Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

acotakhle

28. 4. 2010 9:37
Dovedu ocenit, že

 "se pan Srb nenechal svést pokušením využít prostor, kterého se mu dostalo, k sebeprezentaci a halasné propagaci své strany" (cit.)

Budiž mu to ke cti, ale ...

Chci-li v dnešní době propagovat jakoukoli myšlenku, názor, program, nestačí k tomu webové stránky ČT24 nebo Hyde Park na ČT2. Průzkumy sledovanosti odsunují ČT2 do role minoritní televize, kde nějakých 73% příznivých hlasů je v absolutních číslech zoufale málo. Ve volbách se na procenta nehraje.

0 0
možnosti
RP

Richard Pech

28. 4. 2010 12:00
Re: Dovedu ocenit, že

Dost možná že ne.. Ale stejně, je stále třeba nastavovat zrcadlo nemocným mocným, aby viděli, jak mají křivou hubu.. Když jsme přežili 92 let republikánského chaosu, ještě těch pár let vydržíme. Lid této země už brzo pochopí, že nelze do nekonečna projídat dědictví předků a zadlužovat děti a vnuky. Bankrot republikánského zřízení je nevyhutelný, protože k moci připouští lidi, kteří by v minulých staletích byli králem označeni za Zemské škůdce a podle toho by s nimi bylo naloženo. Lid buď dostane rozum nyní, dokud ještě není vše rozkradeno (zprivatizováno a projedeno), a nebo se brzy dočká otroctví Mezinárodního měnového fondu a Světové banky. Je to o svobodné lidské vůli..

0 0
možnosti
JM

Marcellus

28. 4. 2010 9:00
Jen bych si dovolil dodat...

Davate za vzor evropske monarchie. Ale- Ty jsou preci vetsinou konstitucni, coz znamena, ze uloha krale/kralovny, je vicemene reprezentativni. Fakticky vladnou opet politici-parlament (v ceskych zemich tez znam jako zumpa, resp. stoka).

0 0
možnosti

Matěj Čadil

28. 4. 2010 9:28
Re: Jen bych si dovolil dodat...

Ano, samozřejmě že jenom samotná změna hlavy státu z prezidenta na krále toho nevyřeší zas tak mnoho (i když svůj význam samozřejmě má); král je jenom špička ledovce. Ostatně ani Koruna Česká neprosazuje jenom obnovu monarchie, ale i další související věci.

Souhlasím s tím, že současný český parlament se dost dobře pozitivně popsat nedá.

0 0
možnosti

originalni_demokrat

28. 4. 2010 8:06
Pořad jsem viděl

Václav Srb musel vyvracet stále stejná klišé, které se omílají v učebnicích už od dob Jiráska a Nejedlého.

Aby měl úspěch, musí fašism vyhovovat veřejnému cítění a zájmům. Mussolini zatlačil monarchism." Opakovaně to rozváděl, Američanovi E. A. Mowreovi v červnu tvrdil: " Noví vůdcové potřebují podporu národa a všichni vycházejí z lidu: Hitler, Mussolini i Stalin nutně pocházejí z lidu. Také to je určitý typ demokracie." - Tomáš Garyk Masaryk .

0 0
možnosti
MB

buxus

28. 4. 2010 7:24
Pořad jsem neviděl, ale pokud

.. některý z politiků vystupoval slušně a věcně, má jistě mé velké sympatie. Jinak ovšem chci říci, že nemá smysl rozdělovat např. západoevropské státy na monarchie a nemonarchie. Ve všech případech jde o parlamentní demokracie, kde královské dynastie představují jen státní symbol, bez faktické moci. Tedy nabytím, či ztrátou takového symbolu se politická situace v zemi nezmění.

0 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3842x
Blog na iDnes.cz mám už nějakých pár let, ale v poslední době píšu jen tu a tam, když se sejde nápad a trocha času, což nebývá zas tak často.
Zabývám se grafickým designem a tvorbou internetových stránek, rád fotím, kreslím a maluju. Budu rád, když se podíváte na mé internetové portfolio, případně na galerii mé tvorby na deviantArtu. Provozuji web www.angrenost.cz, zabývající se světem J. R. R. Tolkiena, včetně encyklopedie, slovníku, ilustrací, diskusního fóra a dalšího. Jsem autorem webu Promonarchii.cz, která si klade za cíl představit myšlenku monarchie jako zcela moderního systému, který může i v současnosti nabídnout mnoho předností v porovnání s republikou.
Jsem členem politické strany Koruna Česká a občanského sdružení Campamento '99