Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AR

Don don

8. 10. 2010 1:23
no

svůj rozhovor dát na blog. Nešlo by to jednodušeji8-o

0 0
možnosti
VH

Totedyne

8. 10. 2010 0:12
blábol

V parlamentní demokracii je král více méně reprezentativní figurkou. Dělá ze sebe skutečně většinou nezávislého, ve skutečnosti většinou straní pravici. V minulosti se králové a šlechta bránila demokracii. Snažila se lidi nabulikovat, že jsou jiní, že výsady pocházejí od boha. Když se ovšem ožralý šlechtic pořezal o střepy ze sklenice od vína, světe div se, tekla mu červená krev.

Díky odmítáním šlechtických výsad se prudce rozvíjela USA. Ale třeba i 1. republika ČSR. Také Rakouská republika. Šlechtické výsady nemají snad ani v tom Holandsku, ani ve Švédsku. Naopak, pokud šlechtici zdědili díky monopolu předků velký majetek, tak je tato nespravedlivá nerovnost z minulosti vyrovnávána vysokým zdaněním výnosu. Proto to tam funguje, navzdory monarchii.

Existují velmi chudé monarchie. Například v Africe, nebo severní Korea. Naopak Korejská republika patří mezi nejbohatší a nejrychleji se rozvíjející země. 

Monarchie skončily ve střední Evropě, protože lidé s nimi měli špatné zkušenosti.

0 0
možnosti
VH

Totedyne

8. 10. 2010 0:14
dodatek

Znám řadu Holanďanů, kteří tady podnikají, žijí, nebo sem jezdí na dovolenou. Že by jim tady chyběl monarcha se říci nedá.

0 0
možnosti
VI

Vlad IV

7. 10. 2010 20:36
Překážka!

Členství prince Oty v zednářské loži a tudíž  odpad od katolické Církve je velkou překážkou jeho nástupnictví...

Jeho potomci, a vůbec celá mladá generace této rodiny na tom nejspíš nebude jinak.....RvRv

Jinak, monarchie, aby byla funkční, se s myšlenkami liberální demokracie- výplodem svobodného zednářstva a Židů- naprosto neslučuje!

Monarchie přináší svá pozitiva pouze v případě, že v čele státu stojí do značné míry samovládný katolický monarcha, a to i v případě částečné stavovské konstituce...

Xsv .Václave,oroduj za násX

0 0
možnosti
VZP

vítek z prčice

7. 10. 2010 18:22
výborně

Místo obvyklých žabomyších blábolů konečně úvaha, která má hlavu a patu. Přednosti monarchie jsou soudnému člověku zcela zřejmé. V EU je monarchií dost a všechny dobře fungují. Češi by měli konečně oddělit emoce od racionálního uvažování. Republika se k české kverulantní povaze vůbec nehodí. Všichni mluví do všeho - bez odpovědnosti, vše se rozžvaˇuje a rozmělňuje. Všichni se soudí se všemi. Vše se vleče. To je zhruba chrakteristika poměrů v ČR. O nepovedeném, opakovaně nebráněném a Slováky opakovaně zrazeném Československu ani nemluvě. To byl prostě omyl - stačí si projít uplynulých cca 100 let. Bylo by krásné v roce 2018 tento omyl ukončit. Nic si nepřeji více, než se dočkat slavné korunovace českého krále. A českého království jako součásti sjednocené Evropy. R^

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

7. 10. 2010 17:54
poznamecka

Znama z Nizozemska bude za nejaky cas zit v zemi ovladane sejkem, emirem ci sultanem nebo jak se to bude jmenovat. To bude teprve ta prava monarchie, s haremem, krveziznivcem na trunu, urezanymi hlavami na tycich, hladomornami a dalsimi dobovymi proprietami.

0 0
možnosti