Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Dočkáme se skutečné demokracie?

Slovo demokracie pochází z řečtiny a je složeninou slov Démos - lid a Kratia - vláda. Doslovně se tedy dá význam slova přeložit jako vláda lidu. Omlouvám se všem, co v demokracii skutečně věří, ale měli by se probudit z té iluze. Žádná demokracie u nás ani v EU není. Nebo snad máte pocit, že držíte svoje osudy ve svých rukou? Pak patříte k těm deseti procentům lidí žijícím na úkor zbylých devadesáti procent, no fuj.

Smutná pravda, i hlasy si lze koupit...

Osud lidstva je předem sepsaným scénářem ve stylu Hollywoodu ovšem se smutným koncem. Na konci filmu bývá americký hrdina, co zachrání svět a v realitě to může být americký hrdina, třeba Barrack Obama, který to už přece v zahraniční politice pohnojil na kopec. Doma i ve světě působí právě americká politika hodně zlého. Připomeňme si nedávné protesty kvůli americkému protipirátskému zákonu ACTA, jehož ratifikaci naše země díky bohu pozastavila. Podle jeho odpůrců umožňuje právě tento zákon vypínat nepohodlné weby a zatýkat jejich majitele tak, jako tomu bylo v případě Megaupload. Zásluhu na tom mají i Anonymous, za což jim děkuji.

To, že tento zákon vzešel z dílny svobodné Ameriky, nikoho už ani tak moc nepřekvapuje. Tedy alespoň mě ne, protože dění za velkou louží už delší dobu pozoruji. O události v USA se má cenu zajímat už proto, že bezprostředně ovlivňují dění celosvětové. A když je bordel v Americe, je tím pádem i ve světě. I proto máme bordel taky u nás. Nechali jsme si po revoluci namluvit,  že Amerika je zemí svobody a její systém řízení založený na tržním kapitalismu je ten pravý a jediný správný na světě. Mysleli jsme si to až do chvíle, kdy začalo vycházet na povrch pozadí amerických vojenských operací a povedlo se odhalit mnoho zásadních lží americké vlády. Samozřejmě k tomu přispěl taky fakt, že za krizi mohou americké podvody a netransparentní pravidla na finančním trhu.

Hnutí ocuppy Wall Street díky tomu podporují lidi v celých USA a není to jenom akce New Yorku. Američtí lidé jsou zděšeni z toho, co se dovídají každý den a protesty tak neberou konce. Už dávno nejde o protesty proti finančníkům z Wall Street, jde o protesty proti současnému systému jako celku, o protesty proti agresivní politice Barracka Obamy, o protesty proti snahám o omezení demokracie v zájmu elitních skupin, které krizi naplánovaly a podle některých teorií to má být teprve začátek na jehož konci bude globální supervelmoc řízená Amerikou.

Už Otec George Bushe mladšího mluvil ve svém úřadě o novém světovém řádu. Mluvil o tom, že dnes více než kdy jindy je možnost vybudovat globální superstát, kde bude vládnout pořádek, jednotný názor a na vše bude dohlížet hrstka lidí. Že se USA o něco takového ve světě snaží je evidentní a neměli bychom jejich vojenskou agresi podporovat. No a když pátráme dál a zjistíme, že zmiňovaný Jirka Buš junior je členem Sculp & Bones (Lebky a hnáty), což je okultistická sekta, nezbývá než konstatovat, že to je hrstka zmagořených lidí, co se chystá vzít za každou cenu do rukou otěže celého světa.

Žádné plány nevychází bez komplikací. Nevychází jim to protože lidi přestávají být tak slepí. Možná k tomu člověka přivede životní situace, která ho často nutí zamyslet se nad tím, kde se stala chyba. Je spousta takových, co nenajdou žádné pochybení a přesto na současnou krizi doplatili a nyní jsou nezaměstnaní. Ti mají legitimní nárok dožadovat se vysvětlení, což taky dělají a protestují. Díky internetu je globální vědomí synchronizováno prakticky rychlostí světla, což je faktor, se kterým se při sepisování plánů na nový světový řád v takové míře asi nepočítalo. Možná že za snahou ovládat internet stojí právě tohle, kdoví...

Spousta lidí říká, že lidské vědomí se posouvá na vyšší hladinu a člověk má někdy pocit, jako by se probouzel ze špatného snu. Roste počet těch, co věří že existuje něco víc neř jen materiální hladina, než je svět, který si lze ověřit našimi smysly. Já vím, kolik lidí se toho chytne a bude si dělat srandu, ale jsou to pouze hloupé řeči lidí žijících v betonové kleci. Kdykoli budu chtít, najdu důkazů o tom, že bůh je ve všem spoustu. Vše, co pochází z přírody je dokonalé. To dobré, co člověk dokáže vyrobit vždy v něčem kopíruje naši matku přírodu. A dokonalost je dílem boha, to člověk nedokáže.

Jsme jen zaslepení lidé ale to neznamená, že se nemusíme ničemu poklonit, ba právě naopak. Neměli bychom po něčem tak vzácném, jako je život, dupat a neměli bychom planetu tak drancovat. Tolik objevů, které leží zamknuty v trezorech mocných lidí, by pomohlo osvobodit nás od nutnosti chovat se ke zdrojům této planety tak surově. Jsme sami proti sobě a kálíme si tam, kde jíme, což nikdy není dobré ani pro vyměšování ani pro hygienu stolování. V zimě se dusíme ve smogu a ještě se tomu divíme, když ve 21. století topíme v kamnech jako naše prapraprapraprababičky. Co je levné, je i dobré neplatí a ať mi nikdo neříká, že s kusem dřeva do kamen neletí i sáček, malá petka, velká petka nebo velká petka nacpaná vyjetým olejem a pilinami (tzv Ostravská raketa). Jasně, je to sranda, hlavně že je teplo, že jo lidi? Lituji ale z takových hovad je mi zle...

