Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

Pantau21

12. 9. 2009 12:59
ústava

Věci veřejné mají pravdu, ústava není cár papíru a má se s ní zacházet jako s největčím pilířem právního řádu. Že si politici chtějí změnit ústavu, když se jim to zrovna zlíbí, není prostě v právním státu akceptovatelné;-O

0 0
možnosti
S

simsII

11. 9. 2009 7:43
A to fakt

nikdo z vás diskutujících nevidí, jak těm stávajícím poslancům jde hlavně o korýtka a ne o demokracii? A prezident mne s konečnou platností přesvědčil, že jde o člověka zahleděného jen a jen do vlastní slávy a "moci". Nyní se bude licitovat o posílení pravomoci prezidenta a omezení pravomocí ÚS. Každý křičí, že se vyhodily peníze za dosavadní přípravu voleb a prosím vás kolik nám vyhodili peněz stávající zákonodárci svými rozhodnutími. Co poslední schvalovačka šrotovného a co ČEZ etc. Fakt to nikomu nevadí, že nás ožebračují politické špičky a co ubraly sobě, jaké výhody, když se musí tak šetřit na občanech? Také si odeberou 100% nemocenských, když občan musí být spokojený se 60% a  to by se dalo vypisovat ....

0 0
možnosti
PNH

prdly

11. 9. 2009 7:23
Vysledek v podstate spravny, ale "inicializacni" duvody?

Vysledek, ktery zabranuje svevolne jednorazove uprave ustavy je jiste spravny. Pokud byla stanovena pravidla pro predcasne volby, je treba se do nich vejit a ne je upravovat, vzdy kdyz se nam zlibi, lepe receno, kdyz se to zlibi politikum.

Varujici jsou vsak pohnutky Melcaka ke stiznosti! Ten bezpaterni jedinec bez jakehokoliv mandatu si narokuje koryto na 4 roky! Mandat ma poslanec od voleb do voleb, ne na nejakou urcitou dobu (krome toho, kdyz nekdo ztrati mandat jako pan Melcak, ma jit okamzite z kola ven). Melcak je pro svi.ne nejvetsiho kalibru.

A rovnez jsou na povazenou otazky soudu zabyvajici se politikou - souhlasim s 2. otazkou tombry

0 0
možnosti
MN

lunak

11. 9. 2009 7:35
Re: Vysledek v podstate spravny, ale "inicializacni" duvody?

Melčákovy pohnutky bych nechal stranou. Ostatně, kdyby se sněmovna rozpouštěla danou ústavní cestou o plat by přišel stejně a navíc by se volby mohly klidně konat v termínu - od dubna na to měli politici dost času. Pokud jste dobře poslouchal, tak soud žádné "politické" otázky nedával. To pouze Zaorálek je tak prezentoval. Soudu šlo v otázce na svržení Topolánkovy vlády pouze o zjištění, zda opozice měla připravený scénář na sestavení vlády nové, nebo jí šlo pouze o pád té stávající. Šlo tedy pouze o zjištění od kdy byly předčasné volby hlavním tématem poslanců a kolik času tedy měli na to, aby při dodržení ústavní cesty k rozpuštění sněmovny stihli plánovaný "říjnový termín".

0 0
možnosti
TB

tombry

11. 9. 2009 7:04
otázky

1. Pan Rychetský to rozhodnutí zdůvodňoval tím,že ÚS musí chránit demokratické principy země. Mě by tedy zajímalo, v čem naprosto svobodné demokratické volby ohrožují demokracii v naší zemi?

2. Otázky typu proč ČSSD svrhla vládu a jaký měla plán jsou podle mě naprosto irelevantní a soudci se měli držet jen daného projednávaného zákona a nezahýbat do politiky - to jim vůbec nepřísluší!

0 0
možnosti
J

jirkaknop

11. 9. 2009 7:24
Re: otázky

Ohrožují ji v tom,že mění podstatu voleb. Nevolí se v konkrétním 4 letém období,ale podle přání politiků. A pokud se týká svržení vlády,která potřebu voleb vyvolala,pak ÚS správně poukazoval na fakt,že argumentovat veřejným zájmem mělo být před svržením vlády.

0 0
možnosti
M

maxas

11. 9. 2009 5:09
Demokratická schyzofrenie,

nějakých 13 úředníků, bez  jakéhokoli politického mandátu může zrušit rozhodnutí parlamentu, nařízení prezidenta a způsobit státu škodu údajně ve stovkách milionů. A to ve jménu jakési ústavnosti. Vlastní ústava je něco jako boží zákon sama sebe deklaruje jako nezrušitelnou. Lepší už je jenom ten papež, který se prohlásil za neomylného. Kdo zaplatí způsobenou škodu. A bude za ni někdo veden k odpovědnosti ???  Asi těžko co. Když někdo hájí ústavu tak může nadělat škody po libosti.Občan to zaplatí a hotovo. Jak se nám ta demokracie rozhojnila. Fuj!!

0 0
možnosti
RR

rezjir

11. 9. 2009 4:30
A to vám fakt nevádí,

že poslanci od včerejška vykonávají svou funkci nuceně, nikoliv z vlastní vůle? Můžeme hovořit o tom, že skutečně se rozhodují ze své svobodné vůle? 

0 0
možnosti