Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Asi by měli bojovat za továrnu Volkswagenu v Mladé Boleslavi nebo za prodejny Schwarz-Gruppe Kaufland nebo Lidl...

1 0
možnosti
JK

nebo proč bojovat za Ukrajinu, když Ukrajinci žijící v jiných státech se tam nechtějí vrátit a bojovat.

0 1
možnosti

O boji za Ukrajinu tady ovšem není řeč. Teď jde o to, jestli by dnešní mladí lidé byli ochotni bojovat za Českou republiku. A zdá se, že (nejenom) jim by vyhovoval poraženecký postoj, jaký jsme předvedli v roce 1938. Teď už se ale tomu vůbec nedivím, když vidím názory nebo "lajky" většiny diskutérů.

2 0
možnosti
Foto

Už jsem to jednou psal. Jsem dědek, ale pušku ještě unesu a zmáčknout kohoutek umím.

Ono je k zamyšlení něco jiného. Kdyby k nějakému konfliktu došlo, kdo by ze zdejších diskutujících stál na které straně barikády.

5 0
možnosti
LP

To je jednoduché. Vy a ostatní morální majáci, byste stál na správné straně, já, s ostatními dezoláty a flastenci, na špatné straně.

2 1
možnosti

Stupidní článek. Samozřejmě, že je na EU co kritizovat, například to nové náboženství v podobě "grýndýlu", ale srovnávat to s protektorátem, to je hodně silné kafe. Zapomínáte, že EU není jen Německo, na rozhodování se podílejí všechny členské státy a právo veta dosud funguje. Chtěl bych vidět ty politické strany, které prosazují CZexit, co by dělaly, kdyby se jim to skutečně podařilo. Hleděly by na novou skutečnost jako zjara, a nevěděly by, co si se státem počít.

3 2
možnosti
LB

Paralely s protektorátem jsem jasně popsal a zároveň upozornil, že v takové situaci jako za válečného protektorátu ještě nejsme. Stejně tak upozorňuji, že se u nás střídají zrádcovské vlády, takže tady je nám právo veta k ničemu, ostatně sám prezident spekuluje o jeho zrušení. A kromě toho, to zásadní se vždy odhlasuje ve formátu, kde je nám právo veta k ničemu. Při posledním hlasování o migračním paktu naše vláda mlčela, ač jeho předchozí verzi odhlasovala. Na žádné právo veta se nás tu nikdo neptal.

V jednom ovšem máte pravdu: po CZexitu by všichni koukali jako z jara, byla by to extrémně těžká doba pro všechny. Snad proto se tak často setkáváme s morálkou, kterou reprezentujete vy přímo příkladně: Smíření se s daným stavem tak jako se většina obyvatel smířila s tím, že nám skrze KSČ vládne Rusko. Ovšem nakonec se tato země roku 1989 odhodlala svůj úděl změnit. Zdá se, že dnes už jsme natolik zdegenerovali a stali se natolik zbabělými, že nám takové odhodlání chybí.

4 0
možnosti
MV

Moje otázka v diskuzi že včerejška opět zmizela. Ptám se tedy moderátorů diskuze znovu. Proč v poslední době z diskuzí mizí příspěvky, které nejsou v rozporu se zdejším kodexem. Odpoví mi někdo, nebo opět tento příspěvek beze slov vysvětlení zmizí?

2 0
možnosti
LB

Připojuji se k žádosti pana Valíčka. Jakoukoli cenzuru považuji za nepřípustnou!

2 0
možnosti
EH

ČR by se bránila proti silnějšímu nepříteli. Kolik lidí by muselo padnout, než by došlo ke kapitulaci?

Kdo chce vyměnit život za anonymní zmínku v učebnici budoucích generací?

I konce socíku jsme se dočkali, přitom tu byla možnost upálit se nebo prostřílet na Západ.

0 0
možnosti
Foto

A proč myslíte, že by se ČR bránila sama?

Kromě toho, vzpomeňte, jak se dokázalo bránit Finsko.

