Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

editi

13. 6. 2009 7:10
Mnoho malých stran

stmelených do jedné, nevěští nic dobrého. Každý by chtěl být u koryt a rozhádanost bývá na denním pořádku. Nic dobrého pro tento národ.;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Neral

14. 6. 2009 10:54
Re: Mnoho malých stran

Bohužel... Ale taky je rozdíl mezi tím, když se slepí strany jako liberální US-DEU, konzervativní ODA a křesťanskosociální KDU-ČSL a vytvoří Čtyřkoalici, která má sice tak široký záběr, že by mohla být vítězem voleb, ale pak se těsně před volbami rozhádá a zbude jim polovina hlasů, a na druhé straně, kdyby se spojily strany opravdu názorově blízké, u kterých opravdu není relevantní důvod, proč by měly existovat vedle sebe (EDS, SNK-ED, STAN, VV)...

0 0
možnosti
IV

Hell2

12. 6. 2009 23:12
Lidi jsou nepoučitelní

Ti, co nešli k volbám, si tuto alternativu vybrali dobrovolně, ať už z jakési hlouposti nebo z lenosti. Nevím, co je horší. Vyčítat ale zvoleným poslancům, že reprezentují jen okrajovou část českých voličů, je nefér. Horší je to s hloupostí voličů malých stran. Množství  stran, které jsou většinou z pravicové části politického spektra, odsuzuje pravici k věčnému druhému místu. 9,5% hlasů, to je už nějaká síla, která defakto nahrává komunistům a Paroubkovi. Nevím, jestli si to všichni ti horliví zastánci té nejčistčí politiky uvědomují. Tím, že rozdrobují naše síly, jejich voliči defakto volí levici. Propadlé hlasy se totiž přepočítávají v poměru, v jakém dopadly ty úspěšné strany. Pokud tedy by např. obě velké strany získaly po 50% hlasů a nikdo další se už do parlamentu nedostal, polovina z těchto propadlých pravicových hlasů připadne Paroubkovi. V letošních volbách do EU mu tedy pravicoví voliči nadělili skoro 5% hlasů.Blbý, co?

0 0
možnosti
S

SIDLSD

12. 6. 2009 23:51
Re: Lidi jsou nepoučitelní

V minulých parlamentních měla levice o 300 000 hlasů míň, a stejně to byla plichta. Je to prostě blbej systám. A když ho chtěli změnit, tak to Pravdaláska dal k ÚS a byl konec. Tak co potom?

0 0
možnosti
S

SIDLSD

12. 6. 2009 23:08
Trocu mimo,

můžuse zeptat na tu kresbu nad Vaším blogem? Co a kde to je?

0 0
možnosti

Neral

14. 6. 2009 10:38
Re: Trocu mimo,

Jo, to je taková moje kresba.. :-)

Nic reálného, je to elfské město Vinaymar ze Středozemě (viz <a href="http://neral85.deviantart.com/art/Vinyamar-85489336">tady</a>;)

0 0
možnosti
S

SIDLSD

12. 6. 2009 22:47
Máte zajisté velké % pravdy.

Aje, to co dnes stačiko na 1% u např. dvojnásdobné účasti bude poze 0,5 %. to znamená, že strana s 1% by musela navýšit viliče 10x aby měla 5%. A to se zdá nereálné, i při několika sloučeních. Jedinou šanci vidím v TOP (5-8%) + někdo? (2-4%). Pak budou mít naději udělat pranou koalu. Jinak tu máme bolševika ve vládě. :-(

0 0
možnosti

Neral

14. 6. 2009 10:36
Re: Máte zajisté velké % pravdy.

No, větší volební účast negenerují jenom voliči velkých stran, takže naštěstí i u malých stran platí, že třeba při parlamentních volbách je volí větší počet voličů než v evropských. I když vyhrocená kampaň velkých stran tomu pravda moc neprospívá. Taky se to liší stranu od strany, jak má stálé příznivce a nakolik dokáže oslovovat nové...

0 0
možnosti

Spirit9

12. 6. 2009 21:33
změna

Souhlas, nezbývá než doufat, že se malé strany poučí a dojde mezi nimi k dohodě. Určitě by to chtělo do politiky nějakou novou krev.

0 0
možnosti
N

Nero

12. 6. 2009 21:32
Ano,novináři a průzkumy ovládají volby.

 V roce 2006 průzkum:zelení 18%.Hned s nimi do týví a novin.Kde jsou?

Dnes na idnes:Kalousky by mohlo volit 40%.Informace,informace,..........O malých nemajících prachy na uplacení průzkumů a novinářů nic.Bez podplácení dle mého svobodného názoru Bursík ani Kalousek ty preference nedosáhli.A PAK,ŽE ČISTÁ,NOVÁ....ale kdeže,jen nový nevěstinec se starýma pracovnicema.(lidově to zní jinak)

0 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3842x
Blog na iDnes.cz mám už nějakých pár let, ale v poslední době píšu jen tu a tam, když se sejde nápad a trocha času, což nebývá zas tak často.
Zabývám se grafickým designem a tvorbou internetových stránek, rád fotím, kreslím a maluju. Budu rád, když se podíváte na mé internetové portfolio, případně na galerii mé tvorby na deviantArtu. Provozuji web www.angrenost.cz, zabývající se světem J. R. R. Tolkiena, včetně encyklopedie, slovníku, ilustrací, diskusního fóra a dalšího. Jsem autorem webu Promonarchii.cz, která si klade za cíl představit myšlenku monarchie jako zcela moderního systému, který může i v současnosti nabídnout mnoho předností v porovnání s republikou.
Jsem členem politické strany Koruna Česká a občanského sdružení Campamento '99