Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TH

Gmurr

6. 8. 2012 16:54
jste si fakt jist

ze lovec sberac byl monogamni? Proc by to delal? Proc, kdyz neexistovala rodina a neexistovalo otcovstvi?

0 0
možnosti
RH

Kruton

6. 8. 2012 12:33
člověk není zvíře

takže argumentovat nějakou přirozeností je dost pochybné. Určitá regulace sexuality patří prostě k civilizaci stejně jako například pravidla stravování, pravidla vyměšování, péče o zdraví nebo ekonomické chování, ani jedno z toho nemá vazbu na nějakou animální přirozenost, ale považujeme je za znak civilizovaného člověka..

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

6. 8. 2012 12:41
Re: člověk není zvíře

Regulace sexuality je jistě civilizačním rysem, ale příčinu bych hledal právě v ekonomických aspektech života v civilizaci. Manželství je do značné míry ekonomický pakt, sex je jen jedna ze součástí dohody.

1 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

6. 8. 2012 12:29
Dodržovat dohody nebo ne? Vyberte si

Ani polygamie se nevyhne nevěrám, nevěra je prostě porušení dohody. Pokud nechcete dohody dodržovat, neuzavírejte je.

-

Dnes vám nic nebrání žít ve faktické polygamii, pokud k tomu seženete partnerky ochotné se na tom dohodnout. Zákon vám akorát zabrání uzavřít paralelní manželství s více než jednou z nich.

1 0
možnosti
H

Hedwik

6. 8. 2012 13:08
Re: Dodržovat dohody nebo ne? Vyberte si

Ono je všechno dánou dobou ve které žijeme, ale také civilizací, náboženstvím atd. funguje zde mnoho funkcí. Ať se budeme dohadovat jestli je zprávné to a nebo ono, ve výsledku ať si dělá každý vše podle svých úvach a svědomí, pokud to nemá následky vážné na zdraví jedince. Znám lidi, kteří dokáží být věrní 50 let a dále, ale také znám pravé opaky. Jak jsem napsal, člověk odpovídá za své činy a odlišuje se právě velikostí mozku a uvažováním, tedy to je myslím dostatek všeho a na ostatních lidech kolem něho je pak, jestli budou chápat a jak se k nadým problémům postaví. Jsme individualisti a souhlasím s názorem na který reaguji.

0 0
možnosti
K

Karotka369

6. 8. 2012 12:05
Jop

karmaR^

0 0
možnosti
H

Hulman_posvatnyCDN

6. 8. 2012 11:15
UF

potřebuji si to narýsovat a vybarvit ;-D KARMA R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1444x
Mam rád chytrý humor a lidi, kteří jsou tvůrčí a nebrání se sebekritice. Mam rád zlaté české ručičky a dobu, kdy český průmysl udával směr.

Seznam rubrik