Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB

Děkuji všem za slova podpory i inspirativní slova kritická vůči mé maličkosti a především Vám děkuji za debatu, která se pod článkem rozvířila. Splnil tak svůj cíl - aby spolu lidé o těchto věcech mluvili.

1 0
možnosti
Foto

Děkuji za příspěvek.

Pro mne to stále více vypadá, že spolupráce Pirátů a možná dalších stran byla dohodnuta daleko dříve před vznikem MCH. Piráti se setkávali s Minářem a Benjaminem Rollem na promigračních demonstracích, které dokonce pořádali, setkávali se v kauze Klinika, angažují se ve stejných politických neziskovkách.

Piráti i MIlion chvilek mají absolutně stejnou rétoriku, program a cíle s dnešními demonstracemi v USA i v Evropě, která jsou pro multikulti, pro EU, pro Zelení, genderovská a silně levicová. Milion chvilek hlásá nadstranickost, ale kritizují jen to, co Piráti, neútočí na jiné politiky. Proč Minář jako šéf místního hnutí proti oligarchovi Babišovi kritizuje Polsko a Orbána, který je známý svým protievropským a protimigračním postojem? Proč jim vadí Křeček (který je kritikem Šabatové, která je napojena na Piráty), proč jim vadí některé osobnosti v ČT, ačkoliv objektivně jim není moc co vytknout, kromě toho, že nejsou ultralevicoví?

Přijde mi, že mohlo být velmi chytře naplánováno, že zpočátku bude MCH odmítat účast politiků na demonstracích a prohlašovat něco o apolitičnosti, aby dnes mohl Bartoš hlásat z podia: "pojdme k volbám". Pokud je MCH jen street support Pirátů (nebo dalších stran/frakcí), je logické, že politickou stranu nezaloží.

Co mne děsí je to, že politika Pirátů, Milionu chvilek je ve skutečnosti absolutně stejná, jako politika demonstrací ve světě. Nejde jen o zblbnutí lidí, kteří jsou spravedlivě naštvaní na Babiše a Zemana a využití pro podporu své vlastní politiky?

Strašně by mne zajímalo, o co ve skutečnosti kurňa jde :-)

Oběma autorkám děkuji za náhled do uvažování ostatních lidí a hlavně za otevření tématu. Emoce bych do toho nepletla (i když politika o emocích prostě je).

6 2
možnosti
Foto

Můžete uvést konkrétní příklad stejné rétoriky?

Bez ověřitelných podkladů jsou Vaše konstrukce pouhou spekulací.

Pokud někdo uspořádá demonstraci proti Babišově politice, proč by měl přitom útočit na jiné politiky? Demonstrace musí mít jen jeden konkrétní cíl. Je vidět, že patrně nemáte vůbec žádné zkušenosti z politiky v praxi, ani z té komunální.

V čem je "politika" MCh stejná, jako politika demonstrací ve světě?

Pokud se chcete stát důvěryhodnou autorkou, odvykněte si používat neodzdrojované názory.

Asi nejsou zdroje, nebo se nehodí. Rv

0 0
možnosti
Foto

J80a46n34a 18M69a69j24o94v63á

13. 6. 2020 14:49

Děkuji. Za to, že si tak v klidu stojíte "mimo bubliny".

0 0
možnosti
Foto

... a on někdo někomu to právo bere? Tak o čem je těch mnoho naprosto zbytečných a zcela prázdných slov? Jediní, kdo někomu upírá právo jsou ti, kteří zde pomlouvají a špiní "chvilkaře" - vždy za pomoci polopravd a lží. Proč? No protože jim upírají právo na jiný názor, na protesty proti zvůli a zneužívání právě demokracie. ;-DRvRv

2 4
možnosti
Foto

R^R^ A dalším lidským právem je změna pocitu. Někdy bych ho (koho, nepovím) samou láskou snědla a jindy bych ho připleštila!! Člověk má právo změnit názor, pocit, partnera a i tu politickou stranu (pro mě je ale politika mimo období voleb, možná i v době voleb, ztrátou času). Karma, pane autore.

1 0
možnosti
Foto

Tady nejde o změnu názoru, ta se dělá potichu. Zde jde ale o prezentaci, přesvědčování ostatních, aby byli také Chvilkaři, proto to dány dělaly V

3 1
možnosti
PB

P70e75t32r 33B20u59r13i91a29n

13. 6. 2020 14:21

Tak skutečně nejlíp přesvědčíme jiné o někom tím, že jim řekneme, že už mu taky nevěříme.

1 0
možnosti
Foto

Rozumný pohled na "věc."R^. Díky,

4 0
možnosti
JH

J75a91n 88H16a79r23v34a69n

13. 6. 2020 9:59

Každopádně už prohlédli i mnozí jiní, popularita MICHPRDů evidentně upadá Rv

7 0
možnosti
PK

Ta dámská diskuse byla osvěžující a na úrovni, co si více přát, obě měly své pravdy,je třeba je respektovat...R^

5 0
možnosti
ZD

Hmm! Klobouk dolů. Večer si Vás přečtu ještě jednou. Dost námětů na přemýšlení. Hezký víkend.

2 0
možnosti
  • Počet článků 232
  • Celková karma 30,00
  • Průměrná čtenost 2707x
Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Seznam rubrik