Největší problém není s vnějším nepřítelem, ale vnitřní pátou kolonou, panikáři a zbabělci.

1 0
možnosti
Foto

J66i24r22i 83C41i49z

29. 2. 2024 8:04

Tem mladym se vubec nedivim. Oni maji nasazovat zivoty pri braneni majetku prevlecenych bolseviku, prognostiku UV KSC a jejich klonu, oligarchu, prazske kavarny, lumpu ve sportu, na uradech atd? Jsou na zacatku sveho zivota a dobre vi, ze pokud nebudou mit "kamose" na spravnych mistech, tak maji jen velmi malou sanci na dustojny zivot. Nemaji dost prostredku na ziskani predrazenych bytu, ktere vlastni ruzni grazlove z rad nemovitostni mafie, nemaji spravedlive podminky pro ziskani kvalitniho zamestnani protoze pokud nejsou z Prahy tak dostanou za stejnou praci o 20% min zaplaceno, nevi zda se mohou spolehnout na spravedlnost u soudu a nevi, zda po skonceni sve pracovni casti zivota dostanou nejakou penzi. Za celou tuto vychodni civilizaci tezko najdou vladnouci garnitury nekoho, kdo by je chtel branit. I z toho duvodu protestuji proti zavedenym poradkum volbou Piratu. Kdyz si prectu obcas ty vykriky mistnich diskuteru od PC, jak oni by to "natreli Russakum", tak jen se divim, proc nevytvori nejakou cetu, rotu nabo podobny vojensky utvar, aby si to vyzkouseli v praxi. Oni totiz nikdy nebyli v armade na rozdil od nas, co narukovali na zaklade povolavaciho socialistickeho rozkazu a maji svoji zkusenost. No, bojovat jen klikanim na mys umi kazdy...

6 1
možnosti
DR

Ale to nejsou jen středoškoláci, to jsou mj. třeba i ti křiklouni v diskuzích.

To je samé Ukrajina sem Ukrajina tam, sláva Ukrajině, dejte jim, žeňte je, do nich, vyžeňte je a blablabla, všichni by chtěli tuze bojovat, ale tak aby bojoval někdo úplně jiný a oni sami tak max. od gauče.

16 3
možnosti
PJ

lžete pane Rozsíval a co vy? Šel by jste bránit svoji zem?

2 7
možnosti
PB

..... pro sociology docela zajímavý téma!,- tak voni už od základky až po střední v anketách a školních volbách tzv. "na sucho" (na objednávku!) volí vždycky ty moderní, zelený, progresivní liberál-gender hrdiny, ale nechat sa za ně zmrzačit nebo dokonce položit život,- tak to nééééé!,- ........ naštěstí sa možeme opřit o tradiční odbojáře - Honzu, Pavla, Juru, Máru, Karla, Marušku, keří do teho pudou na100% prsama a tu správnou demokracii v republice ubrání

4 0
možnosti
PJ

tak za prvé, malí by si měli nastudovat něco o mobilizaci a uviděli by, že v případě napadení naší země se jich nikdo nebude ptát, a to se samozřejmě netýká jenom středoškoláků :) . Dále by mě zajímalo, jestli by autor a pánové Petřík, Bárta,Nikl a jim podobní šli bránit naši zem, kdyby byla napadena a je naprosto jedno, kdo by ji napadl. Nebo by si vybírali, proti komu budou válčit a proti komu ne? Dneska vyšel zajímavý článek.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/moldavsko-podnestri-rusko-ochrana.A240228_153612_zahranicni_jhr

Co vy na to? Taky za to může EU , NATO a USA?

2 0
možnosti
Foto

Záleželo by, kdo by naši zemi napadl. Ale válčit za zájmy současné petikoalice, Washingtonu a banderovců bych určitě nešel. Podněstří se snaží Západ zatáhnout do války podobně jako se Macron pokoušel zatáhnout do války naši zemi. Díky Ficovi je toto nebezpečí snad alespoň na chvíli odsunuto.

2 8
možnosti