Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Perspektiva nového roku a nové doby

Perspektivu roku 2014 vidím v otevření mysli nás všech. Je na čase začít využívat vše, co je již dostupné a osvobodit se od všeho, co je dnes již zbytečné a pouze nákladné. Mám na mysli především technologie ale i lásku v našich srdcích. Právě láska k naší planetě a zázrakům, které nabízí každý den v každý okamžik by nás měla vést cestou osvícení a svobody. Dobře, přiznávám, zatím to tak nevypadá. Je ale teprve první únor a začíná druhý měsíc. Využijme číslo 2 jako symbol toho, že nikdo na světě by neměl zůstat sám, nemusíme se soustředit pouze na materiální aspekty života. Na ty se mimochodem soustředíme podle všeho až moc.

auto na vodu je budoucnost, nikoli sen...

Našimi životy hýbou indexy Px, směnné kurzy a deficity. Ani si neuvědomujeme, jak moc ztrácíme tím, když se snažíme pouze získat. Ano, je to sprostý zisk vygenerovaný umělše udržovanou zaostalostí. Měli jsme možnost být energeticky soběstační, ale kam se to zvrtlo? Solární baroni nám zvyšují náklady tak, že firmám se to už ani nevyplácí dotovat a radši jdou jinam. 

Kdyby politika pracovala pro lidi, měla by dnes každá obec, každé město svoji elektrárnu, na kterou stát přispěl a tečka. Dostatečnou odměnou by pak byl vyšší blahobyt společnosti, výsledkem energetický ráj. Co z toho, že jsme solární velmocí když z toho mají zdejší obyvatelé prd?

Dostávám se k tomu, proč by měla být láska prioritou. Především protože s absencí lásky zkončí vše ve chřtánech nenasytných zbohatlíků, kteří milují jedině sebe a moc, kterou si kupují. Nikdy není pozdě na změnu, chce to jen otevřít svoje srdce. Pak se stávají ty nejhorší alternativy nejméně pravděpodobné. Věřme proto všemu, co přichází s nadějí, že je to cesta k lepšímu. I negativní důsledky dnes budou mít zítra pozitivní ozvěnu protože všechno zlé je k něčemu dobré.

Aférá se soláry je dobrá proto, abychom si příště, až se objeví další technologie, dávali pozor. Doufejme tedy i v to, že pan Babiš to myslí dobře a nespojujme všechny zbohatlíky automaticky s něčím zlým, nesuďte lidi za jejich minulost protože to není fér, minulost se nedá změnit. Doufejme v jejich ponaučení a odpouštějme protože bez odpuštění, zdá se, tento svět zanikne.

Co je potřeba řešit je přítomnost, prostá formulka "Tady a teď" a nikoli tačasto používaná "tehdy a co teď?" Z minulosti by se měl člověk ponaučovat, nikoli za ni trpět. Nechme toho očerňování illumináty, kteří mají svou moc hlavně díky obavám, které vzbuzují v lidech co nechápou, že jejich myšlenky znamenají jejich svět. Mysleme na to, že nemají šanci s láskou, která se před námi otevírá.

Je to láska hlavně k nám samotným, která nám umožní povznést priority nad finanční obohacení za každou cenu. Je to otázka dlouhodobější. Je nutné si uvědomit, že staré pijavice jsou zakousnuty hluboko. Je nutné si taky uvědomit, že z kalné vody minulosti, ve které se pijavicím dařilo, jsme se dostali do průzračné vody plné rybyček, které pijavice požírají. 

Cítíme, jak naše planeta volá o pomoc, spousta lidí nazývá např. ropu krví planety. Věřím, že když přestaneme pít matičce Zemi krev, přivine nás zpět k sobě a nebudeme mít pocit, že nás chce zničit. Skepse nikomu dneska nepomůže, je potřeba být optimistou a tak trochu i naivním dítětem. Nemám rád skeptiky, skeptici nikdy s ničím převratným nepřišli a jen si hrají na důležitou součást vědy. často jsou spíše trapní a jejich bludné balvany kolikrát vypovídají více o nich samotných.

Vše potřebné je již vymyšleno, mělo by být prioritou ověření všech patentů slibujících nezávislost na ropě. Až všechno dostupné ověřímě s tím, že je to nesmyls, pak budu skeptický taky. Do té doby však skepse nemá šanci a já věřím že rok 2014 bude průlomem k lepšímu.

Autor: Radek Čelechovský | sobota 1.2.2014 17:48 | karma článku: 8,00 | přečteno: 1403x
  • Další články autora

Radek Čelechovský

Jakou si zvolíme budoucnost?

Viděli jste někdy filmy z 60. a 70. let, které ukazovaly, jak si lidé představovali život ve 21. století, musíme se často pousmát. Je smutnou ironií, že nic z těch skvělých věcí jako lety do vesmíru pro obyčejné lidi, revoluční zdroje elektrické energie a technologie využívající vodíku, elektromobily atd. se neujalo. Místo toho tady máme samé čipy na sledování pohybu, hračky v podobě mobilů, u nichž nikdo přesně neví, jak moc nám zasahují do soukromí. Máme tady videoloterijní terminály a nemocnice se špičkovou technologií ale bez funkční medicíny, která je na západě zase jen ohavným byznisem.

