Odměnu? A co takhle vypadnout?

V naší zemi se daří především byrokratům a úředníkům. Stačí si zapnout zprávy. Zde se dovíme, že ministr práce a sociálních věcí má 6 náměstků, kterým byla vyplacena odměna za odvedenou práci v řádu stovek tisíc Kč. Celkem 6 náměsků sí tak přišlo k sumám od 160 do asi 350 tisíc korun. Premiér byl ještě štědřejší a svojí asistentce přidal k platu 60 000 měsíčně odměnu přesahující 600 000.

To je ale peněz v trapu...

Vláda čelí světové finanční krizi. Proto taky přijala reformní balíčky které se budou dotýkat hlavně nás, občanů ČR. My ale nemáne to štěstí abychom dělali někomu náměstka a brali usmolených 70 000 hrubého. Pane premiére, vážení poslanci a poslankyně, vážení náměstci, sekretářky a asistentky poslanců:
Tohle už je vrchol, seberte se a táhněte! Kdo Vám dovolil takhle nezodpovědně rozhazovat když máte ve státě takový bordel? Za co se odměňujete když jste všichni břídilové a zloději?

Arogance, s jakou to pánové ministři novinářům hájili mi vyrazila dech. Prostě si to zasloužili a basta.

Ladislav Větvička k tomu trefně napsal:


"Tuž mily Peťa (Petr Nečas), cosik ti řeknu. Statisice lidi v teto zemi dřu jak koně, aby uživili sebe, babu a děcka, častokrat vic jak dvanact hodin denně, aby zaplatili daně a poplatky, kere furt navyšuje tvoja pseudopravicova vlada. Aby zaplatili najmy a hypoteky a eště každy den měli strach, že přileze exekutor a zebere jim barak, bo kajsik nezaplatili deset korun nedoplatku. Statisice lidi, keři robi a plati tebe a tvoje uřednice, ma vysoke a profesionalni nasazeni a robi aji mimo pracovni dobu. Ale věř mi, neznam nikoho, ale fakt nikoho, kery by dostal jako odměnu celoročni plat."

Přesně! Skoro celý národ dře, skoro všichni, co nedřou hledají místo, kde by dřít mohli, aby za to jednotlivec dostal usmolených pár tisíc. I z toho mála putuje ne zrovna málo do státní kasy, ze které se vyplácejí statisícové odměny v době, kdy nechtějí přidat ani hasičům, učitelům nebo lékařům! To je nehorázná drzost a měli by se všichni stydět a hlavně pakovat protože jestli každý ministr má okolo sebe třeba jen 2 náměstky, zpočítejte si, kolik to musí být za rok? Radši to nechci ani vědět, protože bych se zase musel vstekat. Už ale začíná být jasné, proč furt ten deficit.

Když nás štve politika tím, jak nefunguje a rozkrádá stát, zrušme ji. Kdo říká, že si tu nemůžeme vyrobit vlastní systém, který by korupci neumožňoval, který by rozděloval peníze spravedlivě a za skutečnou nikoli fiktivní práci? USA? Tak pro ty mám tenhle vzkaz: Yes, we can !!

Ano, jsme svobodní a nikdo nemá právo si nás přivlastňovat. Stát, Unie ani žádná aliance nestojí nad přirozenou svobodou člověka. Svoboda není dar z milosti, je to naše právo a než mít tyhle zákonodárce a zástupce tak to sorry, to je lepší se spoléhnout na sebe a blízké okolí, kde znám lidi a mám kontrolu nad tokem peněz. Vědělo by se, že finance šly skutečně tam, kam mají téct tj. tam, kde to pozitivně ovlivní naše životy.

Já vím, je to naivní, ale to je i myslet si, že se staré známé firmy ODS, ČSSD, TOP09 atd. polepší a začnou s úsporami u sebe. Jistě, peníze nejsou všechno, ale všechno ovlivňují a hlavně mění lidi. Lidi se pomalu stávají s balíkem peněz necitliví k tomu, jaké panují poměry ve společnosti. Jak pak může člověk který nezažil sociální šedou zónu existence navrhovat a schvalovat zákony k této skupině se vstahující?

To nejde, a nejde ani sedět a čekat, že vše bude najednou ok a všichni se polepší. Prd! Polepšíme si jedině v případě, že se zbavíme politiků. Iluzi o dobrých a špatných , pravých a levých  politických stranách jim už žrát nebudu. A co vy? Necháte se dál beztrestně okrádat nebo přijmete díl spoluzodpovědnosti a začnete si vládnout sami?

Autor: Radek Čelechovský | neděle 22.1.2012 2:50 | karma článku: 33,62 | přečteno: 1864x