Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

petrhajek.blog.idnes.cz

30. 5. 2010 9:53
nemuzu moc souhlasit...

ta 5% hranice tu je a kazdy voli s rizikem, ze jeho strana neprojde. Pravidla hry. Jedine propadle hlasy jsou ti, co se neobtezovali k volbam dojit, v malem ti, co nedokazali udelit platny hlas (coz je 37 239 hlasu, 0.63%). Ty hlasy malym stranam jsou taky jasny signal - jsou to hlasy lidi, kteri se obtezuji jit volbam, o ktere stoji za to bojovat a kteri muzou v budoucnu zmenit pomer sil. Myslim, ze to neni uplne malo.

Je otazka, jestli dana hranice ma byt 4, 5 nebo 6%, ale podle me je dobre, ze je. Bohuzel u lidi schopnost domluvit se klesa s mnozstvim, se stranami je to totez. Nedokazu si predstavit, ze by 20 stran melo v parlamentu nejake kresla a pak se na necem dohadovaly. Opravdu v tom nevidim zadnou stabilitu.

0 0
možnosti
PK

dolch

30. 5. 2010 10:32
Re: nemuzu moc souhlasit...

Ale jistě, já taky netvrdím, že těch dalších 20 stran by tam nějaké zástupce mít mělo. Jenom vidím, že je tu potenciál pro minimálně ještě jednu hodně silnou stranu. Je jen otázka, která to bude, kdo toho dokáže umě využít. Sám mám jistého favorita a doufám, že v příštích volbách by si mohl hodně polepšit. A tyhle volby aspoň dávají slušnou naději, že příští volby ještě budou :-)

0 0
možnosti
PK

dolch

30. 5. 2010 9:46
Skvělý postřeh

Díky! To je opravdu alarmující číslo.

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

30. 5. 2010 9:54
Re: Skvělý postřeh

to bych nerekl... viz. vyse :-)

0 0
možnosti
TK

Emannn

30. 5. 2010 6:30
TOP - nový háv pro starou gardu

TOP je nová strana jen de iure. De facto ji tvoří hodně profláknutí politici.

0 0
možnosti
L

lrklo

29. 5. 2010 21:32
Ale Nečas se nedá, ten se drží koryta a věří, že bude

premiérem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3842x
Blog na iDnes.cz mám už nějakých pár let, ale v poslední době píšu jen tu a tam, když se sejde nápad a trocha času, což nebývá zas tak často.
Zabývám se grafickým designem a tvorbou internetových stránek, rád fotím, kreslím a maluju. Budu rád, když se podíváte na mé internetové portfolio, případně na galerii mé tvorby na deviantArtu. Provozuji web www.angrenost.cz, zabývající se světem J. R. R. Tolkiena, včetně encyklopedie, slovníku, ilustrací, diskusního fóra a dalšího. Jsem autorem webu Promonarchii.cz, která si klade za cíl představit myšlenku monarchie jako zcela moderního systému, který může i v současnosti nabídnout mnoho předností v porovnání s republikou.
Jsem členem politické strany Koruna Česká a občanského sdružení Campamento '99