Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

mašlomcha

20. 11. 2010 0:42
základní přírodní zákony jsou silnější než vůle voličů

Takže dokud voliči nezvolí tak, aby nějaká strana měla víc než ODS a ČSSD dohromady, tak kartel ODS a ČSSD bude v Praze na věčné časy.

Vše v přírodě od té nejjednodušší formy života až po nejsložitější ekonomické formace funguje na principu získat maximum prostředků pro svoji další existenci a přitom vynaložit pokud možno nejméně energie. Peníze to jsou ty prostředky a o ty jde až na prvním místě. To jsou různé funkce ve správních radách atp., kde ať radní socdemák nebo odeesák bez uzardění pobírá odměny v řádu statisíců (prý). Takže dokud budou funkce na radnicích spojené s takovýmito zdroji, tak se vznik podobných koalic dá předem předvídat. Prý Tůma chtěl tomu udělat přítrž a snad stanovit strop na 30.000 Kč na platy radních za členství v těch různých představenstvech a radách. To ovšem přímo vyděsil případné koaliční partnery. Zachovali se v zájmu uchování kartelu moci a jinak se zachovat nemohli. Kapři si přece svůj rybník nevypustí. Potom, že ekonomika není zajímavá. Je a velmi. 

0 0
možnosti

Judge Dredd je o5 tady

21. 10. 2010 14:15
mno

tak doufám, že NSS zruší rozdělení Prahy. nevím jak s volbami, ale nemusejí se opakovat, pouze přiřadit logický klíč vzestupných mandátů podle volebních okrsků a pozit, tedy seřadit zastupitele 1okrsek 1místo, 2 okrsek 1 místo, 3 okrsek 1 místo.......... až na konec. potom přidělit mandáty a je po ptákách.

Jinak bych byl vcelku potom i pro koalici TOP09, SNK-ED, VV a KSČM. Prostě mimo ODS a ČSSD... a vyčistit ten augiášův chlív.

Osobně bych ještě totálně udělal embargo, kdy by ODS a ČSSD neodstala ani jedinou funkci ve výboru ani komisi.

0 0
možnosti

Karel2002

19. 10. 2010 18:50
Nerozumím, co by se změnilo, kdyby to tak ODS neudělala

Co je to za stranu "Koruna Česká"? Vždyť máte tak asi kolem 0,1 procenta. Je to nestydatost tvrdit, že vás někdo poškodil. Pokud byste měli nějaký význam, občané by vám dali přes 10 procent. Stejně byste byli jen takovými podržtaškami pro ODS či TOP09. Nebo vám je líto, že jste se nedostali do žita a nemůžete také krást? Vstupte do ODS a máte to vyřešené. Stejně máte stejný program. V USA je snad nějaká totalita, když defakto existují pouze 2 silné strany???????????

Váš článek byl o ničem.

0 0
možnosti

LenkaW

19. 10. 2010 19:28
Re: Nerozumím, co by se změnilo, kdyby to tak ODS neudělala

To je smutné, že za vším vidíte jenom snahu o osobní prospěch a obohacení. Pokud jste si nevšiml, tak autor píše o Zelených, SNK-ED, VV. To jsou strany, které tím skutečně poškozené byly. O vlastní straně, Koruně České (která je mimochodem o dost sympatičtější) se vůbec nezmiňuje a už vůbec netvrdí, že někdo poškodil jí.

Mně osobně se líbí, když někdo upozorní na nespravedlnost, i když z toho nemá žádný osobní prospěch. Ale někteří lidé to zřejmě nejsou schopni pochopit.:-/

0 0
možnosti

honzahoff

19. 10. 2010 11:55
Poznámka (také jsem na tohle téma psal na blogu)

Máte karmu, účelové dělení volební výstup opravdu poznamenalo, ale v té interpretaci jste přeci jen byl mírně neopatrný.

