Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OT

Jednou komunista - navždy komunista.

1 0
možnosti
JK

No, všichni nejsou jako vy. ;-)

1 0
možnosti
Foto

Já nevím, co furt potřebujete od generála Pavla "vysvětlovat"? Vysvětlil už vše nejméně stokrát, a kdo chce, ten už to slyšel, nebo četl, respektive tomu porozuměl. Takže se nabízí tři možnosti - buď jste hluchý, neumíte číst, nebo máte problémy s pochopením řečeného, respektive psaného.

5 3
možnosti
JV

Pak je tu ještě možnost, že Pavel lže ;-)

6 0
možnosti
Foto

Pane Vlasáku. On rozvědčik nebyl. On byl parašutista u jednotky zvláštního určení v Prostějově, která existuje do současnosti a apzří mezi elitu naší armády. Víte co je zajímavé, že si jej jako svého asistenta si jej vzal polistopadový ředitel vojenského zpravodajství, bývalý politický vězeň gen. Radovan Procházka. Úctu Petru Pavlovi zajistil nejen francouzský Válečný kříž, ale především to, čím si toto ocenění vysloužil: podíl na záchraně životů desítek francouzských vojáků na základně Karin. Sám Radovana Procházka byl pevný odpůrce komunistického režimu, byl ostatně dalek toho, aby vynášel apriorní morální soudy nad každým komunistou. Spolu budovali nové Vojenské zpravodajství.

6 3
možnosti
JG

J17i32ř24í 75G76r19o78h

7. 11. 2022 8:55

Pane Kindle než Pavla začnete obhajovat, tak si vyhledejte o co šlo. Byla to příprava pro příslušníky VR na špionážní úkoly pod diplomatickým krytím hlavně v zemích NATO. Proč by měl asi přiděleno krycí jméno a byt?

11 2
možnosti
Foto

Podpora lampasáka rozvědčíka "pravicí" je dokladem absence skutečně pravicové strany u nás. To se ruSSákům podařilo. Babišovi to jen hraje do not, protože spousta z nás nebude mít žaludek na to, aby šla volit v 2. kole mezi STB a rozvědkou.

8 1
možnosti
Foto

Podpora ne lampasáka , ale osoby, která prokázala, že je ochotna za demokracii položit život. Proto od států Evropy a USA obdržel mnoha vyznamení. Komunistům tahle osoba vadí nejvíce. Celý útok na favorita prezidentských voleb začal v Právu, kde šéfuje nechvalně známý komunistický novinář Zdeněk Porybný . To mluví za vše.

6 0
možnosti
JK

Tak jste se právě přidal k té rozjeté negativní kampani a jen přepisujete to, co uvádějí i ostatní. Pavel nesloužil komunistickému režimu, protože se do aktivní služby ani nedostal. Jeho spolužák, na rozdíl od Pavla, kurz nedokončil a docházeli do kurzu spolu 2 roky, po revoluci se už nestýkali. Otázkou je jak velcí kamarádi vlastně byli. Pro mě je svědectví krátkodobého spolužáka žalostně málo na to, aby to podkopalo Pavlovu autoritu a službu, kterou pro svobodné Česko vykonal. Protože zatím víc na něho nikdo nevyhrabal, jeví se mi opakování stále téhož také jako urputná snaha z ničeho vytěžit maximum mediální pozornosti.

9 10
možnosti
Foto

Jak můžete vědět, komu nebo čemu profesionální špion slouží či sloužil? Vždyť to často nevědí ani příslušné služby....

4 1
možnosti
Foto

Petr Pavel byl ke komunistickému režimu zcela loajální a byl mu ochoten sloužit a sloužil mu každý občan tohoto státu. Bez

lojality občanů by se komunismus u moci neudržel. Generál Pavel se aktivně nepodílel na komunistické politické perzekuci a loajalitu vůči nové české demokracii a ochotu za ni riskovat život, výrazným způsobem prokázal.Je jednoduché vynášet apriorní morální soudy nad každým komunistou. I mezi bývalými komunisty mohou být slušní, charakterní a profesně i lidsky cenní lidé. On patří mezi ty, kteří se na stranu svobody a demokracie postavil a vnímal to jako důležitou službu novému demokratickému státu. A také jako službu obecným ideálům lidství, ve které věřil. Jeho jméno v Evropě je pojem v kladném smyslu a jak to dokládají vyznámenání, které za službu demokracii obdržel.

10 1
možnosti
JV

"I mezi bývalými komunisty mohou být slušní, charakterní a profesně i lidsky cenní lidé." Panejo. To jsou kotrmelce.

