Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

echo.3.

21. 6. 2011 22:21
Toto tema je treba obcas aktualizovat

:o)

Verejnost to potrebuje.

0 0
možnosti
DK

Fonon

7. 6. 2011 10:02
co je nejlepší na otravě methanolem?

antidotum (kolegové chemici, lékaři porozumí:-))

0 0
možnosti

racek007

6. 6. 2011 23:27
dobrý bože

Sice jsem udělal pár chyb , to přiznávám, ale informace jsou pravdivé, tak si je najděte sami. Jo ale vy neumíte ani jazyk, tak musím použít překlad dostupný na netu. . účelem blogu je psát něco s osobním zaujetím, můj pohled na problém a vy jako čtenáři se s tím můžete nebo nemusíte ztotožnit. Nikdy bych nepsal na blog něco, co bych nepovažoval za pravdivé a pokud chcete vy,NULY, kritizovat, tak předhoďte v diskusi taky svůj blog, aby bylo co srovnávat, tak kdo?

Děsí mě míra lidské ignorance, která panuje. To ta vaše ignorance a pohodlí vás zničí. Vy totiž věříte víc vládě, jste jenom takové laboratorní myši,co věří každé oficiálně prohlášené píp.ovině, děláte, žerete, pijete, používáte s důvěrou všechno, co vám hodí. Pravda je, že na pořadu dne je deratizace, a vy dál s důvěrou běháte v zaběhlých kolečkách.

Možná kdyby nebyl svět plný idiotů, bylo by lépe, neb blbost tu kvete!!!:-P

0 0
možnosti
PM

G3000

7. 6. 2011 0:14
Re: dobrý bože

Obsahuje tedy molekula aspartamu methanol?Tvrzení, že methanol je strukturální součástí aspartamu, je holým nesmyslem. Pokud to někdo tvrdí, je nutno pochybovat o jeho znalostech chemie nebo má toto tvrzení záměrně vyvolat ve čtenářích obavy z nebezpečnosti aspartamu. Pravda je taková, že součástí aspartamu je methylester, což je z hlediska chemického názvosloví i chemických vlastností úplně něco jiného.

Methylester není metylalkohol - chlape, proberte se!

Aspartam se ve skutečnosti skládá ze dvou aminokyselin (je to dipeptid), a to z kyseliny asparagové a fenylalaninu právě ve formě methylesteru (to je kovalentní  chemická vazba stejně jako například u cukru, jiný typ vazby je například iontová, to je zase kuchyňská sůl).

0 0
možnosti
PM

G3000

6. 6. 2011 22:48
Aspartam

Autor opsal nesmysly posílané po internetu řadu let - divím se, že to někoho stále baví, stejně jako nesmysly o éčkách. Osobně používám aspartam ve výrobcích více jak 10 let. Zde normální info o aspartamu http://galenus.cz/aditiva-aspartam.php  Jinak jsem dělal s pár lidma takový pokus - osladil jsem vodu cukrem a aspartamem - nikdo nepoznal rozdíl.         

0 0
možnosti
PU

Pulp Fiction

7. 6. 2011 10:10
Re: Aspartam

Tak vodu s aspartamem pozná v mém okolí každý. Má specifickou chuť. Také limonády slazené aspartamem jsou okamžitě rozeznatelné.

0 0
možnosti
_

_profesor_

6. 6. 2011 22:40
Velmi neprofesionální článek

Jak už někteří v diskuzi poznamenali, nejen, že problému nerozumíte, ani jste se neobtěžoval nastudovat základní informace. Připomínáte mi trochu fanatické ekology, kteří také energetice nerozumí, ale ví, že všechno je špatně.

0 0
možnosti
JJ

jiri-j

6. 6. 2011 23:10
Re: Velmi neprofesionální článek

doplním vás:

... fanatické ekology, kteří nerozumí energetice ani ekologii, ale ví, že všechno je špatně.

0 0
možnosti
PP

echo.3.

6. 6. 2011 22:37
Autor je sice laik

a v textu vyvodil některé chybné dedukce a pojmy, nic to ovšem nemění na faktu, že Aspartam je z jistého pohledu dryák, který v potravinovém řetězci je zcela nepřirozenou látkou, která ku zdraví nepřispívá v žádném případě, ba naopak. Aspartam se cpe nejen do sirupů,  limonád (nápoje Leit), do marmelád a výrobků DIA, ale také do rozpustných vitaminových tablet a doplňkových přípravků.

