Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Za mnoho těch výrazů bojují samotní lidé s postižením mnoho let. Paní Šimůnková pouze dokončila několikaletou práci, na které se podílelo mnoho organizací a i samotní lidé s postižením.

Jak by se vám třeba líbilo, kdybyste se normálně bavil s lékařem a on by vám potom napsal diagnózu, že jste němý? Mě se to stalo minulý týden a to pouze neslyším, mluvím normálně a stejně mi napsal "hluchoněmý", přitom o 5 řádků níže v MKN-10 má "ztráta sluchu".

Nejdříve si zjistěte, jak a proč co je, protože nebude vypadat hloupě, když o tom budete neznale psát. Jukněte třeba sem https://ekonomickydenik.cz/simunkova-vydala-slovnik-novinare-treba-se-vyvarovat-slov-jako-vozickar-slepy-ci-hluchy/

0 1
možnosti
TT

Prosím o neuvádění nás v omyl. První věta určitě musí správně znít: "Za mnoho těch výrazů bojují aktivisté s postižením mnoho let."

0 0
možnosti
PB

...... no a tem pádem mají po problému, protože všeci budou naráz našinci,- Němci nebo Berlíňané!,- ....... šmahem tak zatočili s rasismem, xenofobií aj nacismem, takže tyhle slova mužou ze slovníku taky vyzmizíkovat VEU!

0 0
možnosti
JT

J44i56r21i 62T61i19c64h94y

3. 10. 2020 16:42

Ono to zacina se slovicky, pak vas budou kritizovat, pozdeji vyhodi z prace a dale, jak uz jsme zazili za nacismu a komunismu, na zapade je to dnes jiz v plnem proudu.

16 0
možnosti
KL

Šílenstvi důvody nepotřebuje, neb samo šílenství je oním důvodem...

13 0
možnosti
KT

Kdyby to nebylo k pláči, bylo by to k smíchu. R^

5 0
možnosti
PK

Naivní je nejen část Němců. Viz Váš "kolega" Turner.

16 0
možnosti
KT

Pan Turner je typický představitel "humanisty", který pro svou pomatenou ideologie bude likvidovat oponenty. Podobní dobrodějové lidstva na to měli rozkošné nářadí.

13 0
možnosti
  • Počet článků 234
  • Celková karma 31,56
  • Průměrná čtenost 2710x
Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Seznam rubrik