15.8.2012 v 21:34 | Karma: 13,83 | Přečteno: 1004x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Agresivní centralizovaná totalitní Amerika čili A.C.T.A.

Vítejte v krásném novém světě, kde je vaše duševní vlastnictví věcí, která ničí lidské životy. Copyrightový průmysl získal s ratifikací ACTA větší pravomoci než má policie. Mohou Vás zcela odstřihnout od vašich příjmů, mohou shromažďovat IP adresy uživatelů a odpojit je od internetu jakmile začnete moc remcat. Kdyby taková opatření přijali před lety, mohli jsme mít úžasný nový svět dávno. Nemusel jsem nic z toho, co najdete na blogu psát a měl bych zajištěné ubytování v některém z úžasných nových zařízení, které jsou tak kulturně pestré a bohaté, že je museli obehnat vysokým napětím, plotem a ostnatým drátem, pochopitelně protože se tu chtějí rekreovat i jiní lidé co nemají peníze. Koupili si písničky v Bontonu a snaží se přelézt plot protože jsou švorc. Mají tam svoje blízké v blahobytu tak si chtějí pujčit ještě na jídlo když už je co poslouchat.

17.4.2012 v 23:48 | Karma: 16,47 | Přečteno: 1026x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Z posypu se osypu a slepicím nasypu

Bojím se, co po aféře s posypovou solí přijde příště. Rtuť v dětské výživě? Úplavice z exotického ovoce nebo nějaká zmutovaná E-coli jako loni se Španělskou okurkou? I letos, zdá se, z nás budou dělat okurky. Ale nebude se nám dobře růst, nebudeme lepší než okurky co jsou v supermarketech - hnusné a plné chemie. Z potravin za tak výhodné ceny se do nás dostane toxických látek víc než dost. K tomu připočítejme všechna ta svinstva co nám padají na hlavu, vedlejší účinky léků, nadužívání antibiotik lidmi a jejich podávání zvířatům spolu s hormony a musí být jasné všem, že je tu něco sakramentsky špatně. To nebudou zdravé dobré okurky...

1.4.2012 v 13:34 | Karma: 13,48 | Přečteno: 858x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Lidem jako Roman Týc soudy neslouží

Umělec, který byl poslán do vězení za projekt s panáčky na přechodu pro chodce, byl propuštěn po měsíci na svobodu. Co dokazuje jeho odsouzení? Ze společnosti se vytrácí smysl pro humor. Mě osobně by takový panáček vůbec nevadil. Představte si skupinku Japonských turistů která se rozesměje pokaždé, když jí blikne zelená stejně jako červená. Divím se, že na tohle nikdo nepomyslel. Mohli jsme z toho vytěžit, stát se po neblahé pověsti kapesních zlodějů národem recesistů, a jestli to někoho pohoršuje, tak by se nad sebou měl zamyslet.

25.3.2012 v 10:12 | Karma: 24,93 | Přečteno: 1341x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Čemu prospěla střelba ve Francii

Už je to tady zase, tzv. osamělý vlk s muslimskou vírou se jednoho dne rozhodl, že se pomstí celé té hnusné západní ideologii, vezme zbraň a začne kolem sebe bezhlavě střílet. Jeho plán byl plán úplného blbce, který si něco takového vůbec ani nenaplánoval. Tento idiot se potom zabarikádoval v bytě, kde dělal 30 hodin blbce z policistů. Proč ho odtamtud nevykouřili slzným granátem? V bytě měl snad plynovou masku nebo co? Prezident Szarkozy chtěl toho parchanta živého, ale prý to nešlo, asi tam ten granát nikdo z francouzských elitních týmů nedohodil.

23.3.2012 v 9:30 | Karma: 15,57 | Přečteno: 1354x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Češi chtěli odříznout proruského Ukrajince, zastání našel na Slovensku

30. dubna 2024  20:56

Proruský ukrajinský politik a podnikatel Arťom Marčevskij, kterého česká vláda minulý měsíc...

Měli „rozjasnit každodenní život v boji“. Pávi vyvolali smršť nadávek na Putina

30. dubna 2024  20:55

Vedení zoologické zahrady v ruském Lipecku dostalo podivný nápad se taky nějakým způsobem zapojit...

Chceme osvobodit Haiti, říká šéf gangu. Je na seznamu nejhledanějších lidí FBI

30. dubna 2024  20:16

Stíhá jej haitská policie, je na seznamu deseti nejhledanějších lidí americké FBI a OSN na něj...

Hackeři nabourali web běloruské KGB. Zveřejnili udání a nabídky, i z Česka

30. dubna 2024  20:16

Hackeři sympatizující s opozicí proti autoritářskému režimu běloruského prezidenta Alexandra...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 166
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2140x
web counter