Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Plný souhlasR^

osobně bych šel ještě dál a vyřadil to uhlí z evidence zásob a úplně tak uzavřel možnost jeho těžby.

jen to dá lidem v regionu dostatečnou záruku, že se nebudou chtít prolamovat limity pořád dokola a umožní to rozvoj investic v regionu

3 0
možnosti
Foto

Správně pane Polický, vyřadíme uhlí ze zásob a budeme všichni topit chrastím a svítit svíčkami a případně loučí.

0 2
možnosti
Foto

Německé je rozhodně bohatší země než neš stát. Přesto  těžba hnědého uhlí v Německu stoupá, protože obnovitelné zdroje nejsou schopné plně nahradit výpadek způsobený vyřazováním jaderných elektráren. Žádná země Evropské unie nyní netěží tolk uhlí jako Německo. Německo nyní vyrábí v hnědouhelných elektráren nejvíce elektřiny od doby sjednocení v roce 1990. Tedy čím nahradíme u nás hnědé uhlí, které je nutné na výroby elektrické energie a  na výrobu tepla. Pod Jiřetínem je uhlí na 70 let. Toho tam necháme a jakou jistotu mají obyvatelé Jiřetína,  že jednou v budoucnu bude třeba a Jiřetín se stejně zbourá. V Německu a jinde je zcela běžné, že pokud obec stojí na uhlí, které je nutné vytěžit, tak se těžaři dohodnout s obyvateli obce a postaví jim obec na místě, které s oni vyberou a tak jak si sami přejí.

1 2
možnosti
Foto

R30a58d12i87m 41B26z96u16r96a

29. 1. 2015 13:07

Ono to není tak jednoduché jak píšete. Zde je jeden článek z loňského roku. V Německu je daleko větší diverzifikace pracovních sil, pestřejší struktura průmyslu, Německo je tahounem ekonomiky,  je tam úplně jiný podíl obnovitelných zdrojů a výroby elektřiny z uhlí. Další věcí je kvalita - "modernost" a účinnost jejich tepláren a elektráren, které spalují uhlí, aby roztočily parní turbíny. Navíc vyrábíme elktřinu, kterou nepotřebujeme. Daň za výrobu této elektřiny jsou další externí náklady, které degradují náš region. To že zde máme Předlice, Trmice, Janov atd.. není náhoda. http://www.enviweb.cz/clanek/energie/99122/konec-horniku-v-evrope

5 0
možnosti
ZD

líbí se mi to ...souhlasím...hezký den ZD...;-);-);-)

5 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1167x
Jsem celoživotním optimistou s nasazením pro vše do čeho se zakousnu.
Vystudoval jsem hospodářskou politiku a správu na Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně.
Říká se, že je politika špína. Pokud je to pravda, tak je třeba to aktivně změnit! Může k tomu přispět každý jeden z nás!
Jsem členem TOP 09 v Ústí nad Labem.V Ústí jsem studoval, pracuji i žiji - pokud pominu obec Tisou - místo mého srdce.
Jsem aktivní v občanské společnosti. Aktuálně jsem studentem filozofické fakulty UJEP. Mám rodinu, skvělou ženu, tři děti a psa. Volný čas věnuji kultuře, sportu a věcem kolem nás.

Seznam rubrik