Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

LenkaW

21. 10. 2011 13:25
Vynikajici clanek, zajimava fakta

Malokdy se vidi rozumny nazor na udalosti v Lybii, nezaslepeny pro jednu nebo druhou stranu. Jak uz tu bylo psano, lidi vetsinou budto oslavuji pad Kaddafiho rezimu a raduji se z toho, jaka uzasna svobodna demokracie ted prijde, anebo vidi za vsim jenom imperialisticke spiknuti a oslavuji Kaddafiho jako kdovijakeho genialniho vudce naroda a tvurce nadherneho socialistickeho raje, ktery mu ted to zle NATO zborilo.

Ani jeden z tech nazoru neni moc rozumny a je potreba hledat pravdu nekde mezi nimi. Tenhle clanek v tom docela zajimavy a prinasi i zajimava fakta a neobvykly pohled, ve vztahu k libyjske historii a kralovstvi. Diky! :-)

2 0
možnosti
SL

strycek-Joe Ltd.

21. 10. 2011 11:55
Jen úchylný člověk má radost z lynčování

polepšete se Čadile Rv

1 0
možnosti

LenkaW

21. 10. 2011 12:04
Re: Jen úchylný člověk má radost z lynčování

Četl jste vůbec ten článek?

2 0
možnosti
VK

prezent

21. 10. 2011 9:56
Konec ,,vzteklého psa"?

Kaddáfího režim,ač kontraverzní nebyl pro většinu Libyjců utrpením.Bezplatné školství ,zdravotnictví,sociální oblast ,bydlení ap.těžko někdo kritizovat.Kdo se ptal na mímění těch spokojených s bývalou vládou plukovníka Kaddáfího?Proč má ,,řvoucí menšina"větší pravdu než ostaní obyvatelstvo ?Na jeho názor se nikdo neptal. Jaké měli představitelé EU a NATO  právo  určovat co je pro jaký stát dobré?Zachutnala jim moc určovat,co je dobré pro Srby,Afgánce,Libyjce ad.Je to snad z humanity a křesťanské lásky?Tomu uvěří snad málokdo.Ve hře jsou a vždy budou ekonomické zájmy v danných oblastech.Označit vzteklým psem by šlo i humanisty jako Sarkozy a další politici,kteří se zasloužili za humanitární bombardování již zmíněných oblastí.

1 0
možnosti

LenkaW

21. 10. 2011 13:33
Re: Konec ,,vzteklého psa

Jenze za to vdecili spis ropnemu bohatstvi nez nejake kaddafiho genialite. V podstate kazdy totalitni rezim se snazi sve obcany ekonomicky zaopatrit, bohuzel za to zaplati svobodou a po case je tim zeme privedena k ekonomickemu kolapsu. Kdyby nemeli ropu, byli by na tom o dost hur.

A ostatne povstani nezacali predstavitele EU a NATO, ale Libyjci sami. A to, jak zacali obyvatele Benghazi oslavovat hned po vyhnani kaddafiho sil, nesvedci zrovna o tom, ze by vetsina byla kdovijak spokojena...

1 0
možnosti
KK

Karolina Kolarova

21. 10. 2011 8:39
Dobře, realisticky napsané

Bohužel se obávám, že většina lidí je v názoru na válku v Libyi tak radikálně rozdělená, že je tvůj článek naštve buď proto, že si neidealizuješ Kaddáfího nebo proto, že si neidealizuješ povstalce. ;-)

2 0
možnosti
SP

kiv

21. 10. 2011 9:35
Re: Dobře, realisticky napsané

Gaddafí měl být zlikvidován ihned po Lockerbee a ne se s ním "kamarádit"  v marné  snaze   jej "zcivilizovat" dalších 35 let ... V tom je slabost současné euroatlantické společnosti: neumí říct ano, tohle je gauner, zlikvidujme jej ve vlastním zájmu jinak on zlikviduje nás ... :-/ A na tento pseudohumanistický přístup dojedeme, resp. již dojíždíme ...

3 0
možnosti
J

jendazmoravy

21. 10. 2011 8:11
Ten slovník mi něco připomíná

Nebyl jste na terminologickém školení u Josefa Visarionoviče?

1 0
možnosti
P

pouyt

21. 10. 2011 8:06
Konec Sadama,konec Kadafiho

ale vecna hrozba typu 9/11 pro vsechny loupeze naftyRv

1 0
možnosti
PJ

Hellmoon

21. 10. 2011 8:06
ano

ropa je důležitější :-/

1 0
možnosti