2 0
možnosti
Foto

"Je to kampaň" to používal ve velkém slovenský exprezident A. Kiska.

3 0
možnosti
JK

No a u nás je v politice osoba, která to používá jako odpověď na všechno, spolu s heslem: "Je to účelovka." Nic složitějšího ho naučit nedokázali.;-)

5 0
možnosti
EH

Začíná se nám tu šířit názor, že Východní blok byl něco jako V4. Spolek, ze kterého jde vystoupit a setrvání je morální selhání občanů ČSR.

Za Maďarsko 56 může asi Orbán a ČSR 68 byl svévolný výlet tankistů.

6 0
možnosti
Foto

J63a51n 76Š95i54k

7. 11. 2022 7:24

Netvrdím, že v řadě věcech nemáte pravdu. Berete to důsledně. Ovšem pokud je to dle Vás takto s tou službou straně a ne zemi bych si dovolil doplnit jednu věc. Každý, kdo v době socialistické žil a netrpěl: tedy nebyl ve vězení, neemigroval, nebyl v padesátých letech popraven, atd.. tomu režimu v menší či větší míře sloužil. Dokonce i ten, kterého vyhodili z vysoké školy. No, ano. Nemohl sice studovat a dělat co chtěl. Ale pokud pracoval v dolech, tak taky sloužil režimu, podílel se na hladkém fungování země...Není tedy ta důslednost a kritika extrémní? Jde totiž o to, že kdo v té době pracoval a žil, by fakticky nemohl vykonávat v dnešní době nic. Nemylte se, to není obhajoba generála Pavla, jen krátká úvaha o morálce a odolnosti. Taková paní Nerudová se v té době narodila, ale nemusela nijak osvědčovat tehdy svou morálku. Dnes tak musíte taky činit, ale je to jednodušší a pohodlnější. Tím vším chci říct: Pokud bych měl brát v úvahu všechny věci, které jste uvedl, musel bych při volbě prezidenta vzít v potaz jako hlavní kritérium datum narození. Hezký den

8 2
možnosti
Foto

A víte, že mne již drive napadl horní věkový limit pro presidentskou kandidaturu maximálně 50 let?

0 0
možnosti
LV

Dovolím si zformulovat několik předpokladů, na jejichž základě jsem dospěl k hypotéze uvedené na jejich konci.

1) Předpokládám, že jste angažovaný volič a že k prezidentským volbám půjdete.

2) Dle Vašeho webu kohonevolit.cz mají voliči vybírat pokud možno silné kandidáty s nadějí dostat se do druhého kola.

3) Takoví kandidáti jsou podle Vašeho webu dva - Petr Pavel a Andrej Babiš.

4) Ve Vašich textech jsem nikde nenašel podobný materiál o Andreji Babišovi

Z uvedeného pro mne vyplývá, že jste voličem Andreje Babiše, byť se snažíte tvářit nesmírně neutrálně.

Ve srovnání s tím, že Andrej Babiš je usvědčený kolaborant s StB, prokazatelný donašeč a režimní prospěchář, uvádíte jen nevýznamné kaňky, byť patrné a viditelné. Ostatně pokud by byl generál Pavel kádrově nepřijatelný, nepůsobil by v nejvyšších strukturách NATO. Jen připomínám, že to nebyl Petr Pavel, kdo byl OLAFem vyšetřován pro nezákonné jednání v souvislosti s evropskými dotacemi. Byl to Andrej Babiš.

Proto Váš text při svém rozhodování zcela jistě nebudu brát v úvahu. Tak, jako Vy můj.

Předpokládám, že toto se zase nebude líbit panu Komarkovi. Hezký den! :-)

15 0
možnosti
Foto

Pane Vitho, spolupracovníci StB byli je spolupráci nuceni, a často dost nevybíravými způsoby. Neměli na vybranou, a to i když třeba nakonec skončili v kotelně. Byli to lidé tzv."z ulice".

Oproti tomu členové StB nebo vojenské rozvědky pracovali dobrovolně, do jejich řad se aktivně hlásili, resp. "chytli příležitost za pačesy", pokud dostali nabídku. S vidinou kariéry se pak důkladně a cíleně školili, aby uspěli. Nezřídka pak vytěžovali ty předchozí, a to i nevybíravými způsoby.

6 0
možnosti
  • Počet článků 5
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 574x
Naše křehká demokracie je ničena populisty a jejich zájmy. Když tomu budeme jen pasivně přihlížet, nepozorovaně se promění v něco jiného. Až si to uvědomíme, bude pozdě.  Proto jsem založil projekt Kohonevolit.cz.

Seznam rubrik