Čistě poměrné výstupy by sice znemožnily velkou koalici, ale na sestavení vlády bez jedné z těchto stran by to nestačilo. Nějak si totiž nedovedu představit, že by se dokázala dohodnout čtveřice stran TOP 09 - KSČM - SZ/SNK - SZ. To by musely ze svých antikomunistických deklarací slevit 3 strany najednou, což se v ostře sledované Praze nemůže stát. (I když kdysi v Budějovicích koalice ČSSD - KSČM - KDU-ČSL - US-DEU proti vítězné ODS skutečně existovala.)

Ještě poukazujete na možný posun ve výsledcích, ale osobně si myslím, že 2 menší strany by možná přebrali nějaké menší množství voličů TOPce, případně by sami ponechali část svých voličů ještě menším stranám, to znamená, že posun voličstva ve prospěch naznačované alternativní koalice by vůbec nemusel nastat, ba naopak.

 

http://janhoffmann.blog.idnes.cz    

0 0
možnosti

honzahoff

19. 10. 2010 11:56
Re: Poznámka (také jsem na tohle téma psal na blogu)

V té jmenované pomyslné čtyřkoalici nahraďte zkratku SZ na poslední pozici zkratkou VV, aby to bylo správně.

0 0
možnosti

Tregold

19. 10. 2010 10:06
Je otázka co tomu řekne ÚS

Rozdělení Prahy na více obvodů nemá reálné opodstatnění a je zcela účelové. Ačkoliv to zákon povoluje, je to obdobný případ jako v minulém roce zrušený ústavní zákon o předčasných volbách.

Zastupitelstvo Prahy by si příště mohlo vymyslet ne 7 obvodů ale třeba 50sát. Dle mého názoru je zde dokonce více opodstatněné zrušení pražských voleb ÚS než minulé zrušení předčasných voleb.

Uvidíme, zda je ÚS poplatný pouze některým názorům či zda bude rozhodovat konzistentně a volby prohlásí za neplatné.

0 0
možnosti

Martin Šubrt

19. 10. 2010 12:01
Re: Je otázka co tomu řekne ÚS

Ovšem na zrušení voleb může jen a jen vydělat ODS, protože při jejich opakování se už na Béma a spol trošku zapomene. TOP09 nezíská tolik hlasů jako teď a ve výsledku se vykrystalizuje daleko výrazněji pravděpodobná koalice ODS+ČSSD, která si Prahu rozvracet nenechá... Ostatně s tím ODS také počítala. Buď jí tenhle volební systém projde, a když prohraje, tak ne úplně tragicky, nebo neprojde a využije své šance v opakovačce...   

0 0
možnosti

Stanislav Ševeček

19. 10. 2010 7:42
Včera jsem zaslechl,

že na změnu systému a vytvoření více volebních obvodů "pro Prahu" nadává ČSSD, KSČaMor, zelení, fialoví a veřejní, nezávislí na občanech ...

  

Takže ta změna byla skutečně velmi dobrá a zaslouží pochvalu.

  

Kdo by chtěl mít v zastupitelstvu zastoupeny všechny občany "demokraticky", musel by mít "zastupitelstvo" ve velikosti osmsetpadesát tisíc občanů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3842x
Blog na iDnes.cz mám už nějakých pár let, ale v poslední době píšu jen tu a tam, když se sejde nápad a trocha času, což nebývá zas tak často.
Zabývám se grafickým designem a tvorbou internetových stránek, rád fotím, kreslím a maluju. Budu rád, když se podíváte na mé internetové portfolio, případně na galerii mé tvorby na deviantArtu. Provozuji web www.angrenost.cz, zabývající se světem J. R. R. Tolkiena, včetně encyklopedie, slovníku, ilustrací, diskusního fóra a dalšího. Jsem autorem webu Promonarchii.cz, která si klade za cíl představit myšlenku monarchie jako zcela moderního systému, který může i v současnosti nabídnout mnoho předností v porovnání s republikou.
Jsem členem politické strany Koruna Česká a občanského sdružení Campamento '99