Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Přínosy legalizace konopí

Legalizace marihuany a její dovolená konzumace je jedním z témat, které každoročně několikrát zazní ale nějak se s touto problematikou dále nic neděje. Zřejmě by to pro naše politiky znamenalo opravdu něco dělat, na což pochopitelně dnes kvůli taškařicím nemají dost času, aby takový soubor legislativních nařízení vypracovali. Je nesmysl kriminalizovat něco, co je v konečném důsledku méně rizikové než pití alkoholu. Nejde přitom jen o gesto konzumentům. Mnozí z nás si neuvědomují, že by legalizce a důsledky z ní plynoucí měly více pozitivních dopadů než jen spokojené konzumenty.

Největší přínos legalizace vidím nejen v odstřižení organizovaných skupin velkopěstitelů od jejich zdroje příjmů. Bavím se o Vietnamských pseudomafiánech, kteří dnes pěstováním kvalitního konopí vydělávají díky kriminalizaci značné peníze. Česká Republika se řadí mezi největší konzumenty a s dobrou sítí distributorů mají tyto organizované skupiny vybudované stabilní odbytiště. Stát tím přichází o nemalé zisky.

Legalizace by rovněž pomohla oživit české zemědělství které je dnes prakticky odkázáno na smradlavou řepku, jejíž pěstování je dotováno státem. V podmínkách stanovených řetězci se dnes nevyplatí pěstovat potraviny za což můžeme poděkovat především politice po vstupu do EU. Legální pěstování pro účely zdaněného prodeje by státu vyneslo nemalý zisk a vznik nových pracovních míst.

Po vzoru Holandska by vznikla síť specializovaných provozoven zaměstnávajících spousty lidí kteří jsou dnes evidováni na úřadech práce. V nich by se daly konopné produkty zakoupit i konzumovat.

Jako bylina má konopí nespočet léčivých účinků i dalších využití. Kouření pomáhá lidem s roztroušenou sklerozou, Alzheimerovou a Parkinsonovou chorobou, poruchami příjmu potravy, depresemi, hyperaktivitou atd. Taky tlumí agresi. Několik mých známých kteří se věnují meditaci tvrdí, že zkouření se lépe uvolní a zážitky jsou tak mnohem hlubší.
Výtažky z rostlin v podobě mastí znají všechny naše babičky. Konopná mast je dobrá na kožní choroby, má hojivé a tišící účinky.
V průmyslu lze z technického konopí lisovat tvárnice s vynikajícími tepelně izolačními vlastnostmi, dá se použít k výrobě ekologických obalů, tkanin, náhradě některých drůhů plastů a pokud sami zapátráte, objevíte jistě spousty dalších využití.

Oproti alkoholu nemá konzumace marihuany tak devastující účinky na lidský organismus. Alkohol zabíjí miliony mozkových buněk, marihuana naopak podle nových studií pomáhá lidem s Alzeheimerem díky tomu, že pomáhá mozkové buňky obnovovat. Marihuana je rozhodně mnohem bezpečnější než alkohol a to i dlouhodobě. Škodlivé účinky kouření dokáže eliminovat vaporizace. To je proces, kdy je rostlina zahřívána proudem horkého vzduchu a odpařují se tak účinné látky. Všechny škodliviny vznikající při spalování tak nemusíme vdechovat.

Podíváme-li se na nabídky grow-shopů, trh je na legalizaci nachystaný. Jde už jen o schválení několika změn v legislativě. Mělo by to mnoho pozitivních přínosů včetně toho, že lidi konečně nebudou nesmyslně stíháni za to, že si vybrali konzumaci bylin namísto alkoholu.

Autor: Radek Čelechovský | úterý 15.1.2013 18:23 | karma článku: 12,37 | přečteno: 574x
  • Další články autora

Radek Čelechovský

Snowdenovo varování a naše svoboda

Edward Snowden je člověk, který před nějakým časem způsobil ve světových médiích značný rozruch tím, že zveřejnil údaje týkající se špehování ze strany NSA. Národní bezpečnostní agentura shromažďuje i nyní veškeré informace týkající se pohybu na internetu a komunikace přes mobilní telefon. Možná i proto vystoupil pár dní zpátky Edward Snowden v televizi RT a pronesl k lidem svoje varování o tom, co se chystá na naše děti.

