Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Vazeny pane Štěpáne Čábelko. Dlouhe a nezazivne. Tedy, ten vas clanek. To je presne to, co obcany odrazuje cist jakoukoliv stranu problemu.

Jakekoliv forum na vysvetleni ochrany proti coronavirusu, je treba brat jen jako ukazku jedne strany mince. Dnesni zakazy, prikazy a vse ostatni od politickych velicin, se ukazuji nicotne v boji proti teto pandemii. Hopkinsova universita v USA vydala vcera zpravu , o svem vyzkumu celeho dvouleteho stradani. Zjistila, ze vse, co se kde ucinilo proti teto nemoci, nemelo velky vliv na snizeni poctu nemocnych a co hlavne , nemelo vliv na poctu umrti v prubeznem roku.

Proc se o tom zminuji? Nejsem presvedcen vyzkumem teto university. Ale v porovnanin vysledku s pocinanim obcanu proti vsem zakazum od politiku, zacinam mit dojem o kvalite teto zpravy. Staci se v televizi podivat na sportovni prenosy, kdy na priklad u ameriskeho fodbalu je 70000 az 80000 divaku pri kazdem utkani. Nekdo s rouskou, nekdo bez ni. Tech utkani je kazdy tyden 16 a v ruznych mestech USA. A onemocneni v techto mestech neni vyssi nez v mestech bez techto utkani.

Nedavam politikum za vinu ty jejich narizeni. At jsou v CR nebo jinde. Ale cekam na hluboke ohodnoceni a hlavne zavery celych tech dvou let. Minim tim svetove. To je demokraticky pristup.

0 0
možnosti
ZZ

To platí prakticky o všech informacích, že za „dezinformace“, se veřejně vydávají ty informace, které jsou někomu nepohodlné a možná i příliš inovativní, nejen o těch covidových.

:-/

1 0
možnosti
PC

R^R^

Je naprosto nepochopitelné až absurdní, že informace skutečných odborníků jakoby většinu lidí nezajímaly. Stačí jim, když nějaký Kubek, Hořejší (a pár dalších, stále týchž!) včetně stejně zaháčkovaných "expertů" jim namluví, že pánové jako Beran, Šinkora, Turánek a další šíří dezinformace, a oni, aniž by vynaložili aspoň minimum úsilí se s těmito "dezinformacemi" seznámit a poté se nad nimi alespoň trochu zamyslet, tak těm skutečným, prolhaným dezinformátorům, kteří si z nás VŠECH dělají uz 2 roky srandu, kývají.

Lidem, kteří se nespokojí jen s jednou pravdou (a proto si hledají informace i z jiných zdrojů), těm, kteří jsou zvyklí (u všeho!) přemýšlet a zdravě pochybovat, pak připisují status "chytráků/ hlupáků", jako to dělají manipulátoři, jimž az za hrob věří, přičemž si vůbec nejsou s to připustit, že ve skutečnosti právě těmto o žádné zdraví lidí nejde!

7 0
možnosti
JK

Dezinformace existují a zásadně dokáží ohrozit svět okolo nás a dokonce i životy. Jsou zcela úmyslně založeny "fabriky" na jejich výrobu a distribuci a ty je šíří ve velkém. Zpochybňování je samo o sobě nebezpečné, jakékoliv snížení pozornosti ve směru k dezinformacím může být velmi nebezpečné.

Dezinformace jsou šířeny podle propracovaného systému několika způsoby, obecně ale napodobují působení jakékoliv reklamy. Snaží se zaujmout, šokovat, způsobit štěstí, lítost, bolest, a další emoce. Často také kladou nezodpovězené návodné otázky, občané domyslete si a my vám napovíme co.

Česko je zasaženo také, na vše co se týká politiky (tedy i okolo čínské chřipky) produkuje denně dezinformace tzv. "trolí farma v Petrohradě". Cílem je rozdělení, rozhádání společnosti, sociální obavy a politická nestabilita.

Tohle jsou hybridní hrozby, skutečně mohou mít přímý dopad na náš život. Jak nebezpečné a důvěryhodné dezinformace mohou být je vidět i na příkladech, kdy renomovaná média naletěla a šířila zprávu dál. Dnes už jsou hodně obezřetná, nebudou referovat o všech týmových setkání na síti s vidinou, že se redakce znemožní a znevěrohodní. Zpráva má být ověřena z několika na sobě nezávislých zdrojů, členové skupinky utvrzující se navzájem ve svém názoru věrohodní nejsou. Přesně takhle se musíme chovat i ke zprávám a ke zdroji od kterého přicházejí. Jeden z ukazatelů věrohodného zdroje je ten, že se mi část zpráv nelíbí, či je opak toho co si myslím. Jakmile se mi něco pouze podbízí, tak je to reklama, nebo dezinformace.

Dezinformátoři často využívají obratu, že musíme si přece dělat kompletní obrázek a číst "všechny" informace. Omyl, nemusíme a ani nemůžeme. Nejsme schopni pojmout "všechny" informace. Pojmeme jen ty zásadní pro nás a zbytek kopírujeme názor věrohodného okolí. Dezinformátorům jde jen o to stát se tím "věrohodným okolím".

Nepropadněte dezinformacím, je to nemoc ducha, velmi těžko se léčí a následky si nesete celý život.

2 0
možnosti
Foto

Dobrá úvaha a souhlas.

K tomu chci jen dodat, že lidé se musí něčeho bát, aby se těm nahoře lépe vládlo. Proto investice státu do strachu lidí je tou nejlepší investicí. Jenže každý strach se postupně otupuje (pokud se reálně hrozby nevyplňují) a tak vlády musí přijít s něčím novým. Kolik lidí má dnes strach z terorismu, ale má strach ze "smrtelné nemoci"? Co nám naservírují dále? Bude to válka ?

4 0
možnosti