Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

chrchelzelenej

23. 9. 2011 11:39
Elekronický průkaz pro Vás, nebo pro "Nás"

Vážený pane europoslanče,

o broblematice bezpečnosti dat jste si pravděpodobně přečetl nějakou marketingovou příručku doplněnou o informace od svého osobního lobisty. Je zcela zřejmé, že jste mimo realitu.

Je vidět, že vaše eurocentralistické myšlení dostalo nový impuls v podobě elektronického občanského průkazu [EOP]. Snem každé vládnoucí třídy je mít absolutní přehled o životě (činnosti) svých občanů (poddaných).

Váš návrh na využití EOP jako sběrného nosiče pro různé vzájemně nesouvisející informace je potenciálně velmi nebezpečné. Takové řešení přinese užitek pouze státním úředníkům a nikoli občanům. Občany (daňové poplatníky) to bude pouze stát mesmyslné sumy, z jejich již tak prázdných kapes. Nebudu ani zmiňovat nepovedené projekty jako OpenCards. Otázkou zůstává, pro koho takový projekt realizovat? Výsledky hospodaření mluví za vše a za lidi mluví jejich činy     .....Rv

0 0
možnosti
AA

Saša

22. 9. 2011 10:11
Znáte nějakého slepého člověka?

Zkuste si zavázat oči a pak začít poslepu používat v obchodech obyčejnou kreditku.

A co teprve "sociální kartu"!

Tu takovému slepci někdo vyluxuje do týdne od zavedení...

0 0
možnosti
PH

petrph

22. 9. 2011 7:32
na jakém semináři a co se má řešit?

Předpokládám že touhle dobou už je výběrové řízení uzavřeno,během pár dní  MPSV sepíše s vybranou bankou smlouvu,takže se toho moc řešit nedá.

Potom bych měl diskutovat, tak především zrušme to "by" u elektronických občanských průkazů, ty už jsou odsouhlasené a během pár let u nás budou vydávané a díky propojení státních registrů bude stačit aby majitel tenhle OP přiložil k čtečce na libovolném úřadě a úředníkovi vyjedou příslušné podrobné informace i o jeho sociálních či zdravotních dávkách.  Čili, ze strany státu rozhodně žádné speciální sociální karty nejsou potřeba.

Druhá je otázka použití této karty pro výběr dávek.Tady skutečně zcela normální karty může vydávat kterákoliv banka když stát pošle peníze příjemci dávky na účet.Že toto chce dát MPSV jedné bance jako monopol, je čistě politické rozhodnutí a defakto se na to nedá očekávat smysluplná odpověď, prostě, jak to bylo kdysi v jednom gagu "a kromě toho. ..a kromě toho. já jsem vedoucí"...

0 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 906x
Dětský lékař, politik zabývající se sociální a zdravotní tématikou, dříve náměstek ministra zdravotnictví, poslanec a nyní poslanec Evropského parlamentu za ODS.