Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MA

Martin Adámek(adamek.blog.idnes)

10. 10. 2008 13:04
Lidi zase prijdou na to

ze se da vydelat rukama. Je naprosto bezny, ze v kancelari je mensi plat, nez na dilne te same firmy. A lidi na to casem prijdou.

Zasadni problem je v tom, ze se lidem nechce delat. A tady stat ma castecne vinu v tom, ze lidem ukazuje, ze je vyhodne zustat doma a brat davky - ale to je trochu neco jineho, nez problem ucnak x prumka .

Jako mnohem zasadnejsi problem v tyhle oblasti vidim spis devalvaci jednotlvych stupnu vzdelani - kdejakej ucnak dava "maturitu", cimzý vyznam toho slova klesa, protoze normalni maturita tam samozrejme neprobiha a probihat ani nemuze.

0 0
možnosti

anžto

10. 10. 2008 9:40
chyba

je někde jinde - ve společnosti - každý rodič chce pro své dítě prestiž - i když to dítě na vysokou školu nemá, stejně ho raději pošlou na gymnázium....není pravdou, že na učiliště chodí jen blbci, na každém, nebo téměř každém je možnost maturity. A zatímco ten truhlář, či elektrikář něco umí a k tomu mají maturitu, děcko s gymplem je na tom o poznání hůř. Jenže rodiče vidí své děti vždy jako ty nejchytřejší na světě, co to dotáhnou na top managera nebo na doktora. Pak jsou z nich např. obchodní zástupci (rozuměj dealeři):-)  

0 0
možnosti
V

venouš

10. 10. 2008 10:03
Re: chyba

Souhlas! Přece náš Pepíček nepůjde do montérek i když je blbej jako necky! Všichni dělaj  všechno pro to, aby nemuseli dělat! Kdo jednou (a už to bude brzy) bude vytvářet v tomto státě hodnoty, to ví jen Bůh a ODS RvRvRv

0 0
možnosti
JD

pedr64

10. 10. 2008 9:29
myslím, že mimo realitu je autor

středních škol je přehršel a míst v ních nadbytek, takže berou každého. Učit se řemeslu jde jenom ten, kdo má o to řemeslo opravdu zájem a nebo je úplně blbej

0 0
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2557x
Obyčejný občan s obyčejnými zájmy a obyčejnými problémy.

Seznam rubrik