Rovné podmínky pro všechny podle iDNES.cz

Tak jsem náhodou zabrousil na článek o volebním zpravodajství na iDnes.cz – slibuje spoustu zajímavých věcí, ale v závěru se čtenář dozví, že rovné podmínky stran v pojetí iDnes.cz jsou jaksi... svérázné.

Posuďte sami, přečtěte si článek Volby na iDNES.cz a v MF DNES: grafy, rozhovory i velká debata. Dozvíte se, co všechno úžasného – reportáže, rozhovory, speciální přílohy, volební debaty, grafy a návody jak volit – redakce Redakce MF DNES a iDNES.cz pro své čtenáře připravily. Přečtete si, že na velkou předvolební debatu v NTK bude pozváno osm lídrů stran, které mají dlouhodobě v průzkumech největší podporu, ale jste také ujištěni, že kdyby snad náhodou v průzkumech vyskočila nahoru nějaká další, může být pozvána také. Pak ovšem přichází tato dojemná poslední část článku:

Rovné podmínky pro všechny

Součástí předvolebního servisu v MF DNES budou i reportáže "Den s..." s jednotlivými lídry a patří sem i pravidelné sobotní názorové duely, rovněž s proporcionálně stejným zastoupením hlavních subjektů. "Chystáme se všem hlavním subjektům poskytnout zcela vyrovnané podmínky, jak je ostatně u MF DNES zvykem. V žádném případě nikomu nestraníme ani nikoho neznevýhodníme," zdůrazňuje Robert Čásenský. "Stejný přístup platí samozřejmě i pro web," dodává za iDNES.cz Michal Hanák.

No není to krásné, jak jsou ti novináři od MF DNES a iDNES.cz ohleduplní a spravedliví a jak důsledně dbají na to, aby všechny strany dostaly stejné zastoupení, vyrovnané podmínky, v žádném případě se nikomu nestranilo, nikdo se neznevýhodňoval?

Až na to kouzelné slovíčko „hlavní“...

Takže to znamená, že veškeré avizované vyrovnané podmínky se týkají pouze těch stran, které byly uznány za „hlavní“, zatímco ti „nehlavní“ jsou už předem odepsáni? U účasti v přímé předvolební debatě se ještě dá chápat, že osm politiků může diskutovat snadněji než dvacet (ačkoli využití předvolebních průzkumů jako klíče k tomu, kdo bude vyvolen, se stále znovu a znovu ukazuje jako problematické), ale stavět na tom celé předvolební zpravodajství a ještě se v článku chlubit, jak úžasně spravedlivé podmínky byly všem zajištěny, nad tím zůstává rozum stát.

Prostě všichni jsou si rovni, ale ti hlavnější jsou si rovnější! No děkuju pěkně...

P. S. Samozřejmě to není jen problém iDnes, nýbrž klasika, která by už ani neměla udivovat. Tenhle článeček, natolik zdůrazňující rovné zastoupení, které v žádném případě nikoho neznevýhodní, je ovšem prostě okouzlující...

Autor: Matěj Čadil | čtvrtek 26.9.2013 11:00 | karma článku: 22,39 | přečteno: 649x
  • Další články autora

Matěj Čadil

Sto let od poslední korunovace

30.12.2016 v 15:00 | Karma: 29,81

Matěj Čadil

70 let vlády

13.10.2016 v 16:00 | Karma: 25,53

Matěj Čadil

Památka posledního českého krále

21.10.2015 v 15:45 | Karma: 30,60