Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PSI

Pavel Skeptik III

2. 2. 2011 18:57
Normálně bych se zůčastnil diskuse

ale po smazání, asi urážlivého příspěvku mi dochází kredit:

Re: Soudruhu Vokurko29.1.2011 10:27To se mýlíte!

Přítel Vokurka v pondělí nastupuje u nás, v Altner Palaci, jako můj zástupce pro vědecké bláboly na netu ;-D

Váš JUDr. MUDr. PUDr. Macura V

To je on!

0 0
možnosti
K

kaktusak

2. 2. 2011 18:27
V Íránu se nic tak hrozného neděje

0 0
možnosti
C

certik_bertik

2. 2. 2011 15:19
to

si myslíte že když byl diktátor Mubarak schválen nejvyšším politbyrem USA tak je to to nejlepší na světě?

0 0
možnosti
R

rafol

2. 2. 2011 14:25
Analogie

Podobne, jako popisujete probihala revoluce i na Kube, nez se jim vymkl Castro z pod kontroly.

0 0
možnosti
ML

Niktor

2. 2. 2011 14:20
Špatná analogie

Egypt Írán nepřipomíná z mnoha důvodů. Například už proto, že Pahlaví byl USA přímo dosazený a nikoli pouze podporovaný. Pak je taky třeba myslet na to, že Pahlaví potlačoval a omezoval i běžné projevy zbožnosti, zatímco v Egyptě se tohle neděje, naopak se společnost v posledních letech výrazně islamizovala, ženy mohou chodit v integrálních závojích, největší náboženskou autoritu v zemi (al-Azhar) má režim pod kontrolou atd. Sunnitský islám si také dosud nevytvořil žádnou klerikální hierarchii, jako to v moderní době udělali ší''ité v Íránu.

Rabování, které tady zdůrazňujete, je navíc při egyptských protestech vedlejším příznakem a ne tím hlavním.

0 0
možnosti
ML

Niktor

2. 2. 2011 14:22
Re: Špatná analogie

A když mluvíte o těch "nadšených reakcích" s jakými je revoluce vítána, tak máte na mysli které? Můžete nahodit nějaké odkazy? Asi každý sledujeme jiné zpravodajství.

0 0
možnosti
JC

Jarcho

2. 2. 2011 14:00
Na svržení iránského krále králů si pamatuji.

Když iránský lid svrhl šáhinšáha Pahlavího, komunistický tisk to asi 2 dny oslavoval jako ránu západním imperialistům, jejichž přisluhovačem měl Pahlaví být. Třetí a čtvrý den mlčeli, ale tuším, že už pátého dne přiznali podivné kroky vůdců revoluce a jejich příklon k fanatickému islamismu. To měsíce to snad vydali i jako oficiální povinnou linii všech států Varšavského paktu, že revolucí v Iránu byl nastolen teokratický stát a to že je sice dobrá rána válečným štváčům z Wall Streetu, ale mezinárodní proletariát to těšit nemůže a proto jim státy světové socialistického soustavy nebudou pomáhat. (Ale ve válce s Irákem jim stejně pomáhali, protože Saddamovi Husajnovi pomáhaly USA.)

0 0
možnosti
AP

Anselm

2. 2. 2011 15:27
Re: Na svržení iránského krále králů si pamatuji.

Jo, a to všechno jenom něco přes rok po té slavné návštěvě císařského páru u nás: čestný titul profesora Karlovy univerzity, symbolický klíč od města Prahy, doprovod čestné letky až na hranice, v novinách všechno na první straně. Holt jednou jsi dole, jednou nahoře, stačilo pár měsíců a už mu u nás zpívali úplně jinak.

0 0
možnosti
VT

Betio

2. 2. 2011 13:56
Ano, tak to dopadne,

Obamovci teď budou podporovat chvilku "demokratické změny" v Egyptě, a pak až jim islám zase ukáže zač je toho loket, budou křičet, že chtějí mír, ale klidně odkopnou Izrael a ten se bude muset bránit sám. Docela zaděláno na třetí světovou válku.

0 0
možnosti
L

lesicatko

2. 2. 2011 13:40
Asi tak

A uvedomuje si to hlavne Izrael...

Má nevypočítateĺného suseda a malú šancu, že Egypt zostane stabilný....

0 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3842x
Blog na iDnes.cz mám už nějakých pár let, ale v poslední době píšu jen tu a tam, když se sejde nápad a trocha času, což nebývá zas tak často.
Zabývám se grafickým designem a tvorbou internetových stránek, rád fotím, kreslím a maluju. Budu rád, když se podíváte na mé internetové portfolio, případně na galerii mé tvorby na deviantArtu. Provozuji web www.angrenost.cz, zabývající se světem J. R. R. Tolkiena, včetně encyklopedie, slovníku, ilustrací, diskusního fóra a dalšího. Jsem autorem webu Promonarchii.cz, která si klade za cíl představit myšlenku monarchie jako zcela moderního systému, který může i v současnosti nabídnout mnoho předností v porovnání s republikou.
Jsem členem politické strany Koruna Česká a občanského sdružení Campamento '99