Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

19. 8. 2011 1:29
Milióny politických vězňů umíraly v Číně

v době spojenectví Mao Ce-tunga se Spojenými státy. Dnes už ne.

0 0
možnosti
IR

IBM R.I.P.

18. 8. 2011 18:39
Jestli on pan prezident Klaus

se svým konzervativním názorem na PET lahve nebude mít nakonec pravdu. Pro mnohé jistě nepříjemné zjištění, že...

0 0
možnosti
PH

Rodnok

18. 8. 2011 23:03
Re: Jestli on pan prezident Klaus

pro vás, co si pletou PET a polyethylen, určitě :-P. Jen nezapomeňte, že stejně konzervativní názor jako na pet lahve má velevážený p. prezident např. i na batůžky, snowboardy, džínové bundy a zeleninové saláty.

1 0
možnosti
L

Luborka

18. 8. 2011 15:15
Zapoměl jste

na dioxin, který se dostává do potravin v okamžiku zahřátí plastu, najdeme ho i v plenkách, vložkách, tamponech (rozmáhající se neplodnost a jiné sexuální  potíže, kdo ví, třeba i homosexualita....) jinak zajímavé čtení:  http://druidova.mysteria.cz/JAK_JDE_ZIVOT/Dioxin.htm

0 0
možnosti
B

Bezi

18. 8. 2011 14:08
lidstvo je přemnožené...

berte to jako "přirozenou regulaci"... a nebo si to nekupujte... jen přestaňte naříkat, že vás panstvo nechává zdechat jako psy... ona křišťálová studánka taky už moc křišťálová nebude... ;-)

0 0
možnosti
PGS

pgjed

18. 8. 2011 13:55
To je ale hloupý blábol!

Pane Čelechovský, proč se zesměšňujeten tím, ře rádoby zasvěceně píšeto o něčem O ČEM ZHOLA NIC NEVÍTE! PET totiž vůbec není polyetylen (nebo polyethylen - je to totéž), jak vy píšete. PET a polyetylen jsou dvě naprosto rozdílné látky zcela rozdílné chemické povahy, které spolu nemají naprosto nic společného! Polyetylen je polyolefin, čili makromolekulární parafin připravený polyadicí etylenu CH2=CH2. Je skutečně prakticky netečný a chemicky i biologicky zcela neutrální.

Zatímco PET = polyetylenglykoltereftalát, je polyester připravený polykondenzací etylenglykolu a kyseliny tereftalové. Je odolný atmosférické korozi, UV záření, má vysokou teplotu tání, takže je sterilizovatelný parou a z biologického hlediska je prakticky inertní.

Chcete-li o něčem psát dalekosáhlé odborné úvahy, mělbyste napřed věci rozumět. jinak jste za hlupáka! Rv

0 0
možnosti
JZP

Jožin z planin

18. 8. 2011 13:03
Řešení?

Zajímalo by mne, jak si představujete řešení toho problému. Ftaláty v PET lahvích nikdo nezpochybňuje, ale co jinde? Vodovodní trubky už se jinak než z plastů nedělají (dokonce z PVC, které je oproti PET ještě horší), takže ftaláty se z nich budou uvolňovat také. A dříve? Ocelové trubky s nejasně definovaným obsahem těžkých kovů. A ještě dříve? Olověné trubky. Vlastní studna také není žádná extra výhra. Po rozboru se člověk většinou nestačí divit. Ale pilo to už pět generací a pořád jsme tady.

Mno, co vlastně ty "elity" nebo "ilumináti" vlastně jedí a pijí? Vždyť všechno je otrávené, posprejované, rakovinotvorné... A nebo jsou naše vědecké objevy ohledně nebezpečných látek už tak důkladné, že se toho ti, kteří tomu nerozumnějí bezdůvodně bojí.

Srovnejte si víru ve zlé ilumináty s vírou ve zlé duchy, bohy, skřítky... a vyjde vám, že je to vlastně to samé. Něco se mi nedaří, nechci uznat svou chybu, tak hledám viníka. Když ho nenajdu nebo na něj nemohu ukázat, tak si ho vymyslím.

0 0
možnosti
J

Johan4

18. 8. 2011 13:23
Re: Řešení?

I Vy jeden, takhle rozšlapat autorovi jeho konspirační bábovičky.

0 0
možnosti
VJ

velký jarda

18. 8. 2011 12:19
vážený

moudrá příroda prostě jen reguluje počet těch co se přemnožují. U lidí to byly zprvu dravci, pak války, různé přírodní katastrofy a samozřejmě i nemoci. Tak se nedivte, jen v těch PET láhvích to nebude.

0 0
možnosti
PJ

PájaZítra

18. 8. 2011 12:09
na něco chcípnout musíme

nemůžeme tu přece oxidovat 150-200 let každej...

0 0
možnosti
S

standysman

18. 8. 2011 12:01
PETky

jsou ftalátama apod. dost známí. Proto kupovat balenou vodu je nesmysl. A voda z kohoutku bez patřičné úpravy? Státní zdravotní ústav na svých stránkách má takovou nenápadnou větičku u problematiky pitné vody. Že dlouhodobé pití pitné vody z vodárny, může způsobovat rakovinu. A je tam podrobná tabulka látek, které se sice né moc často, ale na hodně místech objevují ve vodě. Jako radon, olovo, rtuť a asi dalších 180 různých nevyslovytelných sloučenin. Takže jak píše autor: voda, vzduch, chemie v jídle apod. není se čemu divit že na rakovinu umírá čím dál více lidí. jediná trochu obrana je příjem velkého množství antioxidantů, které dokáží část škodlivých látek navázat na sebe a vypudit z těla. Ve 30 je každému hej, ale až se dnešní generace 30 dostane na 60 jsem teda zvědav jak to bude vypadat.

0 0
možnosti

mamina2

18. 8. 2011 12:47
Re: PETky

Kde to přesně máte o té vopdě z vodárny na stránkách SZÚ?

Jinak víte, že dřív se ve městech dělaly trubky na vodovodní potrubí z olova?

0 0
možnosti
MP

Martin V2

18. 8. 2011 11:47
A přitom je to tak prosté

Když jste umřel ve spárech medvěda ve třiceti nebo na zánět slepého střeva, chřipku, zápal plic, angínu, tetanus do padesáti, ani nebyl pořádně čas umřít na rakovinu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 166
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2137x
web counter