Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PL

Gréťané už porcují medvěda, který ještě běhá po lese.

Je hladový, hubne a nikdo neví v jakém stavu bude, až se dostane na kraj lesa...Rv

3 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
PL

Praha - Hostivař:

Mi tady od půl čtvrté každé ráno hulákají kosáci a sýkorky, že přehluší i dopravu na vedlejší čtyřproudovce, zvonci mi bestie jedny okusují jehličnany, od plotu choděj pěšky zlodějský špačci a vyzobávaj mi zaseté kopretiny...;-)

5 0
možnosti
JM

Jo,jo...těch retenčních nádrží čím víc tím pro Babiše líp. Čím víc louží v krajině, tím víc bude komárů. Nejdříve zaplatíme Babišovi ty nádrže a pak Biolit na přemnoženou havěť.

1 0
možnosti
LB

Pane Mišato, buď budeme mít vodu, nebo ji mít nebudeme.

Srážek je dlouhodobě i přes měnící se klima přibližně stejně, ale jsou častěji nárazové a ne ve formě zahradnického deštíku, nýbrž ve formě krátkých a silných dešťů. Srážky jsou také i ve vyšších polohách častěji dešťové, než sněhové, které by odtávaly na jaře z hor a zásobovaly potoky - právě letošní rok je toho dokonalým příkladem..

Srážky jsou stále více nepravidelné, i proto je třeba je v krajině umět zachytit na suchá období. A opět - právě letošní rok je zatím zase rekordně suchým.

Vzhledem ke změně klimatu však nebudou stačit jen ty rybníčky zděděné po předcích a obnovované. Bude nutno přikročit i ke stavbě větších vodních děl, a zamyslet se nad územním plánováním a stížnostmi těch, kteří už dokázali, nebo chtějí dokázat územní plány s blokacemi pro uvažovaná vodní díla změnit na jiné využití.

Komáři, přibude-li jich vůbec, nás budou trápit až opravdu v poslední řadě. A to vše opravdu dalece přesahuje Vaše naštvání na nějakého Babiše a starost o nutnost koupě sprejů proti hmyzu.

10 0
možnosti
  • Počet článků 232
  • Celková karma 31,69
  • Průměrná čtenost 2707x
Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Seznam rubrik