29.12.2013 v 13:53 | Karma: 16,74 | Přečteno: 669x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Církevní restituce a církev

Když vznikalo křesťanství, neexistovala žádná organizovaná víra v podobě církve. Lidé věřící v Ježíše Krista byli považováni za zločince. Časem se však okolnosti měnily a z náboženství zakázaného bylo náboženství preferované. Vznikla organizovaná víra. Podle některých názorů je organizovaná víra totéž jako organizovaný zločin. Jako organizovaná skupina začala církev shromažďovat obrovský majetek. Nehoráznost, jakou to dělala, rozpoutala v Českých zemích husitskou revoluci. Byl to Jan Hus, který poukazoval na to, že podstatou víry a tedy i církve je láska a skromnost nikoli strach a majetnictví.

28.12.2013 v 12:36 | Karma: 31,79 | Přečteno: 1663x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Prohnilá politika znovu na scéně? Chci změnu...

Před zákonem jsme si všichni rovni, někteří jsou si však rovnější. Toto ironické konstatování podtrhují události posledních dnů. Média mají opět nějakou kauzu a zloději jsou po měsíci vazby na svobodě. Teď alespoň v klidu stihnou zahladit stopy které policie ještě neobjevila. Nejvyšší soud se svým posledním rozhodnutím degradoval na další mocenský nástroj fungující přesně tak, jak politici vyžadují.

31.7.2013 v 6:43 | Karma: 19,16 | Přečteno: 681x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Ráj hazardu jménem Česká Republika

Nezlobte se na mě, ale heren je už moc a automaty se vtírají dokonce i na benzinové pumpy. Snad každý dospělý čech zná jiného, který má potíže s gamblerstvím. Pro gamblera samotného se život stává noční můrou. Co na plat, stát z nějakého důvodu raději prodělává na sanaci škod způsobených tím, že společnost je vystavena nadměrnému množství snadno dostupného nebezpečného hazardu, ktery dokáže být silně návykový.

30.7.2013 v 7:43 | Karma: 16,41 | Přečteno: 638x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Korupce v období dluhohor

Boj s korupcí je za stávajícího politicko-společenského uspořádání jako boj s lupénkou. Můžete celé dny patlat tělo mastmi, cpát se léky či nechat rybičky ozobávat projevy nemoci ale nikdy se jí nezbavíte. Tak jako je lupénka projevem určité slabší části lidského těla (v případě lupénky údajně jater), v případě korupce jde o projev špatně fungujícího orgánu jménem Parlament.

3.7.2013 v 20:19 | Karma: 11,95 | Přečteno: 479x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Tuleja vzdal nominaci na ministra, připustil selhání. Fiala rozhodnutí vítá

3. května 2024  14:19,  aktualizováno  15:20

Pavel Tuleja se vzdal nominace na post ministra pro vědu, výzkum a inovace. Připustil selhání v...

Vagony po nehodě u Klínce odklidí dopravce. Policie zahájila úkony trestního řízení

3. května 2024  11:11,  aktualizováno  15:17

Policie prověřuje čtvrteční vykolejení osobního vlaku bez strojvůdce poblíž Klínce u Prahy pro...

Tramvaj srazila chlapce, který přebíhal přes ulici. Skončil v nemocnici

3. května 2024  15:03

Záchranáři převezli v pátek ráno do nemocnice šestiletého chlapce, kterého srazila v Plzni tramvaj....

Do školy v Litvínově vnikl muž. Policie ho zadržela poblíž kvůli jiné krádeži

3. května 2024  8:31,  aktualizováno  14:23

Desítky policistů, hasiči i záchranáři se ráno sjeli k litvínovskému gymnáziu. Důvodem bylo...

Allgemein öffentliches Krankenhaus Spittal/Drau
Ärztin/Arzt für Innere Medizin

Allgemein öffentliches Krankenhaus Spittal/Drau

nabízený plat: 172 000 - 273 000 Kč

  • Počet článků 166
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2140x
web counter