Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

bruselátor

22. 3. 2011 17:31
koukám,

jací jedinci zde píší blogy. Nic nevím, ale musím se vyjádřit.Rv

0 0
možnosti
AP

svatapravda

21. 3. 2011 16:54
Fušikama (??)

Temelín=oltcit, Fukušima (podle autora Fušikama)=luxusní sedan?

Snad jen tolik, že Fukušima byla dostavěna počákem 70. let, Temelín počátkem 90.

Víc jsem nečetl ani číst nebudu Rv

0 0
možnosti
MK

Wikan

21. 3. 2011 16:46
Statisíce mrtvých

Kde autor sebral, že jsou v Japonsku statisíce mrtvých?

0 0
možnosti
JC

chalupňák

21. 3. 2011 16:56
Re: Statisíce mrtvých

...asi si to spetl s Haiti...to byla podle mne nejhorší přírodní katastrofa v novodobé historii...a další taková nastane za 20 let, až budeme muset za naše peníze nechat likvidovat solární pole, ke kterým se většinou zahraniční majitelé nebudou mít... :-);-D

0 0
možnosti
OH

Lanolin

21. 3. 2011 16:45
říká vám něco Utopie?

západní civilizace a vůbec kapitalismus je založen na maximalizaci spotřeby. Pradědečkovy boty mohl zdědit a nosit i jeho syn (nemluvě o nábytku na generace), dnes někteří nedokáží vydržet s jedním typem mobilu ani jeden rok. A systém nás tlačí stále k větší spotřebě, buď věc sama tak dlouho nevydrží a servis je drabý (viz boty, kdo vám vyrobí kvalitní na léta a kdo vám je levně podrazí), nebo jste tlačen okolím - reklama, spolužáci, kolegové - pro ně jste out.

0 0
možnosti
P

pavel.61.

21. 3. 2011 17:03
Re: říká vám něco Utopie?

... no ony ty boty vydrželi dvě generace ale malovýroba za to chtěla půl měsíční plat. Ne každý si koupí boty za 5000Kč aby je mohl nosit jeho vnuk

0 0
možnosti
VM

vena.m

21. 3. 2011 16:43
Ehhh ... co na to říct ...

článek jsem jen prolítl očima a jen snůška jednotlivých pojmů na mě udělala takový dojem, že jsem dále číst nemohl ... ano, máte pravdu, že je JE nebezpečná, ael většina chemiček (třeba i rakouských za našimi humny) jsou nebezpečné ještě víc ...

Prostě bez jádra to dnes nejde .. a ač jsem příznivcem konspiračních teorií, nevěřím, že je možné vyrábět "volnou" energii, či UFO či tak ... prostě dneska se tato technologie nedá utajit!!!! Takže jedinĚ JÁDRO. Lidé se bohužel omezit ve spotřebě nenechají a z obnovitelných zdrojů ji nenahradíme !!!

0 0
možnosti
GF

designer79

21. 3. 2011 16:34
Radek Čelechovský jako obří rychlopíšící nemyslící neználek

"Radek Čelechovský jako obří rychlopíšící nemyslící neználek". , citu ji Vás: "Kdyby jsme analogicky převedli Fušikamskou elektrárnu na auto, byl by to luxusní sedan za 2 miliony. Temelín by vedle něj vypadal jako bouraný oltcit." - pokud vás Vaše vzdělání neomezuje na pouhé sčítání žab přejetých na silnici a jste schopen zjistit si základní elementární principy jaderných elektráren zejména typů reaktorů, nemůžete nikdy napsat takovouhle pitomost - jak vůbec můžete srovnávat varný jednookruhový reaktor použitý v JE Fukušima1  - s bezpečným tlakovodním dvouokruhovým reaktorem VVER, který je instalován v českých jaderných elektrárnách?! Ano protože o tom zhola nic nevíte a váš intelekt vám umožnil ve vašem věku poznání, že cituji: "Atomová elektrárna jako obří rychlovarná konvice" a vše co obsahuje slovo reaktor je pro vás nebezpečné a věcí, která může bouchnout :-D jj, jste opravdu k smíchu.

0 0
možnosti

racek007

29. 3. 2011 2:43
Re: Radek Čelechovský jako obří rychlopíšící nemyslící neználek

\Ty blbečku, reaktor je reaktor a vodu ohřívá pokaždé. Jdi se bodnout i se svou znalostí typů reaktorů, to je v tomto případě jedno.Pára je to co otáčí turbínou, takže jdi někam, ty znalče

0 0
možnosti
Z

zabcensora

21. 3. 2011 16:33
.. prosim Te posli to priste nekomu k odborne korekture

.. jinak delas dobre veci medvedi sluzbu...:-/

0 0
možnosti
P

pavel.61.

21. 3. 2011 17:06
Re: .. prosim Te posli to priste nekomu k odborne korekture

co je ta dobrá věc? Nějak mi to nezapálilo. (že by někdo utajil 100let geniální myšlenku to je nepravděpodobné)

0 0
možnosti
J

josefm

21. 3. 2011 16:28
Japonská katastrofa ukázala

jakou tendenci bude mit vývoj počasí.

Hele, Čelechovskej, von tam přece vůbec nebyl! Teda máma kdysi o tom psala, ale ten pes pocházel z útulku! A těch hrušek, co tam loni bylo. No a pak to přišlo, tma a tma.

Nenacházíš v té snůšce nesmyslů, Čelechovskej, nějakou podobnost? (mimochodem si přečti, jakej je rozdíl mezi počasím a podnebím).

0 0
možnosti

racek007

29. 3. 2011 2:48
Re: Japonská katastrofa ukázala

;-D;-D;-DJosefe, ty boží hovado, když článku nerozumíš, neznamená to, že nedává smysl. slovník do ruky a louskni to znovu

0 0
možnosti
KR

Králík Roger

21. 3. 2011 15:48
Pane autore, Váš článek je snůška blbých keců, jinak

se to nazvat nedá. Na otázku, proč se nevyplatí elektrompbil bych Vám dokázal s výpočty odpovědět už ve svých 12 letech a to je hodně dávno. Od té doby se sice objevily nové typy akumulátorů, ty ale prostě pořád nejsou tak dokonalé, aby byl elektromobil konkurenceschopný.

Mimochodem, jak byste vyráběl potřebnou elektřinu, já vím, že Robur Dobyvatel ji v posledních románech Julese Verna získával "ze vzduchu," ale toto tvrzení lze přijmout jen v rámci scifi.

Jste schopen např. vypočítat hmotnost akumulátoru, který by zajistil elektromobilu dojezd, jaký má Škoda Fabia s plnou nádrží? Mě to tenkrát pro olověný akumulátor vyšlo dost katastrofálně.

0 0
možnosti

racek007

29. 3. 2011 2:50
Re: Pane autore, Váš článek je snůška blbých keců, jinak

ignoranti počítají proč ne, vynálezci hledají, jak ano. Pokud jsi s cenou benzínu smířený, spočítej si někdy, kolik tě to stojí

0 0
možnosti
OB

Kaminski

21. 3. 2011 15:34
Žvásty

Říká se: Kdo to umí, ten to dělá, kdo to neumí ten to učí, kdo to neumí učit ten to řídí. Autor se asi rozhodl zařadit další: Kdo o tom neví ani trochu, ten o tom napíše blog. 8-oKdyž o něčem vůbec nic nevím , tak o tom mlčím. Připadá mi jako velká hloupost psát o něčem čemu nerozumím. Příště aspoň trošku zjistit nějaké objektivní informace. A od protijaderných organizací fakt objektivní informace nejsou.

0 0
možnosti