Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pohádka tisíce a jednoho trezoru

Nezdá se Vám ta historka o vybuchujícím trezoru na palestinské ambasádě trochu absurdní? Přiznám se, že mě baví čím dál více sledovat, jak se kupí jedna zpráva na druhou a chápu, že lež je zřejmě nutné podepřít další lží. Nebo mi snad chcete říct, že i na ostatních ambasádách mají výbušné trezorty? Pokud ano, jsou opatřeny samolepkou "Nebezpečí exploze," nebo jsou taky takovými tichými novoročními terminátory, kteří čekají na nebohého, nic netušícího velvyslance?

tady je ten záhadný trezor...vlastně byl...

Nevím, každopádně trezory, které vybuchují jsou hodně divná věc. Přijdete k nim, znáte správnou kombinaci k sejfu a bum - vyletíte i s trezorem do povětří. Po neděli se do toho dám a začnu takový trezor shánět na internetu. Zatím váhám mezi trezorem a ruskou ruletou, ale asi zvolím ten trezor, protože je to opravdová novinka roku 2014.

Možná existují i různé typy podle toho, proč a kdy vybuchnou. Třeba si jej lze nastavit na to, aby vybuchl v okamžiku, kdy kolem něj projde některý z vašich nepřátel, třeba nějaký palestinský velvyslanec. Myslím si, že výrobcem tohoto trezoru bude některá z izraelských firem, ale jsou to pouze dohady.

Nakonec, policie sama přece prohlásila, že výbušniny byly v trezoru umístěny legálně, ale co na ambasádě nebylo umístněno legálně byly jiné, neevidované zbraně. To se na ambasádách stává. Třeba i na té izraelské nějaké najdou, jen ten trezor asi nechají zavřený kdyby náhodou měla přijít odplata.

Asi už Vám došlo, že celý tento článek jsem chtěl napsat v takovém absurdnějším duchu, protože přiznejme si, je to celé takový vtip a pohádka v jednom. Vtip je v tom, jak bezostyšně nám tu pohádku předhodili a jak se nám snaží namluvit, že ambasádní trezory jsou jako nezaslepený uzávěr plynu.

Třeba že dcera velvyslance tvrdí že je to nesmysl a že otce zavraždili, realita je už předem dána a nějaká dcera nebude oficiální verzi zpochybňovat. Měla by si dávat pozor aby jí nevybuchla sukně, rtěnka, plyšák - letos to může být prakticky cokoli.

Kdyby byl hrabě Staufenberg tak vychytralý a nechal vybuchnout vůdcův trezor, byl by Hittler mrtvý, ale on si vybral staromódní aktovku s výbušninou ve vlčím doupěti a Adolfa se mu sejmout nepovedlo. Zato Adolf posléze sejmul Staufenberga a stal se ještě paranoidnější, to je ale jiná historie.

O existenci třaskavého trezoru si můžeme myslet co chceme, informace v médiích ovšem mluví zcela jasně. Trezory co vybuchují existují a jsou běžné. A palestinská ambasáda - znáte v tomto světě lepší místo pro jeho umístění? Na úřadě práce se brzy objeví něco jako: "Hledá se velvyslanec s pyrotechnickou praxí.."

Tak dejte tip a příště to může být trezor právě na vaší neoblíbené ambasádě.....

Autor: Radek Čelechovský | sobota 4.1.2014 20:34 | karma článku: 19,41 | přečteno: 1183x
  • Další články autora

Radek Čelechovský

Církevní restituce a církev

Když vznikalo křesťanství, neexistovala žádná organizovaná víra v podobě církve. Lidé věřící v Ježíše Krista byli považováni za zločince. Časem se však okolnosti měnily a z náboženství zakázaného bylo náboženství preferované. Vznikla organizovaná víra. Podle některých názorů je organizovaná víra totéž jako organizovaný zločin. Jako organizovaná skupina začala církev shromažďovat obrovský majetek. Nehoráznost, jakou to dělala, rozpoutala v Českých zemích husitskou revoluci. Byl to Jan Hus, který poukazoval na to, že podstatou víry a tedy i církve je láska a skromnost nikoli strach a majetnictví.

28.12.2013 v 12:36 | Karma: 31,79 | Přečteno: 1663x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Prohnilá politika znovu na scéně? Chci změnu...

Před zákonem jsme si všichni rovni, někteří jsou si však rovnější. Toto ironické konstatování podtrhují události posledních dnů. Média mají opět nějakou kauzu a zloději jsou po měsíci vazby na svobodě. Teď alespoň v klidu stihnou zahladit stopy které policie ještě neobjevila. Nejvyšší soud se svým posledním rozhodnutím degradoval na další mocenský nástroj fungující přesně tak, jak politici vyžadují.

31.7.2013 v 6:43 | Karma: 19,16 | Přečteno: 681x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Ráj hazardu jménem Česká Republika

Nezlobte se na mě, ale heren je už moc a automaty se vtírají dokonce i na benzinové pumpy. Snad každý dospělý čech zná jiného, který má potíže s gamblerstvím. Pro gamblera samotného se život stává noční můrou. Co na plat, stát z nějakého důvodu raději prodělává na sanaci škod způsobených tím, že společnost je vystavena nadměrnému množství snadno dostupného nebezpečného hazardu, ktery dokáže být silně návykový.

30.7.2013 v 7:43 | Karma: 16,41 | Přečteno: 638x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Korupce v období dluhohor

Boj s korupcí je za stávajícího politicko-společenského uspořádání jako boj s lupénkou. Můžete celé dny patlat tělo mastmi, cpát se léky či nechat rybičky ozobávat projevy nemoci ale nikdy se jí nezbavíte. Tak jako je lupénka projevem určité slabší části lidského těla (v případě lupénky údajně jater), v případě korupce jde o projev špatně fungujícího orgánu jménem Parlament.

3.7.2013 v 20:19 | Karma: 11,95 | Přečteno: 479x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Velký bratr se dívá

Nemám co skrývat a tak by mi sledování NSA ani nemuselo vadit. Přesto mi to ale není jedno. Když přišel před měsícem Edward Snowden s informacemi o tom, že USA sledují a shromažďují informace o milionech uživatelů internetu po celém světě, jen se potvrdila domněnka, která vrtala hlavou mnoha lidem dlouho před tím.

3.7.2013 v 7:55 | Karma: 35,43 | Přečteno: 3209x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Tuleja publikoval i v pochybných vědeckých časopisech, nyní žádá o stažení článků

2. května 2024  13:57

Kandidát TOP 09 na ministra pro vědu Pavel Tuleja požádal Slezskou univerzitu, aby stáhla z jeho...

Poslanci mají jednat o zákoníku práce, ANO chce zabránit výpovědi bez důvodu

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  13:49

Přímý přenos Poslanci mají začít projednávat úpravu zvyšování minimální mzdy. Novela zákoníku práce předpokládá...

V Polsku zatkli šestnáctiletého mladíka kvůli útoku na varšavskou synagogu

2. května 2024  13:47

Polská policie zadržela šestnáctiletého mladíka, kterého podezírá z útoku na synagogu Nožykowých ve...

SPOLU paroduje heslo ANO a spojuje ho s Ruskem, premiér Fiala to hájí

2. května 2024  10:56,  aktualizováno  13:45

V kampani před volbami do Evropského parlamentu vsadila koalice SPOLU i na antikampaň. Na sociální...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 166
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2140x
web counter