Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

"Tito lidé si mohou najít práci, a pokud to nedokážou, mají stejný problém, jako ta spousta řeckých občanů, kteří marně hledají zdroj obživy," - pěkně řečeno.

0 0
možnosti
JS

J38a72n 46S62o63u39č34e73k

19. 6. 2020 6:57

Karma. Řecka je mně líto, rád jsem tam jezdíval kdysi na dovolenou. Dnes je to země otloukaná ze všech stran. Z jedné na ni útočí agresivní Turci, z druhé na ni útočí sama EU, která kritizuje jakoukoli snahu silou zamezit nelegální migraci, s hromadícími migranty mu nikdo nepomůže a je to pochopitelné, žádná země si nechce brát tenhle problém na své bedra a do toho ječí desítky tzv. lidskoprávních neziskovek. Řecko je dnes sud prachu a až Řekům dojde trpělivost,tak bude ještě horko. Ono je stále lepší bojovat za své životy se zbraní v ruce, než neustále hrbit hřbet a nechat si kálet na hlavu.

17 0
možnosti
LB

Vážení diskutující, vážím si Vašich pozitivních hodnocení a ještě raději jsem za to, že Vás tato problematika nepřestává zajímat, protože se jedná o problém neutuchající závažnosti.

9 0
možnosti
Foto

Výborná práce, gratuluju k dobrému textu R^

20 0
možnosti
KS

Jednotlivé země migranty úmyslně nelákaly. Jejich společnost je na migranty po dlouhá desetiletí a někde i staletí zvyklá a jejich systém s nimi počítá. Když začali přicházet noví migranti, jen nad tím mávli rukou, nebylo to nic, co by neznali. Akorát nepočítali s tím, že jich budou statisíce.

1 1
možnosti
JP

Německo je na migranty zvyklé. Ale Němci ne, ti totiž v realitě vidí migranty neasimilované a většinově nepřizpůsobivé.

12 0
možnosti
Foto

Karma.

Vidíte to špatně. Jan Šrot (viz Váš odkaz) z neziskovky říkal, že si vybíráte špatná média, protože migrace je ve skutečnosti přínosná, 50% migrantů už pracuje a zkušenosti s nimi v Německu i dalších státech jsou velmi dobré. A také jinde říká, že proti xenofobii je třeba se postavit.:-)

Lidi lze rozdělit do dvou skupin:

1) Antixenofobové, tj. všichni protimigrační občané např. z Řecka, z Frankfurtu nad Rýnem dalších oblastí s větším počtem migrantů. Protože xenofobie je strach z neznámého a nikoliv ze známého. Logicky nemohou podlehnout xenofobii, ale právě naopak...

2) Xenofobové, tj. ti kteří sledují nářky antixenofobů (viz výše), ale v těch špatných médiích.

Není se třeba obávat, při nejhorším jedu do Afghanistánu, kde jsou všichni zvyklí se o uprchlíky dobře postarat, alespoň soudě dle:

„Nechápu to. Jsme uprchlíci. Oficiálně nás tu nechali. Představte si, že byste přišli do Afghánistánu a nemluvili místním jazykem. A nikdo by vám nepomohl. Jak byste se asi cítili?“ říká další uprchlík, jenž strávil noc na ulici.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/recko-migrace-uprchlicke-tabory-zakon-azyl.A200617_122753_zahranicni_chtl

20 0
možnosti

A vy umíte řecky? Respektive jazykem všech zemí, kam jste někdy jela? Ten poslední odstavec je prostě nesmysl.

0 0
možnosti
PB

P84e15t79r 86B81u69r44i39a44n

17. 6. 2020 22:28

Souhlas, karma.

19 0
možnosti
  • Počet článků 232
  • Celková karma 31,69
  • Průměrná čtenost 2707x
Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Seznam rubrik