byrokracie rozrůstá do obřích rozměrů. Já jsem skeptický k budoucnosti eurozóny i k tomu, že euroval bude opravdu plnit svoji funkci.

Jsem rád že prezident má sociální cítění a naplňuje mě to nadějí, že jeho postoj k EU se ještě bude vyvíjet jiným skeptičtějším směrem. Nejsem střední třída, já mám v ledničce pár brambor a 4 Kč. Proto vím, jak těžké je přežívat když máte táhnout jídlo na celý měsíc. A to ještě za předpokladu, že otec zatáhne inkaso. Vše totiž ovlivnůje právě cena energie. Inflace je důsledkem zvyšující se ceny energie a benzinu. A jsme zase u těch 200 MILIARD které se samozřejmě na ceně jídla a všeho musí zákonitě projevit.

Podle mě v konečném důsledku zaplatí vše občan protože firmy se brání tak že zdražují ať už služby nebo výrobky ale my, odkázáni na trh jsme na konci a nemáme často na výběr.
Žiju na vesnici a vidím, jak lidi začínají znovu obdělávat svoje políčka a pečovat o svoje zahrádky. Jedině to, co jsme schopni si sami vyprodukovat totiž má dnes opravdovou hodnotu. Jen to je dnes, v době nejistoty jistota...

rohlík stojí 2,40, když jedete do města na rohlíky, tak si to zpočítejte a zjistíte, že i když v supermarketu je cena až o korunu nižší, spolu s benzinem je rohlík ještě dražší. Můžu tedy nakoupit ve městě celý nákup a zdánlivě ušetřit ale ve skutečnosti po odečtení nákladů na každý Km to vyjde šul nul.

Ceny jsou vysoké a lidi musí obracet každou korunu. Společnost totiž trpí tím, že se nakupuje ale nestaví. A stavebnictví od základů po střechu a vybavení domu zaměstnává širokou paletu profesí. Když je práce, je i spokojenost. Musíme mít aspoň něco přece. Nebo se snad mýlím?

Autor: Radek Čelechovský | neděle 12.5.2013 16:13 | karma článku: 31,08 | přečteno: 1954x
  • Další články autora

Radek Čelechovský

Jakou si zvolíme budoucnost?

Viděli jste někdy filmy z 60. a 70. let, které ukazovaly, jak si lidé představovali život ve 21. století, musíme se často pousmát. Je smutnou ironií, že nic z těch skvělých věcí jako lety do vesmíru pro obyčejné lidi, revoluční zdroje elektrické energie a technologie využívající vodíku, elektromobily atd. se neujalo. Místo toho tady máme samé čipy na sledování pohybu, hračky v podobě mobilů, u nichž nikdo přesně neví, jak moc nám zasahují do soukromí. Máme tady videoloterijní terminály a nemocnice se špičkovou technologií ale bez funkční medicíny, která je na západě zase jen ohavným byznisem.

15.8.2012 v 21:34 | Karma: 13,83 | Přečteno: 1004x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Agresivní centralizovaná totalitní Amerika čili A.C.T.A.

Vítejte v krásném novém světě, kde je vaše duševní vlastnictví věcí, která ničí lidské životy. Copyrightový průmysl získal s ratifikací ACTA větší pravomoci než má policie. Mohou Vás zcela odstřihnout od vašich příjmů, mohou shromažďovat IP adresy uživatelů a odpojit je od internetu jakmile začnete moc remcat. Kdyby taková opatření přijali před lety, mohli jsme mít úžasný nový svět dávno. Nemusel jsem nic z toho, co najdete na blogu psát a měl bych zajištěné ubytování v některém z úžasných nových zařízení, které jsou tak kulturně pestré a bohaté, že je museli obehnat vysokým napětím, plotem a ostnatým drátem, pochopitelně protože se tu chtějí rekreovat i jiní lidé co nemají peníze. Koupili si písničky v Bontonu a snaží se přelézt plot protože jsou švorc. Mají tam svoje blízké v blahobytu tak si chtějí pujčit ještě na jídlo když už je co poslouchat.

17.4.2012 v 23:48 | Karma: 16,47 | Přečteno: 1026x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Z posypu se osypu a slepicím nasypu

Bojím se, co po aféře s posypovou solí přijde příště. Rtuť v dětské výživě? Úplavice z exotického ovoce nebo nějaká zmutovaná E-coli jako loni se Španělskou okurkou? I letos, zdá se, z nás budou dělat okurky. Ale nebude se nám dobře růst, nebudeme lepší než okurky co jsou v supermarketech - hnusné a plné chemie. Z potravin za tak výhodné ceny se do nás dostane toxických látek víc než dost. K tomu připočítejme všechna ta svinstva co nám padají na hlavu, vedlejší účinky léků, nadužívání antibiotik lidmi a jejich podávání zvířatům spolu s hormony a musí být jasné všem, že je tu něco sakramentsky špatně. To nebudou zdravé dobré okurky...

1.4.2012 v 13:34 | Karma: 13,48 | Přečteno: 858x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Lidem jako Roman Týc soudy neslouží

Umělec, který byl poslán do vězení za projekt s panáčky na přechodu pro chodce, byl propuštěn po měsíci na svobodu. Co dokazuje jeho odsouzení? Ze společnosti se vytrácí smysl pro humor. Mě osobně by takový panáček vůbec nevadil. Představte si skupinku Japonských turistů která se rozesměje pokaždé, když jí blikne zelená stejně jako červená. Divím se, že na tohle nikdo nepomyslel. Mohli jsme z toho vytěžit, stát se po neblahé pověsti kapesních zlodějů národem recesistů, a jestli to někoho pohoršuje, tak by se nad sebou měl zamyslet.

25.3.2012 v 10:12 | Karma: 24,93 | Přečteno: 1341x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Čemu prospěla střelba ve Francii

Už je to tady zase, tzv. osamělý vlk s muslimskou vírou se jednoho dne rozhodl, že se pomstí celé té hnusné západní ideologii, vezme zbraň a začne kolem sebe bezhlavě střílet. Jeho plán byl plán úplného blbce, který si něco takového vůbec ani nenaplánoval. Tento idiot se potom zabarikádoval v bytě, kde dělal 30 hodin blbce z policistů. Proč ho odtamtud nevykouřili slzným granátem? V bytě měl snad plynovou masku nebo co? Prezident Szarkozy chtěl toho parchanta živého, ale prý to nešlo, asi tam ten granát nikdo z francouzských elitních týmů nedohodil.

23.3.2012 v 9:30 | Karma: 15,57 | Přečteno: 1354x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 166
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2140x
web counter