Kdy a za jakých podmínek byl v určitých letech "schvalován" pro hromadnou výrobu a využití v potravinářském průmyslu jako sladidlo, se dá z některých pramenů vyčíst. Celkově se o vedlejších, negativních účincích záměrně moc nepíše, jako by to bylo nějaké podivné tabu. Někomu se to prostě nehodí do krámu, mnohamiliardové zisky výrobců a producentů jsou důležitější.

        :o((

Já i moje rodina již dávno výrobky s Aspartamem zásadně nekupujeme a nekonzumujeme!!! 

Není nad klasický cukřík, co na to říkáte, lidičky?

0 0
možnosti
L

lesicatko

6. 6. 2011 23:09
Re: Autor je sice laik

Praveže aspartam bol ostro sledovaný, no ale ak mate s ním problém, tak samozrejme netreba ho konzumovať. Len...tak isto ostro sledované sladidlo bolo HFCS , kde za tou fruktozou videli Američania dôvod svojej obezity - aby to po čase vyvrátili...

V princípe ano, ten klasický cukrík, ale sa aj hýbať.Zase ak raz za čas bude ten cukrík neklasický, nič sa nestane.

0 0
možnosti
L-OSM

Lobo - obchodník s mozky

6. 6. 2011 22:25
Není na vině právě aspartam?

A nejsou to chemtrails? Nebo hliník? A co kouření? Nebo snad očkování?

0 0
možnosti
JJ

jiri-j

6. 6. 2011 22:33
Re: Není na vině právě aspartam?

Hliník se přece odstěhoval do Humpolce!

0 0
možnosti
JJ

jiri-j

6. 6. 2011 22:24
Neskutečný blábol na N-tou

Začnu pravopisnými chybami: Nepíše se fenilalanin ale fenylalanin, nepíše se kyselina aspartamová ale kyselina asparagová. Dále k faktické stránce problému. V textu ho motáte dohromady s Acesulfamem K - to je úplně jiná látka. Téma samotné není špatné a dalo by se o tom diskutovat, ale ne s vámi. Pokud bych měl hodnotit jako ve škole, tak 5-.

0 0
možnosti
L

lesicatko

6. 6. 2011 22:04
Ten zdroj hovorí za všetko

"Aspartam je obzvlášť smrtelný pro diabetiky. Všichni lékaři vědí, co způsobí diabetikovi metanol. Zjistili jsme, že lékaři věří, že jejich pacienti trpí retinopatií – onemocněním sítnice způsobeným poruchou krevního oběhu. Ale ve skutečnosti je pravou příčinou aspartam. Ten také způsobuje, že hladinu krevního cukru nelze udržet pod kontrolou, pacienti utrpěli akutní ztrátu paměti, případně bezvědomí a smrt."

.

No ja len, že retinopatia bola najčastejšou príčinou oslepnutia u diabetikov dlho pred aspartamom. Ostatok je totalny blud...

0 0
možnosti

mamina2

7. 6. 2011 9:26
Re: Ten zdroj hovorí za všetko

Ona i rakovina tu byla kupodivu před aspartamem;-D

0 0
možnosti
F

Finsternis

6. 6. 2011 21:55
Blaf

Po přečtení Vašeho článku opravdu nevím, zda se mám smát, nebo začít plakat. Tak a) DNA se neskládá z aminokyselin, ale z nukleotidů. Z aminokyselin se skládají bílkoviny, tudíž prakticky vše, na co se podíváte, od masa přes mléko až po soju. Jedná se tedy o zdroj energie a stavební části těla. A kupodivu fenylalaninu i aspatátu přijmete potravou v bílkovinách tolik, že aspartam v potravinách to již nevytrhne. b) Methylalkohol je součástí všech tvrdých alkoholů. Je sice jedovatý, ale toxická dávka se pohybuje u citlivých jedinců až u 4 ml, což je cca 3 g, tedy 3 000 mg, za předpokladu, že jej vypijete na lačno a naráz. Z aspartamu v potravě tak sotva dosáhnete akutní otravy methanolem. Prosím, příště alespoň prostudujte literaturu, než budete psát podobné výplody.

0 0
možnosti
DK

Fonon

7. 6. 2011 10:01
Re: Blaf

podle http://vydavatelstvi.vscht.cz/knihy/uid_isbn-80-7080-548-X/pages-img/090.html je smrtelná dávka pro člověka 20g.

0 0
možnosti
  • Počet článků 166
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2140x
web counter