Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

hekp

16. 10. 2011 23:08
odkaz

Hoďte odkaz nebo elektro schéma, já si to postavím. Přebytek budu akumulovat v batenzátoru, děkuji.

0 0
možnosti
P

pavel.61.

16. 10. 2011 22:23
zničeho vyrobit něco! toby bylo něco, zatím to jde

jen obráceně a to za bohatého přispění techicky ambiciozních humanistů a "ekologů"

0 0
možnosti
VH

Stará kára

16. 10. 2011 16:04
Jen tak do vědců

Oni taky nevěří, že když předám dvěma černochům 5 dvoutisícovek, oni do zítřka vyrobí desetkrát tolik.

Zeptejte se těch, kteří (obdobně jako vy) věří každé blbosti a těch deset tisíc jim dali. Ani se nezeptali, proč že nevyrábí ty peníze pro sebe. tejně jako vy se neptáte, proč pan vynálezce nezpeněží alespoň ty tři kW. Byla by to 26,3 MWh ročně v hodnotě cca 33 tis. Kč.  Kdyby takových hejblat udělal stovku .......

0 0
možnosti
P

petr.n_22

16. 10. 2011 16:55
Re: Jen tak do vědců

A to je také nejlepší důkaz, že nic takového ve zkutečnosti není. Protože dřív nebo později by to nějaká větší společnost použila pro praktické převzetí trhu.

0 0
možnosti
JK

Jan Kraus

16. 10. 2011 15:09
Technické možnosti

Carnotův cyklus voda - pára - voda sice není nejlepší prostředek pro výrobu elektřiny (viz tepelná účinnost elektráren do 45 %), ale není znám technicky použitelný jiný způsob výroby elektřiny, snad vyjma palivových článů, ke kterým ale potřebujeme vodík, vyrobený nejlépe elektrolýzou vody ...

Nechci tvrdit, že jádro je uděláno nejlépe, jak může (osobně bych raději všude viděl kanadské těžkovodní reaktory pracující s přírodním palivem), ale je nejlevnější a především se člověk stará o vzniklé splodiny. A ty větrné hrůzy? Kolik energie se spotřebuje, aby ji bylo možno postavit? A budeme svítit, když vítr zrovna nevane? A sluneční hrůzy? Zkuste ty články poctivě recyklovat a zjistíte, že výroba a recylace materiálu by stála zhruba stejnou energii, kolik ten článek vyrobil (dnes se počítá s tím, že se to doveze do Číny a tam to rozemelou a hodí do řeky).

Třeba se jednou dočkáme praktického využití jaderné fůze ...

1 0
možnosti
P

petr.n_22

16. 10. 2011 14:08
Je docela zábavné

když ekologista mluví o energetice.

Oni si obecně myslí, že v JE hoří (asi plamenem ;-D) uran, a ohřívá vodu. Fakticky ale energie pochází z přeměny hmoty na enerii. To, že většina vzniklé energie je v podobě tepla, a nejčastějším (ale ne jediným) médiem je voda, je věc vedlejší.

Že nejsou investice ? Další lež. 200mld euro do ITERu je co ?

Představa strojů, čerpejících energii z "ničeho", s tím, že zaručeně fungují, ale nikdo neví jak.....a k tomu pár neprůkazných videí typu black box a 2 ampérmetry. Znám hodně lidí, kteří se snažili na základě různě obskurních návodů něco takového postavil, ale nikomu to nefungoval. Proč asi.

Wardencliff patent je veřejně přístupný, nic vám nebrání si přečíst, o co se snažil. Chudák, ten se z takových jako vy musí obracet v hrobě.

0 0
možnosti
V

villík

16. 10. 2011 13:42
Koukám, že Vy si tu otázku pokládat nemusíte.

Pokud by existovalo odděleně technické IQ, pak jste na úrovni prvňáka (možná).

Pokud vlastníte elekromobil, který dobíjíte ze separované  fotovoltaiky na střeše Vašeho domu, odpustím Vám!

0 0
možnosti
N

NewDorianGray

16. 10. 2011 13:39
Autorovi se zase povedlo v nestřeženém okamžiku

mezi podáváním léků proniknout na sesternu a zasednout k počítači. ;-D Modul nulového bodu, známý též jako ZPM? Vedení nemocnice zaplatilo pro pacienty kanál Syfy, vy jste právě dokoukal Hvězdnou bránu, tak máte roupy, co?:-)

0 0
možnosti
PDC

Pierre de Croissant

16. 10. 2011 13:26
Zbytečné obavy

Nedostatek ropy byl již vyřešen dávno.

Sodovké autíčko funguje spolehlivě a ekologicky.

0 0
možnosti
P

pavel.61.

16. 10. 2011 13:08
to je naprosto šílené!

Začínám chápat humanisty a "ekology" kde berou tu drzost vnucovat nám zelené kocepce energetiky. Na střední škole chyběla fyzika, že?

0 0
možnosti
VN

Amoniak II

16. 10. 2011 13:18
Re: to je naprosto šílené!

A někteří jsou ještě na tyhle děsivé mezery ve vzdělání snad i hrdí.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

16. 10. 2011 13:01
Tesla

To že jde energii ve formě EM vlnění posílat vzduchem (i vakuem) přes iterferenci dvou a více vln ví prakticky každý. A nikdo nepochybuje o tom že to Tesla dokázal- problém je v šílených ztrátách. (dnes se to zkouší s mikrovlnami které jsou na tom poměrně lépe ale pořád na drát nemají) Posílání energie zemí tehdy zajistilo hodně pečených králíků. (Lokální fauně to značně neprospívá).

Takže Tesla by to neudělal zadarmo, naopak bylo to sakra drahé.

"Zdroje" energie o kterých mluvíte- jediné co má trochu smysl na funkčnost by byla ta "zero point energy" z fluktuací vakua... ale ta rozhodně není zadarmo- za prvé potřebujete ve vakuu vlnění a neutrina (a drasticky zvýšit pravděpodobnost interakcí pomocí nějakého pole- principiálně to nemožné není) a výsledek byl že by ste z izolované oblasti vakuua sice vytáhl energii ale měl by ste tam ohromný dluh ve formě značně nepříjemných částic (a spíš dost nepříjemné radiace)

(Jeden díl Stargate Atlantis to hezky popsal)

0 0
možnosti
N

NewDorianGray

16. 10. 2011 13:42
Re: Tesla

Myslíte ten díl, kde Rodney McKay čerpá energii vakua z paralelního vesmíru a přenese tím problém se vznikem exotických částic tam? ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 166
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2137x
web counter