Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AL

Stanovil jsem, že kdo chce ke mně přijít na návštěvu a být pohoštěn, musí umět stolovat, nesmí pít pivo z flašky, utírat si ruce do ubrusu a kosti házet na zem. Zvedla se vlna odporu, že prý to tak dělají všude, že je to pohodlné, a že jsem zkostnatělý zpátečník, a ať se nedivím, že ke mně chodí čím dál míň hostů.

0 1
možnosti
PK

Nerozumím církevnímu právu a pořádku, ale pokud tak učiní katolící v jedné zemi, jistě toto rozhodnutí lze následovat i v dalších ......

0 0
možnosti
LK

Dohledal jsem ten původní polský článek, který obšlehly všechny české servery a už v něm je ta blbost s Ave Maria od Bacha. Ten takovou skladbu nikdy nenapsal. Bach napsal preludium C Dur, které Ch.Gounod použil jako doprovod pro svou melodickou linku. Vlastně Gounod to ani původně nepsal jako Ave Maria, ale použil text básně "La lovte de la více". Teprve až o šest let později někoho napadlo nafrázovat do oné melodie text modlitby Ave Maria. Výhrady polského episkopátu možná míří na to, že to vlastně není náboženská skladba.

Co se týče toho zbytky, beatlesovská All tou need Is love je populární hlavně kvůli filmu Čtyři svatby, jeden pohřeb a do kostela se podobně jako další položky seznamu opravdu příliš nehodí

2 1
možnosti
JZ

Tohle je vnitřní záležitost katolické církve. Stanoví si svá pravidla. To je normální. Každá instituce si stanoví svá pravidla. A proto třeba ve fotbale se nesmí hrát rukou.

2 2
možnosti
PK

Vážně a tak, dle vašeho návodu lze generovat stejné způsoby v pohostinství, ve školách, v obchodech ad. ..samozřejmě jen v privátně vlastněných. To by mi skutečně zajímal názor zdejších občanů, pokud bych např. servíroval, resp. prodával jen krojovaným bratřím a sestrám;-D;-D;-D

1 1
možnosti

Nemůže být "Romská omáčka", někdo by si mohl myslet, že je z Roma. Možná ještě tak Romova omáčka, nebo Romčina;-D

0 0
možnosti
PB

...... su ateista, nějaká polská svajba je mi naprosto u paty,- ale ta progresivní korektnost v evropské gastronomii je fascinující!,- a úplně nejvíc je novinka z Anglie - "lidé s děložním čípkem",- to mě teda fakticky rozsekaloVEU!

1 0
možnosti
JD

když chci svatbu v kostele, tak snad nebudu chtít aby ji řídil rabím po izraelitském způsobu a budu tolerovat křesťanskou liturgii a ne chtít zahrát varhanní verzi internacionály :-/

4 1
možnosti
OF

Ovšem na pohřbu v Polsku si můžete nechat zahrát cokoli.

Musíte být trpěliví a trochu si počkat.Ale obávám se , že i pokud vám zahraji All you need is love , z té truhly už nevstanete. Výjimky jsou možné.

0 0
možnosti
PC

Karma R^

A tak je to se vším - po troškách, ale přesto utahovat, až už se člověk milem nemůže ani nadechnout (paralela s rouškománií).

1 0
možnosti
PC

*opr. málem (ne milem)

0 0
možnosti
JP

J74a80n 59P97a31v54l74í60k

21. 8. 2020 18:05

Svatba je jedním z církevních obřadů, který má svá pravidla a také specifický duchovní rozměr. Proto se např. v kostelích při obřadech netancuje, zatímco na svatební veselici ano, kde se také může zpívat cokoliv.

5 1
možnosti
Foto

Tak nikdo také tancovat nechce, jde pouze o oblíbené skladby, které se dřív hrát mohly...najednou už to nejde.

2 3
možnosti
  • Počet článků 234
  • Celková karma 31,56
  • Průměrná čtenost 2710x
Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Seznam rubrik