Jestli se domníváte, že současný systém je udržitelný, tak mi řekněte, jak a co je předpokladem úspěchu. Je udržitelný tak, že budou ještě děti našich dětí platit současné dluhy a celou tu dobu se budou dělat dluhy nové? Jistě že není, ale všichni to souhlasně tvrdí a tváří se, jako by se nic nedělo. Pro politiky se nic neděje a dít nebude, politici si svou budoucnost už zajistili, ale co my? To zase máme ostrouhat mrkvičku, držet hubu a prosit o špatně placenou práci? Neměli by být bez práce spíše naši politici?

Autor: Radek Čelechovský | neděle 12.2.2012 2:56 | karma článku: 38,61 | přečteno: 4555x
  • Další články autora

Radek Čelechovský

Korona aneb nástroj, jak nás obrat

Nestačím se divit, co se kolem děje v souvislosti s koronavirem. Klíčovým tématem je očkování, proočkovanost a podmínky cest do zahraničí. Koronavirus a jeho PR jedou na plné pecky.

16.7.2021 v 7:00 | Karma: 17,53 | Přečteno: 426x | Diskuse| Ekonomika

Radek Čelechovský

Situace na Ukrajině a na divokém západě

Zdá se mi, že celá Amerika spolu s EU chtějí pro Ukrajinu řešení, které se ovšem samotným ukrajincům moc nezamlouvá. Ukrajinci vědí mnohem přesněji, že nechtějí být součástí uskupení, ve kterém vždycky zastávali pozici levné pracovní síly a kriminálníků. Jak je všeobecně známo, kriminalitu vytváří samotný systém, ve kterém žijeme a je to tedy projev systémové chyby. Ono je ale takových chyb mnohem více, které dohromady produkují napětí ve společnosti a zdánlivě bezvýchodnou situaci.

10.4.2014 v 13:45 | Karma: 23,71 | Přečteno: 3810x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Proč je válka standardem a krize realitou?

Život je to jediné, co ve skutečnosti na světě máme. Umí být nesnesitelný a těžký, což taky pro mnoho lidí dnes bohužel i je. Český národ to v minulosti nikdy neměl moc snadné a asi proto se tato tíha bytí přenáší jako nechtěné dědictví i do života lidí. Česko je srdcem Evropy a bývaly doby, kdy jsme na to mohli být hrdí. Dnes jsme vhodní jako místo pro rozmístění raket NATO, pro Americký radar, ani na jedno z toho ale časem hrdí nebudeme. Nesmíme podlehnout tlaku, naopak bychom se měli ztotožnit s principy, jaké prosazují humanisté a velikáni našich dějin. Tito lidé v Česko a jeho sílu skutečně věřili. Přitom ale musíme oddělit zrno od plev, abychom se nedopustili stejných chyb, jako porevoluční naivita mající za následek rozkradení republiky. Musíme se zaměřit na samotnou esenci svobody, pravdy a míru, která se topí v propagovaném světonázoru.

13.3.2014 v 20:36 | Karma: 18,17 | Přečteno: 768x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Problémy které nás ničí

Svět je na konci se silami a s možnostmi, jak jej dále vést tímto sebevražedným směrem a všichni víme, co mám na mysli. Je toho tolik, že si každý snadno doplní pár důvodů, proč si myslet, že situace je vážná. Mnozí mají pocit, že jedna epocha je u svého konce a že je na čase zúčtovat. Účtovat ve světě, který utopil sám sebe v dluzích, je o to těžší, o kolik vyšší dluhy jsou, bohužel ale ty největší dluhy penězi nevyčíslíme.

11.3.2014 v 9:02 | Karma: 19,12 | Přečteno: 641x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Co mi vadí na celém tom divadle jménem Ukrajinská krize.

Kyjevské odtržení od Ukrainy se nakonec vyhrocuje čím dál víc a USA si libují v dobře natrénované přípravě na válku, rozjíždí mediální dezinformační kampaň. Zda to válkou skončí, to je na každém z nás. Pravdou je že mezi námi nežije dostatek pamětníků války. Ti by se tak klidně na svět rozhodně nedívali, jsme ukolébaní. To co naši rodiče považovali za otravné vyprávění o chudých časech, je pro nás natolik vzdálené, že si představujeme celou věc dočista jinak. Jako bychom si chtěli zase hrát se sirkama na slamníku.

6.3.2014 v 15:50 | Karma: 34,14 | Přečteno: 6730x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

SPOLU paroduje heslo ANO a spojuje ho s Ruskem, premiér Fiala to hájí

2. května 2024  10:56,  aktualizováno  17:53

V kampani před volbami do Evropského parlamentu vsadila koalice SPOLU i na antikampaň. Na sociální...

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  17:45

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Kalifornská policie vtrhla na univerzitu, pozatýkala propalestinské studenty

2. května 2024  8:11,  aktualizováno  17:41

Na Kalifornské univerzitě v Los Angeles (UCLA) se v noci na středu střetli proizraelští a...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  17:35

Přímý přenos Poslanci začali projednávat úpravu zákoníku práce. Stínový ministr práce a sociálních věcí Aleš...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 166
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2140x
web counter